• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dika Stojanović: I rezervama status zvijezde!?

Golman Zvezdine zlatne generacije iz 1991. usprotivio se odluci uprave kluba da za Šestu Zvezdinu zvijezdu proglasi cio tim iz Barija.

 Dika Stojanović: I rezervama status zvijezde!? Izvor: MONDO

Uprava Fudbalskog kluba Crvena zvezda pripremila je gala svečanost za subotu u beogradskom EXPO centru na kojoj će biti proglašena Šesta Zvezdina zvijezda, ujedno i poslednja, jer će ta institucija biti ugašena. Tačnije, više se neće birati Zvezdine zvijezde.

Plan je da cijela generacija koja je 1991. godine osvojila titulu prvaka Evrope u Bariju bude proglašena za Šestu Zvezdinu zvijezdu, ali ima i onih članova te ekipe koji se tome izričito protive.

Među njima je najglasniji golman Stevan "Dika" Stojanović, koji je takvu odluku uprave crveno-bijelih ocijenio nelogičnom i nepravednom.

"Mislim da zasluge za ovaj istorijski uspjeh nisu iste i da igrači koji su odigrali više od 500 utakmica u Zvezdi, ne mogu da budu u rangu nekih koji su tada uglavnom bili rezerve i imaju dva ili tri ulaska sa klupe", rekao je Stojanović listu "Sport".

On je ocijenio da je ovaj izbor trebalo da bude organizovan prije mnogo godina i da je sada samo riječ o "predstavi za pojedince, koji su znali i da bojkotuju istorijski dan".

"Pravo priznanje sam dobio u trenucima kada sam, poslije pobjede nad Olimpikom iz Marseja, prigrlio trofej. Za mene je taj trenutak i dan-danas najvažniji u životu", ističe Stojanović.

Nije poznato ni da li će svi ostali igrači iz te generacije doći na proslavu. "Sport" piše da se neće pojaviti ni Darko Pančev (inače član Skupštine Zvezde), Refik Šabanadžović, kao ni Robert Prosinečki.

Međutim, "Press" je objavio izjavu Prosinečkog da dolazi u Beograd.

"Nisam dobio zvaničan poziv, ali me je (Goran) Maza Vasilijević kontaktirao i ukoliko me nešto krupno ne spriječi, dolazim u subotu u Beograd. Ostavljam ljudima u klubu da sami odluče, ako su se već namjerili da biraju 'Zvezdinu zvijezdu'", rekao je Prosinečki.

I Dragiša Binić, koji je ove sezone imao dosta neslaganja sa sadašnjom garniturom u upravi Zvezde, sa radošću je najavio dolazak na proslavu.

(MONDO - foto: Mn Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC