• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Premijer BiH: Stepi nije uspio, Laktaši ispali

Dragoslav Stepanović doveden je u Laktaše s ciljem da obezbijedi opstanak u Premijer ligi BiH, ali nije uspio! Laktaši su ispali, Čelik ostao.

 Premijer BiH: Stepi nije uspio, Laktaši ispali Izvor: MONDO

U posljednjem 30. kolu Premijer lige BiH ekipa Laktaša savladala je Rudar iz Prijedora 2:0, ali ni to im nije bilo dovoljno za opstanak, pošto je Čelik, takođe kod kuće, savladao Slaviju 3:1 i zadržao bod prednosti nad Laktašima.

Ekipa Laktaša tako se pridružila Modriči koja se još ranije oprostila od Premijer lige, pa će sljedeće sezone u elitnom takmičenju BiH igrati pet timova iz RS, odnosno jedan manje nego ove sezone.

Kada je Dragoslav Stepanović u martu preuzeo ekipu Laktaša, koja je do tada u 16. kola osvojila tek osam bodova, bilo je jasno da će srpski stručnjak imati težak zadatak.

Popularni "Stepi" je, međutim, uspio da motiviše ekipu Laktaša i u proljećnom dijelu sezone zabilježi osam pobjeda, dva remija i četiri poraza. Njegov učinak bio bi dovoljan za opstanak da se u srijedu na Bilinom Polju u Zenici desilo čudo, odnosno da je Slavija iz Istočnog Sarajeva pobijedila domaći Čelik.

To se međutim nije desilo. "Sokolovi" su poraženi rezulatom 3:1, pa su Laktaši pogocima Novakovića i Ljubojevića ostvarili samo "Pirovu pobjedu" od 2:0 nad Rudarom i tako se oprostili od Premijer lige BiH.

Novi šampion BiH sarajevski Željezničar završio je sezonu remijem 3:3 u Trebinju sa prvim šampionom BiH, ekipom Leotara.

Osvajač Kupa BiH, banjalučki Borac, oslabljen neigranjem nekoliko prvotimaca, poražen je na Koševu od Sarajeva rezultatom 3:0, pa je drugu poziciju prepustio ekipi Širokog koja je u hercegovačkom derbiju slavila protiv Zrinjskog 2:1.

Osvajanjem druge pozicije na tabeli Široki Brijeg je osmu sezonu zaredom izborio plasman u Evropu, čime se ne može pohvaliti nijedna druga ekipa u BiH.

U rezultatski nevažnom meču Travnik je pobijedio Zvijezdu iz Gradačca 4:1, ali ono što je vrijedno pažnje su dva pogotka Dudića kojima je napadač Travnika došao do učinka od 16 postignutih golova i obezbijedio titulu najboljeg strijelca Premijer lige BiH.

Rezultati 30. kola Premijer lige BiH:

Laktaši - Rudar 2:0
Leotar - Željezničar 2:3
Travnik - Zvijezda 4:1
Velež - Modriča 1:0
Široki Brijeg - Zrinjski 2:1
Čelik - Slavija 3:1
Sarajevo - Borac 3:0
Olimpik - Sloboda 1:0

Tabela: Željezničar 63, Široki 55, Borac 53, Zrinjski 51, Sarajevo 50, Olimpik 44, Velež 43, Sloboda 42, Travnik 39, Rudar 38, Zvijezda 37, Leotar 37, Slavija 35, Čelik 35, Laktaši 34, Modriča 24.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC