• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lukić: Zvezda je najbolji ambasador

Predsjednik crveno-bijelih pričao o euforiji koju su crveno-bijeli izazvali u Čikagu. Amerikanci znaju za "Red Star".

 Lukić: Zvezda je najbolji ambasador Izvor: MONDO

Crveno-bijeli su se vratili sa trijumfalnog pohoda po Americi. Osvojili su turnir "sestrinskih gradova" u Čikagu pošto su savladali Legiju 1:0, a u finalu i Pari Sen Žermen poslije boljeg izvođenja penala (u regularnom toku bilo 1:1).

Predsjednik Crvene zvezde, Vladan Lukić, bio je razočaran po povratku, zbog malog broja novinara koji je dočekao ekipu.

"Šteta što nema više novinara, očigledno nije baš svima stalo da čuju šta se zaista dešavalo u Čikagu. Ali, ipak ih ima dovoljno da mogu da prenesu čitaocima i onima koji nisu imali vremena ili nisu htjeli da budu ovde", počeo je Vladan Lukić.

"To je bila misija, a ne samo učestvovanje na turniru. Imali smo ambasadorsku ulogu, koja je uspjela. Vidjelo se koliko država treba da koristi naše usluge, možemo da budemo pravi ambasadori i predstavljamo naše društvo i naš sport na najbolji mogući način", prenio je utiske iz Čikaga.

Osim učešća na turniru, crveno-bijeli su imali isprogramirano sve vrijeme boravka "preko bare".

"Imali smo dosta aktivnosti. Posjetili smo veliki broj klubova i mjesta gde se okupljaju naši ljudi i bilo je dirljivo. Po njihovim podacima, Zvezda je poslije 43 godine došla u Čikago i ako kažem da je vladala euforija, ne uveličavam. Ovo je trebalo doživjeti i nemoguće je preneti riječima".

Osvrnuo se Lukić i na sportski aspekt.

"Nama je osnovni posao da igramo fudbal i da se predstavimo u što boljem svjetlu i uradili smo to na najbolji mogući način. Igrali smo u ozbiljnoj konkurenciji, protivnici su nam bili osvajač Kupa Francuske, jedan od najtrofejnijih klubova Poljske i ekipa koja je u posljednjem prvenstvu SAD igrala u polufinalu plej-ofa u kome je izgubila od kasnijeg osvajača, i to tek poslije penala. Hoću da pohvalim i stručni štab i igrače koji su poslije naporne sezone zadržali koncentraciju da odigraju naporan turnir".

Ponosan je predsjednik Crvene zvezde ne samo zbog rezultatskog uspjeha.

"Ne treba da ponavljam koliko uspjeh Zvezde znači za srpski sport, jer je odjeknuo i u Čikagu i u Americi, gdje fudbal nije sport broj jedan. Šetajući gradom doživjeli smo da nas Amerikanci zaustavljaju i pozdravljaju i požele sreću pred meč sa Pari Sen Žermenom, znajući da smo Red Star".

Zadovoljstvo je izrazio i trener Ratko Dostanić, koji na put nije vodio kapitena Nikolu Lazetića, Pavla Ninkova i Dejana Lekića.

"Htjeli smo da damo šansu svim igračima, koje ne poznajem dobro poznajem. Pokazali su da Zvezda uvijek može da računa na svih 25 igrača. Prezentovali su državu i klub. Obradovali smo veliki broj navijača i u Americi i Srbiji. To je bilo više od turnira i pokazatelj kako treba da igramo u Evropi", ocenio je Dostanić.

Crveno-bijelima je tako počeo raspust, koji će trajati do 14. juna.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC