• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šesta Zvezdina zvezda i kraj

Proglašena Šesta Zvezdina zvezda - cijeli tim iz 1991. godine koji je osvojio titulu prvaka Evrope.

 Šesta Zvezdina zvezda i kraj  Izvor: MONDO

Na 19. godišnjicu najvećeg uspjeha u klupskoj istoriji, osvajanja Kupa evropskih šampiona, Fudbalski klub Crvena zvezda proglasila je Šestu zvezdu kluba i ta institucija odlazi u legendu.

Kao što je najavljeno, cijela generacija koja je 1991. godine osvojila titulu klupskog prvaka Evrope u Bariju proglašena je za Šestu Zvezdinu zvezdu, među njima i Dejan Savićević, Siniša Mihajlović, Rbert Prosinečki, Vladimir Jugović, Dragiša Binić, Stevan Stojanović, ali i aktuelni predsjednik kluba Vladan Lukić.

Taj tim pridružio se legendama kluba koji su do sada proglašavani za Zvezdinu zvezdu - pokojnom Rajku Mitiću, Dragoslavu Šekularcu, Draganu Džajiću, Vladimiru Petroviću i Draganu Stojkoviću.

Na svečanosti u EXPO centru u Beogradu, međutim, nisu došli svi iz "zlatne generacije". Ilija Najdoski je poslao telegram u kojem je naveo da zbog smrtnog slučaja u porodici ne može da dođe, ali ni kapitena tog tima golmana Stevana "Dike" Stojanovića koji je javno izrazio neslaganje sa takvim načinom izbora.
On je istakao da ne može da se složi sa tim da se u istu ravan stavljaju oni koji su odigrali 500 utakmica i oni koji su imali minornu minutažu ili bili rezerve. Jasna aluzija na sadašnjeg predsjednika kluba Vladana Lukića.

Ali su zato došli Miodrag Belodedić, Robert Prosinečki i predsjednik FS Crne Gore Dejan Savićević.
"Drago mi je što smo se okupili poslije mnogo godina. Veoma sam srećan što je Zvezda priznala ovu generaciju igrača, koji nisu bili najbolji, ali su sigurno najtrofejniji. Nadam se da će Zvezda i u buduće stvarati velike timove", rekao je novinarima jedan od najboljih igrača generacije iz 1991, Dejan Savićević.

"Sačuvao sam jedan dres iz finalne utakmice, a drugi sam zamijenio. Ovdje sam izuzetno lijepo dočekan. Dugo nisam bio ni na Marakani, ni u Beogradu. Uvijek se rado sjećam ovog perioda provedenog u Zvezdi, igara i golova", naveo je Prosinečki.

Na kraju svečanosti predstavljen je i projekat novog stadiona koji bi u budućnosti trebalo da zamijeni sadašnji.

(MONDO - foto: Fonet)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC