• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"ORLOVI": Opomena u pravom trenutku

Reprezentativci Srbije i selektor Radomir Antić složni u izjavama da je poraz od Novog Zelanda (1:0) opomena u pravom trenutku.

 "ORLOVI": Opomena u pravom trenutku   Izvor: MONDO

Srbija je u sklopu priprema za Svjetsko prvenstvo (od 11. juna do 11. jula) poražena u subotu u austrijskom Klagenfurtu od reprezentacije Novog Zelanda rezultatom 1:0.

Selektor "orlova" Radomir Antić i prije utakmice istakao je da rezultat na prvom kontrolnom meču nije bio u prvom planu.

"Mislim da smo u skladu sa našim željama odigrali jednu zahtjevnu utakmicu i da ćemo izvući dosta koristi iz svega ovoga. Imali smo ispred sebe trenutno spremnijeg protivnika, koji je imao izuzetne aspiracije u prijateljskom meču", rekao je poslije duela Antić.

On je dodao da "Srbija nije imala završnicu što je u ovoj fazi priprema možda i normalno".

"Naš program je zacrtan i radimo sve na tome da 13. jula protiv Gane budemo u najboljoj formi", zaključio je selektor "orlova".

Sa njim se sližio i Nenad Milijaš...

"Ovo je pripremna utakmica koju smo odigrali poslije nekoliko jakih treninga i dugačkog putovanja. Nije nam drago što smo izgubili meč, ali mislim da smo uradili ono što je trebalo da uradimo na ovoj utakmici. Pokušavali smo, stvorili dosta šansi... Nismo uspjeli da postignemo gol, ali smo se držali naše igre pasa."

"Vezista" Vulvsa pohvalio je igru protivnika.

"Oni su odigrali dobru utakmicu i poslije jedne naše greške postigli gol. Nismo uspjeli da se vratimo, ali bolje sad da izgubimo nego kasnije."

Reprezentativci Srbije imali su veliku podršku navijača u Klagenfurtu, ali su bili razočarani njihovim ponašanjem pred kraj meča, kada je utakmica u par navrata morala da bude prekinuta.

"Niko od nas ni od protivnika nije zaslužio ovakvo ponašanje navijača i da ovakva slika o nama i našim ljudima koji žive u inostranstvu ide u svijet. Nadam se da se neće ponoviti",rekao je Milijaš.

Nikola Žigić bio je najopasniji igrač Srbije protiv Novog Zelanda, ali i pored nekoliko prilika nije uspio da se upiše u strijelce. Novi napadač Birmingema takođe se složio da je poraz došao u pravo vrijeme.

"Doživjeli smo poraz u pravo vrijeme. Vidjeli smo koliko snage imamo. Parirali smo dobroj ekipi Novog Zelanda, bili sasječeni primljenim golom, pa i porazom, ali imamo dosta vremena da popravimo loše stvari", objasnio je Žigić.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC