• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najgore evropsko veče u istoriji Sarajeva!

Autor mondo.ba

Sarajevo je eliminisano iz kvalifikacija za Ligu Evrope, ali je i doživjelo najgori poraz u međunarodnim takmičenjima u klupskoj istoriji od Atalante i to pred svojom publikom - 0:8 (0:5).

Poslije sjajnog povratka od 2:0 na 2:2 u Ređo Emiliji prošlog četvrtka, izabranici Husrefa Musemića su stekli pravo na nadu protiv tima iz Bergama, ali ta nada je ugašena u revanšu već poslije 18 minuta na krcatom stadionu "Asim Ferhatović Hase", gdje su gosti poveli sa 0:3.

Već u četvrtom minutu pogodio je Argentinac Hoze Palomino, potom je 10 minuta kasnije "bombom" savladao kapiten Atalante Alehandro Gomez, a na 0:3 povisio Andrea Masijelo na asistenciju Muse Beroa.

Do odlaska na odmor, italijanski tim je ponovo sjajnim udarcem kapitena Gomeza, a potom i Palomina na asistenciju kapitena Atalante kompletirala "petardu" za potpuni potop domaće ekipe...

U nastavku je na "Koševu" takođe postojao samo jedan tim - Atalanta! Sad su jasnije izjave šefa struke Italijana Đan Pjera Gasperinija da "može biti svašta u revanšu", ali ne vjerujemo da je mislio da će njegov tim izboriti najveću pobjedu u istoriji kluba...

Gosti su do kraja postigli još tri gola, a najzaslužniji bio je Musa Berou iz Gambije, koji je ubilježio "het-trik".

Već nakon prvog dijela, prepuno "Koševo" je počelo da se prazni jer razočarani navijači Sarajeva nisu mogli da podnesu ovakvu katastrofu... Nije bilo lako sigurno ni treneru "bordo" tima Husrefu Musemiću, koji će ući u istoriji kao strateg koji je zabilježio najgori rezultat u istoriji...

...
Izvor: Dailymotion

SARAJEVO: Pavlović, Pidro, Mujakić, Dupovac, Hebibović, Adukor, Rahmanović, Šišić, Velkoski, Halilović i Ahmetović.

ATALANTA: Beriša, Toloi, Palomino, Masijelo, Gosens, Frojler, De Run, Pesina, Hateber, Berou, Gomez.

TOK UTAKMICE

- kraj - 

...
Izvor: Dailymotion

87. minut - GOOOOL! Osmica Atalante i het-trik Muse Beroua!

...
Izvor: Dailymotion

70. minut - GOOOL! Poslije gužve u kaznenom prostoru, Musa Berou je postigao svoj drugi, a Atalantin sedmi pogodak (0:7). Navijači domaćina su uveliko počeli da napuštaju stadion "Koševo".

69. minut - Umjesto Mersudina Ahmetovića u igri je Haris Handžić. To je bila prva izmjena trenera Sarajeva Husrefa Musemića.

66. minut - Nova odlična prilika za Atalantu, šut napadača gostiju Palomina završio je pored lijeve stative.

64. minut - Slobodan udarac sa 20-ak metara za Sarajevo. Krste Velkoski je probao pored živod zida, ali nije bilo potrebe da interveniše Etrit Beriša.

57. minut - Najbolja šansa za Sarajevo! Odlično je po lijevoj strani prošao Anel Hebibović i šutirao, ali je albanski golman još bolje intervenisao i spriječio barem počasni gol "bordo" tima.

...
Izvor: Dailymotion

51. minut - GOOOL! Malo je reći potop, katastrofa ili potpuno potonuće! Sarajevo gubi 0:6 na stadionu "Asim Ferhatović Hase". Strijelac za goste iz Bergama ovoga puta bio je Gambijac Musa Berou poslije centaršuta Hansa Hatebera iz Holandije.

46. minut - Nastavljen je meč u Sarajevu, u međuvremenu je osim "kiše golova", počela da pada i ona prava kiša.

- poluvrijeme - 

42. minut - Prvi udarac "bordo" tima u okvir gola. Šutirao je Almedin Šišić sa ivice kaznenog prostora, ali golman gostiju iz Bergama Etrit Beriša bez problema brani.

...
Izvor: Dailymotion

39. minut - Pukla je "petarda" na "Koševu" - 0:5! Atalanta je ponovo poslije prekida postigla pogodak, a ponovo je strijelac Andrea Masijelo nakon centarušta Alehandra Gomeza iz kornera. Katastrofa Sarajeva...  

...
Izvor: Dailymotion

28. minut - GOOOL! Nova bomba Alehandra Gomeza! Katastrofa izabranika Husrefa Musemića - 0:4.

25. minut - Sarajevo se malčice oporavilo od šokantnog početka i uspostavilo terensku ravnopravnost sa italijanskom ekipom.

...
Izvor: Dailymotion

17. minut - GOOOL! Na pomolu katastrofa Sarajeva! Poslije prekida pogodio je Andrea Masijelo - 0:3.

...
Izvor: Dailymotion

15. minut - GOOL! Bomba Alehandra Gomeza sa 20 i kusur metara! Atalanta, kao i u prvom meču, povela je 0:2. Malo je reći "hladan tuš" za navijače domaćina.

...
Izvor: Dailymotion

4. minut - GOOOL! Atalanta je povela golom Argentinca Hosea Palomina! Defanzivac gostiju iz Bergama se najbolje snašao poslije kornera i pogodio mrežu Bojana Pavlovića - 0:1.

1. minut - Počeo je revanš na krcatom "Koševu".

NAJAVA

Atalanta je u Ređo Emiliji prosula vođstvo od 2:0 poslije sjajne partije Sarajlija (2:2), pa će večeras sigurno mnogo ozbiljnije shvatiti "bordo" ekipu, koja takođe ima pravo da se nada da može osigurati narednu rundu takmičenja.

Posebno jer je stadion "Asim Ferhatović Hase" dupke pun.

Treneri oba tima Husref Musemić i Đan Pjero Gasperini su odredili početne sastave, a u najavi meča su istakli da "Sarajevo može da se nada prolasku", odnosno da je u "90 minuta na 'Koševu' sve moguće, iako je Atalanta favorit"

Ko će proći od predstavnika BiH? (ANKETA)

Sastavi

SARAJEVO: Pavlović, Pidro, Mujakić, Dupovac, Hebibović, Adukor, Rahmanović, Šišić, Velkoski, Halilović i Ahmetović.

ATALANTA: Beriša, Toloi, Palomino, Masijelo, Gosens, Frojler, De Run, Pesina, Hateber, Berou, Gomez.

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MOSTAR

zadovoljni smo rezultatom i cijelom utakmicom.

pop73

Musemića treba prebaciti za rukometnog trenera RK Bosna, jel ovaj broj primljenih golova je fantastičan za taj sport. Odbrana mu je prava.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC