• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ne sumnjamo u "orlove"!

"Vidjeli ste po sastavu i po izmjenama, da je selektor želio da isproba neke nove taktičke varijante. U tom smislu smo iz utakmice izašli bogatiji", tvrdi Antićev asistent.

 Ne sumnjamo u "orlove"! Izvor: MONDO

Selektor Srbije Radomir Antić u ponedeljak nije izlazio pred novinare, već je to učinio jedan od njegovih pomoćnika, Aleksandar Rogić.

On je kratko analizirao prvu nedelju završnih priprema za SP.

"Svi smo prezadovoljni kako se sprovodi plan koji smo dugo i pažljivo pravili. Poraz od Novog Zelanda doslovce nije ostavio ni najmanji trag na nas. Svi igrači su se vratili u trenažni proces i uvjereni smo da ćemo 13. juna (protiv Gane) biti na nivou svih zahtjeva".

Rogić je objasnio da reprezentacija nije mogla da se okupi prije 24. maja, kao što su neke druge selekcije učesnice SP mogle da urade.

Komentarišući subotnji poraz (0:1), opravdao je igrače konstatacijom da su "ušli u utakmicu iz punog treninga".

"Da je na terenu bila drugačija slika, to bi možda bio znak da nismo trenirali onako kako smo željeli", rekao je Antićev asistent, dodavši da je "odnos igrača (prema obavezama) i na toj utakmici i na svakom treningu bio izvanredan".

"Vidjeli ste po sastavu i po izmjenama, da je selektor želio da isproba neke nove taktičke varijante. U tom smislu smo iz utakmice izašli bogatiji. Mogu da kažem, ispred cijelog stručnog štaba - mi smo posljednji koji će sumnjati u ove igrače. Rezultat na jednoj ili dvije utakmice neće nas dovesti u dilemu što se toga tiče", jasan je Rogić.

"Razlika između navijača i trenera je upravo u tome što treneri ne gledaju samo rezultat".

Prema njegovim riječima, svi učesnici Mundijala su taktički i tehnički dobro obučeni, a Novi Zeland je pokazao da je i fizički na zavidnom nivou.

Vezni fudbaler Štutgarta Zdravko Kuzmanović takođe ne dozvoljava da jedan poraz unese sumnju u mogućnosti "orlova".

"Ovo su pripremne utakmice. One se i igraju da bi se greške otkrile i na vrijeme otklonile. Poraz od Novog Zelanda ništa nije promijenio u našem raspoloženju i radu. Sve ostaje na najvišem nivou, sa željom da budemo pravi u Južnoj Africi", izjavio je Kuzmanović.

(MONDO, foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC