• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lazović: Veliko hvala doktorki Marijani

Mislim da bih bez pomoći doktorke Mrijane Kovačević propustio ovo Svjetsko prvenstvo", rekao je Lazović pred odlazak u Austriju.

 Lazović: Veliko hvala doktorki Marijani Izvor: MONDO

Kada je 25. aprila na utakmici ruskog prvenstva između Zenita i Tereka osjetio oštar bol u predjelu zadnje lože, Danku Lazoviću prošle su najcrnje fudbalske misli kroz glavu.

"Gdje baš sad, pred Svjetsko prvenstvo..."

Sve je postalo još gore po standardnog napadača "orlova", kada su mu ljekari Zenita saopštili rezultate prvih medicinskih testova.

"Moraćeš da mirujueš tri nedjelje...", rečeno mu je.

Uz jaku volju, razumijevanje u klubu i pomoć jedne žene, Lazović je učinio "nemoguće", gotovo spreman je dočekao početak priprema reprezentacije Srbije za Mundijal u Južnoj Africi. Prvo ga je sačekala vijest da se ipak nalazi na širem, pa i užem spisku Radomira Antića, a onda je uslijedio i prvi trening u ponedjeljak, 24. maja popodne u Kovilovu.

"Vratio sam se što je najbitnije", rekao je Lazović pred put u Austriju, gdje će ekipa nastaviti devetodnevne pripreme za SP.

On priznaje da i dalje osjeća "zatezanje", ali ga ono ne sprječava da radi sa ekipom, a ne odvojeno.

"Prvih par treninga biće jako teško, zato što imam to zatezanje i dalje, ali najbitnije je da mogu sve da radim, da sam sto odsto u treningu...", dodao je napadač, koji je 3. marta ove godine, za oko pet miliona evra prešao iz PSV Ajndhovena u Zenit iz Sankt Peterburga.

Kao jedan od razloga naveo je angažman italijanskog stratega Lućana Spaletija u Zenitu.

Ipak, nije počeo dobro. Mjesec i po dana od dolaska u ruski fudbal, Lazović je doživio ozbiljnu povredu. Iz svog ranijeg iskustva, ali i "čudesnih" priča velikog broja vrhunskih evropskih fudbalera, Lazović je znao kome da se obrati.

"Bila je baš teška povreda i moram da kažem da mi je pomogla (doktorka) Marijana Kovačević. Mislim da bih bez te terapije propustio ovo Svjetsko prvenstvo", iskren je Lazović.

"Zahvalan sam joj i ona mi je pomogla da budem dio reprezentacije".

Marijana Kovačević će postala poznata u svjetskim okvirima nakon što su fudbaleri poslije nekog vremena počeli da otkrivaju novinarima priču o "misterioznoj" doktorki koja zacjeljuje ozbiljne povrede uz pomoć tečnosti iz konjske placente. U to vrijeme, kada je Robin Van Persi izgovorio njeno ime, Lazović je već bio "stara mušterija".

Bilo je govora o tome da doktorka Kovačević putuje sa "orlovima" na SP, ali se odustalo u poslednji čas, iz straha da bi njeno prisustvo izazvalo veliku medijsku pažnju i poremetilo atmosferu u ekipi.

"Povrede su dio naše profesije, a ja sam se maltene pomirio sa tim da neću ići na Svjetsko prvenstvo, pogotovo poslije prve dijagnoze doktora iz Zenita", opisuje Lazović, koji je rođen 17. maja 1983. godine u Kragujevcu.

"Međutim, poslije nekih pet, šest terapija, počeo da da radim sve normalno, da treniram sa ekipom, tako da bih se zahvalio doktorima Zenita, 'stafu', Spaletiju i njegovim pomoćnicima, koji su mi, uz moj rizik, omogućili da treniram i da dođem ovde spreman", pomenuo je Lazović i ljude iz Sankt Peterburga, koji su razumjeli njegovu želju da se oporavlja po ubrzanom postupku.

Da ozdravi što prije, Lazović je imao veliki motiv.

"Igra se za Srbiju...", kao iz topa odgovorio je strijelac deset golova za "orlove" na 34 utakmice.

"Prvi put kao Srbi idemo na Svjetsko prvenstvo i nešto znači to... Nadam se da ćemo imati sreće. Što se tiče javnosti, već igramo finale, ali bi trebalo da budemo realni. Jako smo mala zemlja, sa puno kvaliteta, ali to nije garancija da ćeš biti prvak svijeta. Trebalo bi da budemo prizemni, uz kvalitet i sreću možemo da napravimo dobar rezultat", rekao je igrač, koji je u karijeri igrao za Partizan, Fejenord, Bajer Leverkuzen, ponovo Partizan, Vitese, PSV Ajndhoven i sada Zenit.

U karijeri je postigao 97 golova na 302 utakmice za klubove.

Ali, doći u reprezentaciju je uvijek značilo nešto posebno.

"Ovdje je uvijek fenomenalno. Super je ekipa, već dvije godine smo zajedno, napravila se fenomenalna atmosfera. Trebalo bi to da držimo, da njegujemo i biće to super", zaključio je Lazović.

Samo neka je zdravlja!

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC