• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Žigić najgore pojačanje u Primeri

Napadač Valensije Nikola Žigić proglašen je u izboru sportskog portala Goal.com za najgore pojačanje u španskoj Primeri.

 Žigić najgore pojačanje u Primeri  Izvor: MONDO

Nakon što je Boško Janković uvršten među deset najgorih pojačanja u Italiji u ovoj sezoni, još jedan srpski reprezentativac dobio je slično “priznanje”.

Napadač Valensije Nikola Žigić proglašen je u izboru sportskog portala Goal.com za najgore pojačanje u španskoj Primeri, ali za razliku od Jankovića koji se našao na sedmom mestu, Žigić je ubedljivo najgori - prvi!

Valensija je Rasingu platila 20 miliona evra za Srbina nadajući se da će on nastaviti sa dobrim igrama kao u santanderu kada je u prvoj sezoni u Primeri zabio 13 golova, ali bivši igrač Crvene zvezde je zakazao.

Žigić je u prvenstvu samo tri puta startao i još 11 puta ušao s klupe zabivši samo jedan gol (dobio više kartona nego što je zabio golova), a jedno vreme trener Ronald Kuman nije ni računao na njega.

Srpski reprezentativac pružao je bolje partije u španskom Kupu Kralja, gde bi mogao čak i zaigrati u finalu protiv Hetafea, ali njegova sudbina na "Mestalji" je neizvesna, a interesovanje je već pokazao španski drugoligaš Real Sosijedad.

Iza Žigića na drugom mestu ove liste našao se Havijer Saviola koji je pred početak sezone napustio Barselonu i obukao dres najvećeg rivala Real Madrida, ali je vreme na Santjago Bernabeu proveo većinom na klupi.

Argentinac je odigrao samo tri prvenstvene utakmice, poslednju u decembru, postigavši dva gola, pa ga mnogi već vide na izlaznim vratima “kraljevskog kluba”.

Top tri završava Rio Mavuba , Francuz afričkog porekla, koji je prešao iz Bordoa u Viljareal za osam miliona evra. O njegovom nastupu u Primeri dovoljno govori činjenica da je već na polusezoni vraćen u Francusku, na pozajmicu u Lil.

Među deset najgorih pojačanja španske Primere nalaze se još redom Havijer Portiljo (Osasuna), Ivan Elgera (Valensija), Gabi i Peter Lusin (oba Atletiko Madrid), Del Orno (Atletik Bilbao), Rejes (Atletiko Madrid), Anri (Barselona) i Aruna Kone (Sevilja).

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC