• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Domenek izabrao, vodi i Galasa

Selektor francuske reprezentacije odredio 23 igrača za Mundijal, među njima je i Vilijam Galas koji se oporavlja od povrede.

 Domenek izabrao, vodi i Galasa Izvor: MONDO

Rajmon Domenek je uvjeren da će se Galas potpuno oporaviti do početka Mundijala. Zato je i njegovo ime na spisku od 23 fudbalera koji će igrati u Južnoj Africi.

Do 1. juna, kada je konačni rok za saopštavanje spiskova igrača, ima još šest dana, ali ne bi trebalo očekivati da će se nešto promijeniti.

Fudbaler Arsenala je povrijeđen od marta, ali je selektor vicešampiona svijeta miran i vjeruje da će na Galasa moći da računa.

Francuska sportska štampa procjenjuje da će Domenek na Mundijalu igrati u formaciji 4-3-3, jer su mu, poslije izostanka Lasane Dijare, na raspolaganju samo dvojica defanzivnih vezista - Žeremi Tulalan i Alu Dijara.

"Vjerujem u ova 23 igrača, jer su prethodnih nedjelja pokazali da žele da igraju na Mundijalu i odu daleko", rekao je Domenek.

Zanimljivo je da trojica igrača nikada nisu igrala za Francusku, poput golmana Sedrika Karasa, defanzivca Marka Planija i veziste Matjua Valbuene, dok će Tjeriju Anriju ovo biti četvrto Svjetski prvenstvo.

Čak 15 igrača nikada nije igralo na Mundijalu, uključujući napadača Čelsija Nikolasa Anelku, odbrambenog fudbalera Mančester junajteda Patrisa Evru i veziste Arsenala Abu Dijabija.

Na spisku selektora "trikolora" su:

Golmani: Sedrik Karaso (Bordo), Igo Loris (Lion) i Stiv Mandanda (Marsej).

Odbrana: Erik Abidal (Barselona), Gael Kliši (Arsenal), Patris Evra (Mančester junajted), Vilijam Galas (Arsenal), Mark Plani (Bordo), Antoni Revejer (Lion), Bakari Sanja (Arsenal) i Sebastijan Skilaći (Sevilja).

Sredina terena: Abu Dijabi (Arsenal), Alu Dijara (Bordo), Joan Gurkuf (Bordo), Floran Maluda (Čelsi), Žeremi Tulalan (Lion) i Matje Valbuena (Marsej).

Napad: Nikolas Anelka (Čelsi), Đibril Sise (Panatinaikos), Andre-Pjer Žinjak (Tuluz), Sidni Govu (Lion), Tijeri Anri (Barselona) i Frank Riberi (Bajern).

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC