• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbi i Poljaci žustri, ali i neefikasni

Poslije poraza od Novog Zelanda, Srbija odigrala 0:0 sa "napaljenim" Poljacima. Loše prvo, mnogo bolje drugo poluvrijeme. Kiša lila, teren težak.

 Srbi i Poljaci žustri, ali i neefikasni Izvor: MONDO

Nije dobro, ali nije ni toliko loše. Ni drugu utakmicu na pripremama u Austriji, Srbija nije dobila, ali nije ni izgubila.

U meču na stadionu u Kufštajnu bilo je dobrih momenata, ali i nekih loših stvari koje ne smiju da se ponavljaju u Južnoj Africi. Prije svega, neefikasnost, jer je ovo drugi uzastopni meč na kojem nacionalni tim nije postigao gol.

Zanimljivo, ovo je prva utakmica otkako je Radomir Antić selektor da je Srbija odigrala 0:0.

Antić je probao u zadnjoj liniji kombinaciju Ivanović-Subotić-Luković-Kolarov i oni su odigrali svih 90 minuta. Sasvim solidno, što se posebno odnosi na Aleksandra Lukovića koji je odigrao bez greške.

Srbija je bila najopasnija sa bokova. Miloš Krasić je nekoliko puta pokazao da je u sjajnoj formi i "prodao" je Poljacima nekoliko driblinga, a gotovo sve opasne akcije su potekle baš od njega. Danko Lazović je takođe bio pokretljiv, a dobar utisak ostavio je i Dragan Mrđa, očigledno željan da pokaže da opravdano ide na Mundijal.

Šansu utakmice propustio je Marko Pantelić. U 73. minutu Mrđa je prošao po desnoj strani, pronašao na drugoj stativi samog napadača Ajaksa, koji sa tri metra prebacuje gol!

Poljaci su ušli veoma "napaljeno" u meč očigledno želeći da pobijede reprezentaciju koja će igrati na Mundijalu. Bili su bolji rival u prvih 45 minuta, opasniji po gol, žustriji i čvršći u duelima, ponekad i preoštri, što je u jednom trenutku iznerviralo kapitena Dejana Stankovića.

Bojan Isailović, koji je branio u prvom dijelu, u nekoliko navrata je morao da spašava gol, a u jednom trenutku je i Aleksandar Kolarov izbacio loptu sa gol-linije.

U 16. minutu Poljska je izvela korner, klizava lopta je pala na nogu Levandovskom koji je šutirao ka golu, ali je Kolarov sačuvao mrežu.

Opet je Levandovski bio prijetnja po srpski gol u 24. minutu. Poljska je izvela tečnu akciju, Blaščikovski je zavrnuo ka Levandovskom koji je šutirao po zemlji sa sedam, osam metara, a Isailović brani nogama.

Najbolju akciju u prvom poluvremenu Srbija je napravila u 27. minutu. Miloš Krasić je izvanredno prošao dvojicu igrača Poljske po desnoj strani, potom je centrirao, Danko Lazović je probao u naletu da je petom sprovede u mrežu, ali je lopta sporo išla pa je Fabijanski lako uhvatio.

U 42. minutu još jedan dobar napad srpske reprezentacije. Žigić pronalazi Milana Jovanovića, koji driblingom izbacuje Piščeka, ali je potom uputio jak centaršut koji Stanković nije uspio da stigne.

U nastavku bolja igra Srbije. Ušli su Zoran Tošić, Radosav Petrović, Marko Pantelić, potom i Gojko Kačar i Dragan Mrđa, koji su imali nekoliko dobrih poteza i pokazali ideju.

U 56. minutu dobra prilika za "orlove". Pantelić je odigrao za Tošića, koji prebacuje do Krasića, ali udarac plavokosog fudbalera brani Fabijanski. Odmah potom Krasić se revanširao Tošiću za asistenciju, ali je udarac igrača Mančester junajteda izblokiran.

Bilo je još nekih poluprilika za Srbiju, u jednoj situaciji Mrđša je bio sebičan i mogao je da odigra do slobodnog Kačara, ali sve u svemu mnogo bolji utisak "orlovi" su ostavili u drugih 45 minuta.

Utakmica je u dva, tri navrata prekinuta zbog uletanja navijača na teren, ali ovog puta to nisu bili Srbi već Poljaci.

Generalna proba i ispraćaj pred odlazak na Mundijal biće u subotu na stadionu Partizana kada u goste Srbiji dolazi učesnik Svjetskog prvenstva - Kamerun.

SRBIJA: Isailović - Ivanović, Subotić, Luković, Kolarov - Stanković, Kuzmanović, Krasić, Jovanović - Lazović, Žigić.

Igrali su još: Vladimir Stojković, Petrović, Pantelić, Tošić, Pantelić, Kačar i Mrđa.

(MONDO - foto: Fonet)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC