• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Žigić: Pitere, čuvaj se!

Potpisivanjem četvorogodišnjeg ugovora sa Birmingemom, srpski div Nikola Žigić dobio je prvi duel sa engleskim Piterom Kraučem.

 Žigić: Pitere, čuvaj se! Izvor: MONDO

Žigić je u srijedu, kada je za obeštećenje od šest miliona funti prešao iz Valensije u Birmingem, postao najviši igrač Premijer lige, sa svojih 202 centimetra. Jedan manje ima centarfor Totenhema.

Novonastali rivalitet bio je zanimljiv i novinarima, koji su radili prvi intervju sa Žigićem u svojstvu igrača Birmingema. U video formatu, taj razgovor objavljen je na zvaničnom sajtu tima sa Sent Endrjuza.

"Moj cilj je da budem bolji od Pitera (Krauča), da malo bolje koristim visinu u igri", prokomentarisao je Žigić u razgovoru koji je pomno pratio u njegov novi šef, menadžer Birmingema Aleks Mekliš.

I Nikola i Piter su reprezentativci, a nije isključeno da bude zakazan međusobni okršaj već u Južnoj Africi, jer je kostur Svetskog kupa takav da bi Srbija i Engleska mogle da se sretnu u osmini finala.

"Odlučan sam u nameri da svoju visinu iskoristim kao veliku prednost", dodao je Žigić, kojem nije bilo jasno zašto bi mu predstavljalo problem to što je visok preko dva metra, a bavi se fudbalom.

"Ne vidim zašto bi moja visina predstavljala problem za druge igrače. Igram na način na koji igram... Činjenicu da sam visok shvatam kao prednost, a da li će to predstavljati problem za defanzivce koji će me čuvati u Premijer ligi, ostaje da se vidi", prokomentarisao je Žigić konstataciju da mu engleski fudbal, sa mnogo vazdušnih duela, generalno odgovara, ali i to da su stoper Premijer lige naviknuti da u vazduhu budu veoma oštri.

"Ja sam jednostavno oduševljen što sam u Birmingemu. Oduvek sam želeo da igram u Premijer ligi i klub mi je to omogućio. Sjajna stvar... To će biti novo iskustvo za mene i jedva čekam prve utakmice", dodao je Žigić, koji je u 30. godini potpisao ugovor na četiri sezone.

Neuobičajena odluka uprave Birmingema dokazuje da ovaj tim zaista računa na srpskog napadača. Uostalom, on je na zvaničnom sajtu predstavljen kao "ključno pojačanje".

"Gledao sam Premijer ligu godinama unazad. Ovo je bila mogućnost koja nije mogla da se odbije", dodao je Žigić, koji je rođen 25. septembra 1980. godine.

U međuvremenu, Žiga je odleteo u kamp nacionalne selekcije Srbije u Austriji i priključio se ostatku tima na pripremama.

Birmingem je prošle sezone završio u "zlatnoj sredini", na devetom mjestu Premijer lige, sa skorom 13-11-14 (38-47) i 50 osvojenih bodova. Ekipa nije izborila izlazak u Evropu.

Još nije objavljeno koji će broj nositi popularnio "Žiga", ali se zna da je devetka već zauzeta, jer je nosi Kevin Filips.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC