• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Žigić: Promijenilo se mnogo toga

Reprezentativac Srbije kaže je da je na SP u Njemačkoj išao kao neafirmisan igrač i da je u međuvremenu mnogo fizički i psihički sazrio.

 Žigić: Promijenilo se mnogo toga Izvor: MONDO

Nikola Žigić istakao je da želi da na Mundijalu u Južnoj Africi dokaže da je igrač za velike utakmice i da je spreman da bude jedan od lidera ekipe.

"Ovo je moje Svjetsko prvenstvo. Mogu da igram vodeću ulogu i želim da pokažem da sam igrač za velike utakmice", naglasio je Žigić u intervjuu za sajt Svjetske fudbalske federacije.

On je dodao da će mu od velike koristi biti i prethodni nastup na Svjetskom prvenstvu, 2006. godine u Njemačkoj, kada je tadašnja reprezentacija Srbije i Crne Gore izgubila sve tri utakmice, uključujući i debakl od Argentine od 6:0.

"Mnogo sam se promijenio od tada. U Njemačku sam išao kao igrač bez reputacije, bez pravog iskustva. Taktički sam mnogo naučio, sada sam fizički i psihički mnogo spremniji", kazao je Žigić.

"U Njemačkoj su nas omele i povrede nekoliko igrača zbog kojih smo primili mnogo golova, iako smo na turnir stigli sa veoma jakom odbranom. Bilo je i par drugih incidenata kojih ne želim da se sjećam, ali ovo je drugi turnir, drugi tim i siguran sam da će ovaj put i ishod biti drugačiji", dodao je Žigić.

Srbija će na Mundijalu igrati u Grupi D s Njemačkom, Ganom i Australijom, a osnovni cilj koji se postavlja pred ekipu jeste plasman u osminu finala.

"Znamo da neće biti lako, da igramo protiv teških rivala, ali sposobni smo da prođemo grupu. Želimo da nastavimo sa igrama iz kvalifikacija i pokažemo da možemo da se nosimo s bilo kojim protivnikom", istakao je novi napadač engleskog Birmingem sitija.

Plasmanom u osminu finala Srbija bi izjednačila uspjeh reprezentacije Jugoslavije iz 1998. godine kada su tada plavi dres nosili Dragan Stojković, Dejan Savićević, Predrag Mijatović i Siniša Mihajlović.

"Možda smo tehnički gori od tog tima, ali i fizički jači od njih. Oni su tada igrali zaista lijep fudbal. Sada imamo veoma jak kolektiv, jedinstvo koje bi moglo da bude naše najvažnije oružje", ocijenio je bivši fudbaler Crvene zvezde, Rasinga i Valensije.

Na sajtu Fife se navodi da će rezultat "orlova" u Južnoj Africi umnogome zavisiti od atmosfere u timu, s obzirom da je poznato da su Srbi temperamentan narod. Upitan da li je takav karakter prednost ili mana Srbije, Žigić je bez mnogo razmišljanja odgovorio: "I jedno i drugo".

"Zbog tog karaktera možemo da uradimo mnogo toga, ali isto tako može i da nas navede na greške. Žurimo, ne razmišljamo, zaboravimo šta treba da radimo. Ja sam savršen primjer. Ali kada postavim cilj ispred sebe, moram da ga i ostvarim, niko me ne može zaustaviti", istakao je 202 cm visoki Nikola Žigić.

(Beta/MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC