• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VAR LUDILO u 90. minutu - Portugal na Urugvaj!

Autor mondo.rs

Dramatična završnica mečeva u Kalinjingradu i Saransku gde su Portugal i Španija u nadoknadi vremena "zamenili" pozicije i rivale za osminu finala. VAR na delu!

Kakva završnica mečeva u Saransku i Kalinjingradu!

Na ulasku u nadoknadu vremena Španija je gubila od Maroka i zbog toga bila na drugoj poziciji dok je Portugal imao vođstvo protiv Irana i prvo mesto u grupi "B", ali potom se SVE promenilo u dva minuta.

Aspas je postigao gol petom koji je prvobitno poništen zbog ofsajda, ali nakon video pregleda ipak je priznat - dok je u gotovo isto vreme na drugom meču dosuđen penal za Iran.

Igrao je Sedrik Soareš rukom nakon jedne ubačene lopte Iranaca, a arbitar iz Paragvaja koji je prethodno Portugalcima dosudio penal posle VAR-a i žuti karton Kristijanu Ronaldu zbog udaranja rukom u lice rivala, posle pregleda na "malom ekranu" pokazao je na belu tačku.

Ansarifard je bio precizan sa bele tačke i time je "gurnuo" Portugal na drugo mesto, a malo je falilo da šampion Evrope bude i eliminisan pošto je Taremi imao "zicer".

Ovako, Španija ide na prvo mesto u grupi "B" sa 5 bodova (i boljom gol razlikom) i samim tim će igrati protiv domaćina Rusije u osmini finala (Moskva), dok će Portugal imati, bar je tako na papiru, teži zadatak protiv prvoplasiranog iz grupe "A" - Urugvaja u Sočiju.

Na kraju: Španija - Maroko 2:2, Iran - Portugal 1:1!

Na oba meča videli smo visok intenzitet fudbala i veliki broj žutih kartona (ukupno 12), ali i veliki broj spornih sudija koje su bile pod velikim pritiskom fudbalera dva tima.

Marokanci su najviše prigovarali uzbekistanskom arbitru Irmatovu koji je propustio da kazni oštre startove Pikea i Ramosa, da bi potom i oni počeli da "biju". Videli smo četiri kartona za Afrikance do poluvremena, ali bilo je i golova.

Butajib je doveo "lavove sa Atlasa" u vođstvo u 14. minutu nakon greške Inijeste, ali brzo se iskupio iskusni vezista odličnom asistencijom za Iska samo pet minuta kasnije.

Butajib je mogao da donese prednost Afrikancima neposredno posle toga kada je izašao pred De Heu, ali je španski golman dobro reagovao i zabeležio prvu odbranu na turniru. Amrabat mu je u nastavku uzdrmao prečku, a dobru igru "naplatili" su u 81. minutu.


Rezervista En Nesiri je odlično skočio posle kornera, ali nije bilo dovoljno za pobedu.

Karvahal je dobro asistirao još jednom rezervisti Aspasu, ovaj petom maestralno sproveo loptu u mrežu, a nakon konsultacije VAR-a - pošto je prvobitno dosuđen ofsajd - odlučivali su centimetri i pogodak je priznat.

Portugalci su se dugo mučili sa fantastičnom odbranom Irana, ali kao što to obično biva - ona se razbija samo majstorijom!

Rikardo Kvarežma je zabeležio svoj prvi start na svetskim prvenstvima sa 34 godine i postigao je svoj prvi pogodak na Mundijalu. Posle lepog duplog pasa sa Sedrikom, napravio je nekoliko koraka, a onda svojom poznatom "trivelom" - spoljnim delom kopačke matirao Bejranvanda.

Iranci su povremeno pretili, najčešće sa distance, a sve je mogao da reši Ronaldo u 53. minutu iz penala koji je takođe dosuđen posle asistencije video pomoćnika.


Najbolji igrač sveta je prošao jednog igrača Irana, zakačio drugog, dovoljno za najstrožu kaznu, ali fantastično ga je pročitao Bejranvand i zabeležio odbranu. Zanimljivo, ovaj golman je čistio ulice pre nego što je postao reprezentativac...

VAR je na delu bio i u 81. minutu - opet zbog Ronalda - a arbitar je proveravao da li da Portugalcu pokaže crveni karton zbog udaranja Iranca rukom, da bi posle duge pauze pokazao samo žuti karton...

Iranci su bili nezadovoljni, ali sigurno su osećali da je "pravda zadovoljena" kada je u nadoknadi vremena Sedrik igrao rukom, a potom posle VAR-a pokazan penal.

Ipak, i pored gola, to je bilo malo azijskoj reprezentaciji da bi se našla u osmini finala i takmičenje završava sa lepa četiri boda. Ipak, bilo je to premalo pošto su Španija i Portugal osvojili jedan manje, ali su prikazali ozbiljan fudbal.

GRUPA B

Španija - Maroko 2:2 (1:1)
/Isko 18, Aspas 90+1 - Butajib 13, En Nesiri 81/

Iran - Portugal 1:1 (0:1)
/Ansarifard 90+2p - Kvarežma 43/

TABELA: Španija 5 (gol-razlika 6:5), Portugal 5 (5:4), Iran 4 (2:2), Maroko 1 (2:4).

KALINJINGRAD


ŠPANIJA: De Hea - Alba, Ramos, Pike, Karvalah - Alkantara (od 72. Asensio), Buskets, Inijesta, Isko, Silva - Kosta (od 72. Aspas).

MAROKO: Munir - Dirar, Da Kosta, Sais, Hakimi - Busufa, El Ahmadi - Ziješ, Belanda (od 64. Fadžr), Amrabat - Butaib (od 70. En Nesiri).

Meč sudi uzbekistanski arbitar Ravsan Irmatov.

SARANSK

IRAN: Bejranvand - Hajsafi (od 55. Hajsafi), Purligandži, Hoseini, Rezajan - Amiri, Ebrahimi, Ezatolahi (od 76. Ansarifard), Jahankbaš (od 70. Godos), Taremi - Azmun.

PORTUGAL: Patrisio - Sedrik, Pepe, Font, Gereiro - Ad. Silva, Karvaljo, Mario - Kvarežma (od 70. B. Silva), Ronaldo i A. Silva.

Meč sudi paragvajski aribat Enrike Kaseres.

IZ MINUTA U MINUT:

90+6' -
Remi u Kalinjingradu, Španija ide dalje.

90+4' - GOL! IRAN JE IZJEDNAČIO!

Pogađa Ansarifard - siguran je bio. I odmah potom velika šansa za Mehdija Taremija koji pogađa samo spoljni deo mreže iz izgledne situacije. Šest minuta je nadoknadio Paragvajac, videćemo koliko će se zaista igrati.

90+2' - PENAL ZA IRAN!

90+2' - GOL! ASPAS! 2:2!

Uzalud protesti Marokanaca, gol je priznat...

90+1' - Španija postiže gol, Aspas petom, ali dosuđen je ofsajd. Dilema je tu i VAR će odlučiti... Za to vreme VAR i u Saransku, traže penal Iranci.

81' - GOL! VODI MAROKO! 2:1! EN NESIRI!

Kakav skok rezerviste Maroka... Savršen korner sa leve strane. Pike nije uspeo da skoči pored novog napadača Afrikanaca. Za to vreme VAR u Saransku gde se proverava da li će Kristijano Ronaldo dobiti crveni karton zbog udaranja rukom u lice jednog Iranca.

Posle provere VAR-a samo žuti karton Ronaldu, iako po pravilima VAR-a može dobiti samo crveni ili ništa.

75' -
Karlos Kejroš dobija poslednje upozorenje zbog prigovora. Pokazivao je na VAR. Ansarifard menja Ezatolahija...

72' -
Godos odmah preti! Pola metra pored gola, oštro po zemlji...

70' -
Kvarežma izlazi iz igre, umesto njega Bernardo Silva, dok Jahankbaša menja Godos. Menjaju treneri i na drugom meču: Butajiba je zamenio En Nesiri. Asensio i Aspas na terenu, izlaze Kosta i Tijago Alkantara.


64' -
Sve grublje u Saransku - Rikardo Kvarežma je preterao u duelu sa Ezatolahijem i dobio žuti karton.

62' -
Sais spasava Maroko! Isko je skočio, nadvisio Da Koštu, ali njegov udarac je u uglu čekao Sais i izbacio u korner. Posle kornera još bolja šansa - Pike malo pored gola. Belandu menja Fadžr.

58' -
Iranci pod naletom adrenalina, odlična akcija, ali Pepe čisti pre udarca na drugoj stativi.

55' -
Amrabat šutira oštro i jako, iskosa sa desne strane, ostao je ukopan De Hea i lopta, na njegovu sreću, trese prečku!

Hajsafija iz Irana menja Mohamadi.


53' - Promašaj!

Dugo je trajala priprema penala, Ronaldo je delovao fokusirano, ali promašuje! Šutirao je oštro, ne tako i visoko, a to čita Bejranvand i brani. Lopta je išla u njegov levi ugao, ai ne previše duboko. Frka na terenu, mnogo protesta igrača Irana.

Pročitajte i sjajnu priču o golmanu Irana koji je čistio ulice...

Zbog protesta žute kartone dobijaju Hajsfi i Azmun.


51' - VAR u Kalinjingradu! Pao je Ronaldo... I dosuđen je penal! 

49' -
Igrao je Pike rukom, ali i pored pritiska Marokanaca - nema promene odluke. Biće verovatno nezadovoljni suđenjem Afrikanci posle ovog meča...

45' - GOL! KVAREŽMA! 1:0 ZA PORTUGAL!

Nije Portugal igrom bio ni blizu gola, ali jedna majstorija rešava ovakav bedem!

Lopta je stigla na desnu stranu gde su dupli pas razmenili Sedrik i Kvarežma, a fudbaler Bešiktaša nakon nekoliko koraka odlučio da na prepoznatljiv način postigne gol. Šutirao je spoljnim delom kopačke, i pogodio dalji ugao gola Bejranvanda.

To je ta trivela, prelepo!

To je ujedno bila i poslednja šansa na ovim mečevima. Pauza... S ovim rezultatima, Portugal je prvoplasiran, a Španija druga u grupi "B".


43' -
Jedan od retkih pokušaja Maroka iz pozicionog napada, lepo s levog krila lopta ide u sredinu, Ziješ ne razmišlja previše i šutira, ali David de Hea ovoga puta bez posla. Ide ta lopta malo preko prečke...


40' -
Smučilo se Ronaldu što ekipa ne uspeva da "probije" Iran, pa šutira sa više od 30 metara, ali lako to hvata Bejranvand.

37' -
Buskets sam na skoku, ali slabo je zahvatio loptu posle kornera. Jero se hvata za glavu...

33' -
Gereiro je pokupio sa dve noge Jahankbaša i napravio faul na 18 metara iskosa s desne strane za Iran. Jahankbaš je iz slobodnjaka pogodio Ezatolahija na prvoj stativi, ali odlično je postavljen Patrisio i hvata loptu iz drugog pokušaja.

29' -
Već treći duel Amrabata i Ramosa - Marokanac dobija žuti karton. Odmah potom i Manuel da Košta i Mbark Busufa, napeto je u Kalinjingradu.

25' - De Hea!

Konačno odbrana golmana Mančestera. Butajib je ponovo imao "jedan na jedan" sa njim, posle odličnog auta svog tima, ali ovoga puta kao da je ostao bez snage. Bio je koncentrisan Španac, ostao je sasvim dovoljno dugo na golu i onda u idealnom trenutku zatvorio ugao napadača Maroka koji je ostao bez ideje gde da proturi loptu.

22' -
Posle nekog vremena, uzbuđenja u Saransku. Andre Silva je skrivio faul na 25 metara od gola, uzeo je loptu Rezajan, dugo je trajala priprema, ali ne i potpuno uzalud. Bio je to odličan udarac, pola metra pored gola Ruija Patrisija.


19' - GOL! ISKO! 1:1 U KALINJINGRADU!

Ovo je bilo ekspresno.

Lepa saradnja španskih vezista i lopta stiže do Inijeste na levom boku, i u 34-oj godini ima snage, prolazi pored čuvara, a onda idealno dodaje loptu za Iska koji postiže svoj prvi gol na svetskim prvenstvima.

I dalje je vatreno na terenu, "požuteo" je El Ahmadi.

14' - GOL! BUTAJIB! 1:0 ZA MAROKO!

Marokanci dolaze do svog prvog gola na Svetskom prvenstvu nakon velike greške Inijeste i Ramosa. "Opljačkao" je igrača Španije, izašao sam na De Heu, kasnio je mnogo Pike.... Poentirao je lako napadač iz Maroka!

Zanimljivo, De Hea još nema odbranu na SP.


9' - Mario!

Velika šansa za Portugal nakon loše komunikacije štopera Puraligandžija i golmana Bejranvanda, odbila se lopta Mariju, gol je bio prazan - ali promašuje fudbaler Intera.

Dvojica igrača Irana su se umalo obračunala posle ove greške...

7' -
Velika frka u Kalinjingradu gde su od početka nervozni igrači Španije i Maroka. Nakon nasrtaja Amrabata na Iska i Ramosa, umalo tuča na terenu. Nije prošlo ni minut, neverovatno nepromišljen start Đerara Pikea koji je skočio na Butajiba sa dve noge. Pritisak na paragvajskog arbitra, ali nema ni žutog kartona posle ovoga. Neverovatno...

3' -
Ronaldo dobija odličnu loptu sa levog krila od Gereira, ulazi u šesnaesterac, stvara prednost u odnosu na čuvare dobrim prijemom, ali šutira pravo u Bejravanda koji je lako uhvatio ovu loptu najboljeg igrača sveta.

1' -
Mečevi su počeli.

- Iranci su tokom noći budili Portugalce. Pogledajte!

- Pobednik grupe u nokaut fazi ide u "donji deo žreba" i na Rusiju, a drugoplasirani na Urugvaj.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Jaaa

Ukinuti var zauvijek! Ljudi igraju,sude,griješe,a roboti određuju sudbinu. STOP za var!!!

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC