• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stanković: Izvadio sam jedan i stavio drugi čip

Radomir Antić sada pred sobom ima sve igrače, i Žigića, koji može u potpunosti da se posveti reprezentaciji, kao i kapitena.

 Stanković: Izvadio sam jedan i stavio drugi čip Izvor: MONDO

Srpska ekspedicija u Leogangu je kompletna. Dejan Stanković je dobio nekoliko dana da predahne poslije osvajanja Lige šampiona sa Interom, a Nikola Žigić je boravio na Ostrvu gdve je potpisao ugovor sa Birmingemom.

"Dekiju sada i javno čestitam na osvojenim trofejima u Interu. A obojici čestitku šaljem i zbog potpisanih ugovora u klubovima. U Interu, hvala im na tome, očigledno shvataju Dejanovu veličinu, igračku i ljudsku", podvukao je selektor Radomir Antić podsjetivši da je kapiten reprezentacije produžio saradnju sa prvakom Evrope.

"A Nikoli želim sve najbolje na putu ka novim izazovima koje će mu donijeti igranje u Premijer ligi s obzirom da je potpisao ugovor sa Birmingemom", dočekao je selektor Radomir Antić reprezentativce.

Nikola Žigić je na okupljanju "orlova" u ponedeljak u Kovilovu pričao kako ne razmišlja o klupskoj karijeri, ali je odmah zatim, umjesto u Austriju, otišao u Birmingem.

"Iskreno, želio sam da završne pregovore sa Birmingemom sačuvam od očiju javnosti dok se sve ne realizuje i završi. Zbog toga sam zamolio selektora Antića, tim menadžera Boleta (Aleksandra Boškovića), da mi izađu u susret i ne otkrivaju motive mog kraćeg izostanka. Nisam uspio, izvinjavam se zbog svega i svu krivicu za mali 'vakuum' u komunikaciji prihvatam na sebe", priznao je Žigić.

"Srećan sam i zadovoljan što sam završio sve formalnosti oko klupskog statusa i potpisao ugovor prije Mundijala. Sada sam potpuno okrenut reprezentaciji", nastavio je visoki napadač.

U Leogangu su, pored srpskih novinara, i brojne kolege iz Austrije i Njemačke. Naravno, najviše ih je zanimalo šta će reći novopečeni šampion Evrope.

"Klub i reprezentacija su dvije odvojene stvari. Znate ono, uzmeš čip, izvadiš ga, staviš novi i ideš dalje. Tako sam i ja uradio. Parkirao sam Inter i sve krune gdje treba i došao da budem dio reprezentacije i spremam se za svjetsko prvenstvo", u svom stilu je poručio Dejan Stanković.

"Ni na početku Interove sezone nisam znao gdje može da se stigne, šta će se sve dogoditi. Ideš naprijed, radiš i želiš da osvojiš sve. Tako je i sada. Gazimo pa dokle stignemo".

Kapiten "orlova" je još ranije izjavio da umor ne postoji kada je reprezentacija Srbije u pitanju.

"Umor ne osjećam. Odmor ne želim. Zapravo, želim da bude najkraći u mojoj karijeri. Jedva sam čekao da dođem ovde. Da obučem trenerku i počnem da radim. Uželio sam se i ekipe. Od Rumunije se nismo duže družili. Sve ide po planu. Kao da smo 10. oktobra prošle godine stavili zarez i sada nastavljamo gdje smo stali".

Njemačke medije je zanimaljo Stankovićevo mišljenje o povredi Mihaela Balaka.

"Prije svega, mi ne igramo na Mundijalu protiv Mihaela Balaka nego protiv selekcije Njemačke. Njegovim izostankom sigurno gube na iskustvu. Ali, ne plašim se za Njemačku, sigurno će naći pravu alternativu".

Njemačke ekipe su takoreći sudbina kapitena "orlova", prate ga tokom čitave karijere: sa Zvezdom je 1996. godine pobijedio Kajzerslautern, nastavilo je dvije godine kasnije na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj, a nedavno je sa Interom savladao Bajern i popeo se na krov Evrope.

"Imam neki, može da se kaže, polupozitivan skor sa Nijemcima. Žalim za tom prilikom iz 1998. Izašao sam iz igre u 70. minutu, jer nisam više mogao da izdržim. Bilo je 2:0, završilo se 2:2. Ostaje mi žal što nisam bio spremniji, da ostanem do kraja", podsjetio je Dejan Stanković.

(MONDO, foto MN Press - arhiva)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC