• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Orlovi": Kamerun za miran put

Utakmica sa Kamerunom (subota, 20.30) poslužiće kao odlična provjera za duel sa Ganom na startu SP, smatraju reprezentativci Srbije.

 "Orlovi": Kamerun za miran put Izvor: MONDO

"Prve utakmice su uvijek najteže. Treba početi dobro i sa autoritetom. Da isključimo imperativ i budemo pravi", rekao je selektor Srbije Radomir Antić prilikom obilaska radova na izgradnji nacionalnog trening centra u Staroj Pazovi.

"Imaćemo priliku da pokažemo mnogo više nego u dosadašnjem toku priprema. Igrati pred svojim narodom je motiv više, koji treba da pomogne da prevaziđemo neke slabosti", dodao je selektor.

Srbija je na pripremama u Austriji odigrala dvije kontrolne utakmice. Od Novog Zelanda je izgubila 1:0, dok na susretu sa Poljskom nije bilo golova.

"Sve što je trebalo da uradimo u Austriji uradili smo. Mene i raduje što se sve završilo kako jeste, jer nam je donijelo dozu koncentracije, natjeralo da se malo zamislimo, da shvatimo da nismo toliko dobri. Da se spremimo na ono što nas očekuje na SP, gdje nema prava na greške", izjavio je napadač Danko Lazović.

Neuvjerljive partije u Austriji nisu zabrinule ni Miloša Krasića.

"Nema razloga za strah", kratko je rekao Krasić i dodao da vjeruje u pobjedu nad Kamerunom, koja bi "orlovima" ulila samopouzdanje pred odlazak u Južnu Afriku.

Marko Pantelić je ocijenio da će susret na stadionu Partizana mnogo pomoći u pripremi za duel sa Ganom, 13. juna u Pretoriji.

"To je prilika da uhvatimo njihove navike (afričkih fudbalera) u igri, koje su potpuno drugačije. Drugačije je i ponašanje... Nadam se golovima i našoj pobjedi".

Golman Vladimir Stojković rekao je i da utakmice na Mundijalu neće biti mnogo drugačije od onih u pripremnom periodu.

"U Austriji smo imali dva teška treninga, koji su nam pokazali i šta nas čeka u Africi. I tamo će biti tijesno, detalji će odlučivati. Ekipe su ujednačene, neće tu biti mnogo rezultata od pet ili šest prema nula", naveo je Stojković.

Reprezentacija Srbije će na SP krenuti u ponedeljak.

Prvu utakmicu igraće sa Ganom 13. juna, pet dana kasnije sa Njemačkom u Port Elizabetu, a 23. juna sa Australijom u Nelspruitu.

(Beta, foto: FoNet/AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC