• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Utisak Miroslava Đukića: Početnih 11? Biće teško

Autor mondo.rs

Partizan je završio glavni deo priprema za novu sezonu, a iste je za novinare iz Srbije analizirao trener Miroslav Đukić.

 FK Partizan Miroslav Đukić pripreme u Sloveniji analiza Izvor: MN PRESS

U mislima svih u Partizanu je povratak na šampionski tron. Put do vrha je dugačak i mukotrpan, a na njemu predstoji borba na još dva fronta – vrlo bitnog kroz Evropu, kao i u Kupu Srbije

Do grupne fazne Lige Evrope, koja bi crno-belima obezbedila mirnu finansijsku godinu, staza je takođe trnovita i sa mnogo skrivenih prepreka, koje bi lako mogle da već u startu sruše morala ekipi Partizana i ozbiljno je uzdrmaju i zacrtanim planovima.

Iz tog razloga prostor za greške je skučen.

"Parni valjak" počeo je pripreme za novu sezonu 11. juna, a u utorak je završio glavni deo, koji je odrađen u slovenačkom Ptuju. Vicešampion Srbije odigrao je pet kontrolnih utakmica, na tri je pobedio (Honved, Krakovija i Gorica) i na dve izgubio (Rostov i Zarja).

I pored promenljivog učinka, šef stručnog štaba Miroslav Đukić, imao je razloga da bude zadovoljan zbog onoga što je video tokom dve nedelje borvka u Ptuju i radu sa preko 30 igrača.

Crno-beli 12. jula utakmicom protiv Rudara u Nikšiću u kvalifikacijama za Ligu Evrope počinju sezonu. O učinku "valjka" popričali smo sa trenerom Đukićem.

Koliko je daleko tim koji je igrao protiv Zarje od onoga koji ćemo videti u Nikšiću?

"Videćemo. Bitno je da su igrači u dobroj formi, da dobro trče, Partizan ima svoj stil, to je najbitnije, bez obzira ko igra. Agresivni smo, čvrsti i tvrdi, a hoćemo da imamo loptu i ne dozvoljavamo protivniku da igra."


Kakav je vaš sveukupni utisak na pripremama?

"Veoma sam zadovoljan. Momci su odlično radili. Vidim da iz dana u dan igramo sve bolje, sve smo kvalitetnija ekipa, takmičarski dobro stojimo. Ova faza rada je prošla i sad ulazimo u završnicu, gde bi forma trebalo da bude na vrhuncu za takmičenje u Ligi Evrope."

ĐUKIĆEV SKENER POJEDINACA

Izvor: MN PRESS


Sa trenerom Partizana popričali smo i o pojedinačnom učinku pojedinih igrača. Đukić je vrlo zadovoljan onim što je video kod Zlatana Šehovića...

"
Partizan gaji ofanzivan fudbal. Pogotovo što sad imamo Rikarda i Nikolića, koji odlilčno napadaju bočne lopte. Nadam se da će nam to doneti dosta golova."

Sejdubu Suma?

"Odigrao je odlično. Pravi razliku i radi za ekipu. To je najbitnije. Nedostaje mu da akcije završava golom. I to će doći. Vidi se kod njega velika želja da nam pomogne."

Rikardo Gomeš?

"Sposoban igrač, dobro ide u prostore, lako ostaje na lopti kad protivnik pritisne. I njemu je nedostajao koji gol, ali i to će doći
na svoje mesto."

Da li Rikardo može da napravi neophodnu razliku?

"Biće igrač koji će nam don
eiti razliku. On odmah vidi gol. Šutira iz svih pozicija. Konkretan je. Može da bude pravo otkrovenje."

Nemanja
Nikolić?

"Fudbaleri su dosta umorni, zbog velikog broja treninga, ali je Nikolić kvalitetan igrač, jer ume da ostane sa loptom, zna da se kreće između linija, napada odlično bočne lopte, može da preglavava u prostore u koje odlično upada Rikardo. Daje nam dosta alternativa."

Danilo Pantić?


"Pokazuje kvalitet u poslednjoj fazi napada. Igrač koji može mnogo da pomogne. Može i da uđe unutra, ume da razigra ekipu, poseduje dobar šut. Odigrao je vrhunsku sezonu, nadamo se da će ove biti još bolji."

Gabrijel Enake?

"Vidi se da je igrač ofanzivnog karaktera, dosta će nam doneti kad fizički bude spreman."

Mark
Valijente?

"Njegove osnovne karakteristike su dobar izlazak iz poslednje linije i dobra postavka. Inteligentan igrač, ali još nije spreman. I sa njim i sa Gabrijelom sam zadovoljan, jer polako ulaze u formu i stiču kondiciju."


Crno-beli skauti u stopu prate Rudar iz Pljevalja, kako im ništa ne bi promaklo pred dvomeč u Evropi.

"Rudar je igrao protiv Rada, treba da se sastane sa Napretkom, pratimo sve, ali najbitniji smo mi. Igrači imaju odmor do subote."

Vladimir Stojković bi uskoro trebalo da se priključi ekipe. Miloš Vazura je rekao da reprezentativac Srbije ostaje u Partizanu, a to misli i Đukić.

"On je naš igrač i 7. jula se javlja na pripreme."

Da li je
Partizan u Sloveniji ispunio sve planove?

"Jeste. Ekipa je dobra, takmičarska, poseduje i agresiju i kvalitet, a vidim da možemo još bolje, da ima materijala da bude još više takmičarska."

Koliko je mnogo jača konkurencija u timu uticala da se poboljša rad i zalaganje igrača?

"
Svi su svesni da neće biti lako izboriti mesto u prvih 11, onda svi rade dobro da bi ubedili trenera da im je mesto u ekipi. Tim pritiskom teraju jedni druge na boljitak. Videli smo dve ekipe koje igraju čvrst fudbal, teško je odlučiti se koga staviti u prvih 11."

Šta vam se ne sviđa i šta biste morali što pre da uklonite?

"Imamo 30 igrača i pre svega moramo da smanjimo kadar. Pojedini će pronalaziti klubove, neki su svesni da ovde neće imati mesta i da moraju da traže drugu sredinu, da im ne prođe godina, a da ne budu ni na klupi. Nije bitno koji su to fudbaleri. Ima tu i onih koji će da se prodaju."

Da li je jedan od njih
Marko Janković?

"Ne znamo da li ide. On je naš igrač. Igrao je pre dva meča, juče nije bio u protokolu, jer smo hteli tvrđu formaciju, da vidimo Pantića i Sumu po bokova, a da damo šansu Tošiću. Ništa drugo",
podvukao je vidno raspoložen Miroslav Đukić.

Ekipa Partizana ponovo će se okupiti u subotu kada će
početi završene pripreme za duel sa Rudarom iz Plejvalja.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC