• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vakcinisani "orlovi" odletjeli bez Žigića

Nakon što su blagovremeno vakcinisani i to protiv malih boginja, fudbaleri Srbije prepakovali su stvari i napustili Kovilovo.Nikola Žigić ostao u Beogradu.

 Vakcinisani "orlovi" odletjeli bez Žigića Izvor: MONDO

U utorak popodne, avion sa najboljim fudbalerima Srbije, sletio je u Austriju. Tu će Radomir Antić i igrači boraviti narednih devet dana.

Baza je u alpskom skijalištu Leogang, odnosno centru za planinski biciklizam, u zavisnosti od godišnjeg doba. Nedaleko odatle, "orlovi" će odigrati i dva pripremna meča: 29. maja u Klagenfurtu protiv Novog Zelanda i 2. juna, u Kufštajnu protiv Poljske.

"Tačno je, svi članovi naše ekspedicije vakcinisani su u Kovilovu, prije polaska u Austriju, a sve na preporuku Ministarstva zdravlja Republike Srbije", rekao je za SOS kanal zvanični ljekar naše reprezentacije dr Miodrag Mladenović.

I jedan nezvanični ljekar "orlova", dobro poznata doktorka Marijana Kovačević imala je udjela u sve boljem zdravstvenom stanju ekipe, tačnije Danka Lazovića.

Žena koja je sada već poznata u svjetskim okvirima po metodama kojima liječi sportske povrede u rekordnom roku, ipak, neće putovati sa ekipom u Južnu Afriku, iz straha da bi njeno prisustvo izazvalo veliku pažnju javnosti i naudilo atmosferi i miru u ekipi.

No, doktorku ništa nije sprečilo da "mističnom" metodom liječenja masažom, uz pomoć tečnosti iz konjske placente, pomogne Danku Lazoviću da što prije sanira neugodnu povredu mišića noge, zbog koje je malo igrao za Zenit ovog proljeća.

Antić se ipak odlučio da povede napadača, koji je bio u timu od početka kvalifikacija, a doktor Mladenović kaže da on sada već ravnopravno trenira sa ostatkom ekipe, ne po individualnom programu.

"Lazović se oporavio i radi iste vježbe kao i ostali igrači", rekao je Mladenović.

U avionu za Austriju nije bilo Nikole Žigića, kojem je selektor Antić dozvolio da ostane u Beogradu i završi, kako je rečeno, "neke privatne obaveze". Ipak, vjeruje se da je Žigin naknadni dolazak u Leogang izazvan poodmaklim pregovorima između Valensije i Birmingema.

U utorak, na dan puta "orlova" na pripreme, engleski "Skaj" objavio je nezvaničnu informaciju da je Birmingem kupio Žigića od Valensije.


Igrače u Leogangu od danas, pa do 3. juna, očekuje naporan rad, a golman Željko Brkić upravo to i priželjkuje.

"Garantujem da je svako od nas u timu na mjestu i kao igrač i kao čovjek, tako da selektor ne može da pogriješi, bez obzira za koga će se odlučiti da igra", rekao je golman Vojvodine.

"Orlovi" su se okupili u ponedjeljak malo poslije podneva u Kovilovu, gdje su od 18 časova istog dana odradili prvi trening u sklopu priprema. Još jedan fudbaler Vojvodine Dragan Mrđa odmah je uočio vedru i pozitivnu atmosferu u ekipi, iz koje će ispasti jedan član do 1. juna.

To će vjerovatno biti golman, jer ih je trenutno četvorica na spisku od 24 igrača. Konačan broj je 23.

"Po treningu koji smo odradili u ponedjeljak, odmah se vidjelo da je atmosfera u ekipi sjajna", prokomentarisao je Mrđa nešto što navijače posebno interesuje, jer se nerijetko u istoriji srpsko-crnogorskog, odnosno jugoslovenskog fudbala događalo da upravo odnosi u timu budu prepreka boljih rezultata na velikim takmičenjima.

Let od Beograda do Salcburga trajao je 70 minuta, a na aerodromu u rodnom gradu Volfganga Amadeusa Mocarta našu ekipu dočekala je grupa Srba koja živi u tom gradu i okolini.



Kao i u ponedjeljak u Kovilovu, "orlovi" će na trening čim se smjeste u hotel u Leogangu.

U srijedu će im se priključiti i kapiten - Dejan Stanković, koji je dobio dva dana "off" zbog produžene sezone i učešća u finalu Lige šampiona sa Interom, prošle subote.

Jedina loša stvar za "orlove" mogla bi da bude vremenska prognoza. U utorak je u austrijskim Alpima bilo sunčano, ali se očekuje pogoršanje vremena narednih dana.

Tim Srbije vraća se u prijestonicu 3. maja, a dva dana kasnije na stadionu Partizana biće odigrana poslednja provjera pred put u Južnu Afriku, protiv Kameruna.

(MONDO, foto: FoNet)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC