• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Liverpul: Bye, bye Benitez

Uprava Liverpula raskinula saradnju sa Rafaelom Benitezom, koji je navijačima poručio da ne zaborave: "You'll never walk alone".

 Liverpul: Bye, bye Benitez Izvor: MONDO

Ono o čemu se govorkalo, pisalo, spekulisalo prethodnih nedelja dogodilo se u četvrtak. Rafael Benitez nije više trener "crvenih".

Uprava kluba sa Enfild rouda saopštila je na zvaničnom sajtu da je poslije šest godina prekinuta saradnja sa Benitezom.

"Uprava izražava najveću zahvalnost za sve što je uradio prethodnih sezona i želi mu sve najbolje u budućnosti", navodi se u saopštenju i dodaje da je ovlastila generalnog menadžera Kristijan Parsloa i Kenija Dalgliša da krenu u potragu za novim trenerom.

Predsjednik Liverpula Martin Broton izjavio je da će Benitez zauvijek ostati dio istorije kluba, jer je na Enfild roud donio trofej Lige šampiona poslije epskog finala u Istanbulu protiv Milana.

"Poslije velikog neuspjeha u ovoj sezoni, međutim, obostrano smo zaključili da je došlo vrijeme da i klub i trener krenu drugim putem", rekao je predsjednik Liverpula.

Nije saopšteno koliko iznosi obestećenje španskom stručnjaku zbog prijevremenog raskida ugovora, a britanski mediji tvrde da se radi o sumi od tri miliona fnti.

Prema ugovoru koji je potpisan prošle godine, a isticao je u junu 2014, Benitezu je u slučaju prijevremenog odlaska prpadalo obeštećenje od 16 miliona funti.

Pretpostavlja se, međutim, da je on uvažio tešku finansijsku situaciju u kojoj se klub nalazi i da je prihvatio sporazumni raskid ugovora za višestruko manje obeštećenje.

Za to je, vjerovatno, imao i dodatni razlog, jer je poznato da je jedan od glavnih kandidata da na mjestu šefa stručnog štaba Intera naslijedi Žozea Murinja.

"Žao mi je što moram da kažem da više nisam menadžer Liverpula. Želim da zahvalim svim fudbalerima koje sam trenirao i uvek ću pamtiti lijepe trenutke koje sam ovde doživio, kao i veliku podršku navijača, čak i onda kada nam nije išlo. Hvala svima i memojte nikada da zaboravite: 'You'll never walk alone'", rekao je Benitez.

Benitez je 2005. godine predvodio Liverpul do titule u Ligi evropskih šampiona, ali nikada nije uspio da osvoji naslov prvaka Engleske. Ovu sezonu Liverpul je završio na razočaravajućem sedmom mjestu, pa se u narednom ciklusu neće takmičiti u Ligi šampiona.

Liverpul je posljednju titulu  osvojio 1990. godine.

Novi neuspjesi, kao i veliki dugovi kluba, pokrenuli su i glasine da bi najveće zvijezde tima, kapiten Stiven Džerard i napadač Fernando Tores, mogli da potraže novi klub.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC