• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sušić: Presudila snaga Njemačke

" Mi smo jako dobro odigrali prvi dio susreta, ali u nastavku više nismo imali snage, a to su Nijemci kaznili", rekao Safet Sušić

 Sušić: Presudila snaga Njemačke Izvor: MONDO

BiH je u dvije prijateljske utakmce protiv Švedske i Njemačke doživjela dva ubijedljiva poraza.Najprije je Švedska u Štokholmu bila bolja (4:2), da bi Njemačka u Frankfurtu bila bolja (3:1).

U odnosu na meč u Štokholmu reprezentacija BiH je izgledala bolje na terenu, a protiv Njemačke su dobili prvo poluvijreme (1:0).
"Čestitam Nijemcima na zasluženoj pobjedi. Mi smo jako dobro odigrali prvi dio susreta, ali u nastavku više nismo imali snage, a to su Nijemci kaznili. Mi smo imali dosta problema u igri, a ponovo se kao kritičnom pokazala lijeva strana. Jahić je bio sasvim solidan na toj poziciji, ali se vidjelo da mu ona nije prirodna. Imamo još vremena do početka kvalifikacija i nadam se da ćemo do tada otkloniti nedostatke u igri" , rekao je poslije meča Safet Sušić.

Napadač Volfsburga Edin Džeko predstavljao je najveću opasnost po golmana Nojera. Jedini je uspio da zatrese mrežu Njemačke.
"Mislim da smo prvo poluvrijeme odigrali dobro, tačno onako kako smo i zamislili prije utakmice. Ipak, u nastavku smo pali, a Njemačka je to znala jako dobro iskoristiti. Fizički nismo mogli parirati Nijemcima i tome smo platili danak", rekao  je Džeko.

Joakim Lev selektor Njemačke bio je zadovljan što je njegova selekcija u posljednjoj provjeri pred SP dala tri pogotka.

"Bilo je sjajno kako je ekipa pojačala ritam igre u drugom poluvremenu. Imamo veliki potencijal, svi smo radili veoma naporno, ali imamo još jednu sedmicu rada i treninga prije prve utakmice na Svjetskom prvenstvu. Bosna i Hercegovina se pokazala u jako dobrom svijetlu večeras. Imaju nekoliko odličnih igrača i u pojedinim trenucima utakmice stvarali su nam mnogo problema", rekao je poslije meča Lev.

Na SP Njemačka je u grupi sa Srbijom, Australijom i Ganom. (MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC