• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Zmajevi" poraženi od Švedske

Reprezentacija BiH u subotu je poražena od Švedske rezultatom 4:2 u prijateljskoj utakmici odigranoj u subotu u Štokholmu.

 "Zmajevi" poraženi od Švedske Izvor: MONDO

Fudbaleri Švedske nadigrali su ekipu Safeta Sušića i zasluženo slavili rezultatom 4:2 iako je skandinavska reprezentacija postigla jedan više nego sumnjiv pogodak i to pri rezultatu 1:1.

Ipak Šveđani su kontrolisali igru tokom čitavog meča i bili konkretniji u napadu, a gol "zmajeva" u nekoliko navrata spašavo je golman Begović.

Čuvar vrata BiH je međutim ostao na krivoj nozi u 44. minutu kada je Toivonen šutirao glavom nakon centaršuta Bajramija pa je lopta završila u mreži Bagovićevog gola, na radost domaćih navijača.

Izgledalo je međutim u najmanju ruku kao da se igra na neutralnom terenu, s obzirom da je meč na Rasunda stadionu u Štokholomu posmatralo oko 20.000 navijača BiH, koji su transparentima na tribinama Sašu Papca da se vrati u reprezentaciju.

Navijači BiH radovali su se već na samom početku drugog poluvremena. Sejad Salihović odlično je izveo slobodan udarac, a lopta se odbila od lijevu stativu i završila u mreži iza Isaksona - 1:1.

Emir Bajrami zadavo je dosta problema odbrani BiH, ali pravi problem kako se ispostavilo nastao je kada ga je zamijenio mladi Martin Olson. Tek što je ušao u igru Olson je u 69. munutu postigao pogodak, doduše iz vrlo sumnjive situacije pošto je dirao loptu na samoj liniji nakon pokušaja Berga, ali sudije nisu dosudile ofsajd poziciju.

Treći gol Šveđana je međutim čist kao suza. Odbrana BiH oslabljena izlaskom Spahića nije dobro reagovala u 82. minutu, Šveđani su izveli odličnu kontru, a Berg je uposlio Olsona koji je neometan matirao nemoćnog Begovića i upisao drugi gol na utakmici.

U strijelce se upisao i Ermin Zec, i to po prvi put u dresu BiH! Bivši igrač Šibenika koji će od septembra nositi dres turskog Genčerbirlidžija ispratio je akciju Jahića i njegov centaršut sproveo u mrežu Šveđana - 3:2.

Činilo se da će BiH izgubiti sa jednim golom razlike, ali samo dve minute kasnije, bukvalno u posljednjim trenucima meča, Berg je iskoristio grešku odbrane "zmajeva" koja je neuspješno postavila ofsajd zamku i rutinski prebacio Begovića za konačnih 4:2.

Reprezentativci BiH neće se vraćati kući već će odmah u nedjelju produžiti za Frankfurt gdje će u četvrtak igrati protiv Njemačke. Reprezentativci BiH imaće ulogu Srbije u posljednjopj provjeri "pancera" pred Svjetsko prvenstvo, gdje će izabranici Joakima Leva igrati u grupi sa Srbijom, Ganom i Australijom.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC