• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dinamo opet uzeo milione: Šansa za Murinja!

Autor mondo.rs

Samo su Pjaca i Modrić prodati za više novca od Benkovića, čiji bi transfer mogao da znači i da će Junajted biti u prilici da dovede reprezentativca.

Menadžer Mančester junajteda, Žoze Murinjo, jutros je prokomentarisao da tokom poslednjeg dana prelaznog roka u Premijer ligi ne očekuje pojačanja i da se okreće onome što ima.

U svom maniru, sarkastično, dodao je da je vreme isteklo i da je prelazni rok završen.

Međutim, onda se dogodio transfer koji su mnogi shvatili i kao najavu "last minute" prelaska engleskog reprezentativca Harija Megvajera (25) iz Lestera u Mančester junajed. Možda i za sumu od 80 miliona funti…

Benković je tako postao treći najskuplje prodat fudbaler Dinama, iza Marka Pjace (Juventus, 2016, 23 miliona) i Luke Modrića (Totenhem, 2008, 21 milion), a iza njega ostali su Eduardo (Arsenal, 2007, 13,5), Marko Rog (Napoli, 2017, 13), Vedran Ćorluka (Siti, 2007, 13), Mateo Kovačić (Inter, 2012, 11), Dario Šimić (Inter, 1998, 11), Josip Brekalo (Volfsburg, 2016, 10), itd.

Dok je to i dalje neizvesno, izvesno je da je zagrabački Dinamo danas prodao 21-godišnjeg štopera Filipa Benkovića za 14,5 miliona evra nakon što je mladi reprezentativac Hrvatske odigrao tek nešto više od 50 mečeva za "modre" i postigao šest golova.

Lester je tako stao u red klubova koji su tokom prethodnih deset i više godina punili kasu Dinama sumama o kojima ex-Yu konkurencija i dalje može da sanja.

Iako su uglavnom bili vezivani za "pregovaračke sposobnosti" kontroverznog izvršnog podpredsednika kluba, Zdravka Mamića, unosni transferi kluba sa "Maksimira" nastavljeni su i tokom prvog prelaznog roka koji popularni "Maminjo" provodi iza rešetaka, osuđen upravo zbog malverzacija prilikom prodaje igrača.


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC