• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Martinez: Ne treba nam savršenstvo, samo pobede

Autor mondo.rs

Selektor Belgije izjavio je da nema mesta negativnim komentarima posle preokreta protiv Japana i plasmana u četvrtfinale SP.

Kako je rekao Kevin De Brujne, kreator akcije iz koje je Naser Čadli u 94. minutu postigao pobedonosni gol, Belgija se u ponedeljak uveče provukla kroz iglene uši.

Japan je u poslednjih dvadesetak minuta ušao sa šokantnim vođstvom od 2:0, da bi Jan Fertongen i Maruan Felaini pogocima glavom vratili u život jednog od favorita Mundijala.

Kada su već svi odbrojavali sekunde do ulaska u produžetke, sevnula je kontra Belgije, kojom su Japanci kažnjeni za naivnost - masovni odlazak u šesnaesterac prilikom kornera.

"I to je moguće na utakmici Svetskog prvenstva. Čestitam Japanu, koji je odigrao solidnu utakmicu, namučio nas i bio ubitačan u kontrama. Naš tim se našao na testu karaktera i uspeo je da ga položi. Videla se reakcija igrača koji su ušli sa klupe, pokazali smo pobednički mentalitet", izjavio je selektor Roberto Martinez.

Belgija je pre dve godine u četvrtfinalu ispala od Velsa, što je u tom trenutku predstavljalo senzaciju. Istorija je lako mogla da se ponovi, ali španski stručnjak naglašava da to više nije bitno.

"Neću da kažem ništa negativno. Bilo je važno samo otići dalje, to smo i uradili. Ne težimo savršenstvu, nego pobedama".

Maruan Felaini odao je selektoru priznanje što je posle 0:2 promenio taktiku i insistirao na centaršutevima, kojima je Belgija iskoristila svoju visinsku prednost, dok je Čadli rekao da je pobeda ostvarena zahvaljujući promeni mentaliteta u završnici.

Kevin De Brujne ističe da je utakmica lako mogla da uđe u produžetak.

"Način na koji smo ostvarili pobedu samo govori o otpornosti čitavog tima. Pred nama su još tri utakmice, prva protiv Brazila. Imamo samo jedan zadatak - da pobedimo".

Derbi meč četvrtfinala na programu je u petak (20.00) u Kazanju.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC