• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Na potezu: Bata posle Danske, Miloje pred Slovačku

Autor mondo.rs

Novog trenera crno-belih neće dočekati čovek, koji je vratio Superligu u Gornju Varoš. Samo 48 sati pred meč u Trnavi, šampion će pokušati da pobedi rivala istog imena, ali drugačije snage.

 Superliga 4. kolo najava na potezu Bata i Milojević Izvor: MN PRESS

TV derbi u petak, većina "karavana" u subotu uveče, a učesnici u evro-kupovima i Zemun u nedelju.

Pred nama je 4. kolo Superlige, koje će večeras u 20 časova uz direktan prenos na "Areni sport 1" otvoriti fudbaleri Radničkog i Voždovca utakmicom na "Čairu", u kom će Nišlije pokušati da nastave pozitivan niz rezultata u mečevima sa "zmajevima" sa kojima imaju 5-1-1 u poslednjih sedam utakmica.

Gosti, koji su počeli minimalnom pobedom nad Bačkom, pa izgubili rezultatima 1:2 od Proletera u gostima i Crvene zvezde kod kuće, poraženi su rezultatom 3:0 kada su u aprilu gostovali u Nišu, mada "onaj" i "ovaj" Radnički trenera Nenada Lalatovića nemaju mnogo toga zajedničkog.

"Real sa Nišave" je od poraza od Crvene zvezde 1:2, zabeleženog u aprilu, pobedio u šest od sedam mečeva na svom stadionu odakle je neporažen u toj seriji otišao samo Makabi iz Tel Aviva (2:2), koji je i okončao povratak Radničkog na evropsku scenu posle 35 godina u 2. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

Radnički u Slađanu Nikodijeviću ima strelca tri gola u prethodna tri kola, a treba reći i da je ekipu pojačao iskusni Nikola Drinčić, koji je sa Lalatovićem sarađivao i u njihovom prethodnom klubu, Čukaričkom.

U subotu, kada će biti odigran i najveći broj mečeva 4. runde, a program će u 19 časova otvoriti meč na "Karađorđu" u kom će novajlija u Superligi, Proleter, pokušati da zabeleži i drugu pobedu u Novom Sadu posle one nad Voždovcem od 2:1.

Momci trenera Nenada Vanića najavili su se konkurenciji neočekivanom pobedom nad Spartakom od 0:4 u 1. kolu, doduše u Kuli jer se stadion u Subotici renovira, dopisali tri boda iz susreta sa "zmajevima", pa osetili i prvi poraz u najjačoj konkurenciji kada ih je Radnički savladao kod kuće 2:1.

U goste im dolaze Kruševljani iskusnog superligaškog vuka Milorada Kosanovića, koji je prvi "punu" sezonu na klupi Napretka otvorio polovično: pobeda, poraz, remi, gol-razlika 2:2. Popularni Kosan je pod Bagdalu stigao u septembru 2017, ovog leta imao je priliku da sprovede pune pripreme i može se reći da je "čarapanima" u ovim letnjim mesecima najveći problem efikasnost - jedini gol iz igre postigao je Ibrahima Ndiaje u 1. kolu za pobedu nad Radom od 1:0.

Sat vremena kasnije još jedan novajlija, Dinamo iz Vranja, pokušaće da stigne do prvog gola, prvog boda, možda i prve pobede  u Superligi nakon što je težak start sezone "platio" vezanim porazima od Crvene zvezde (3:0), Partizana (0:1) i Radničkog (2:0).

Ekipa trenera Dragana Antića nastaviće da igra kao "domaćin" u Surdulici, gde je pre dve nedelje poražena od Partizana u burnoj utakmici, a gde će u subotu od 20 časova dočekati jedan do "najtvrđih" timova u ligi, Mladost iz Lučana.

Plavo-beli trenera Nenada Milovanovića odigrali su nerešeno i sa Vojvodinom u Novom Sadu (1:1) i sa Partizanom u Beogradu (0:0) prošlog vikenda, u međuvremenu su savladali Radnik kod kuće (1:0) i ostali jedini neporaženi tim uz Crvenu zvezdu (3-3-0) i Čukarički (2-1-0), što dovoljno govori koliko će Vranjancima biti teško da upišu prve bodove u tabelu.

Na njoj, u ovom trenutku, Partizan se nalazi u donjem domu sa skorom 1-1-1 (1:1), smenjenim trenerom Miroslavom Đukićem i hrabro postavljenom debitantu na mestu šefa struke, Zoranu Mirkoviću, čiji je tim u četvrtak uveče u Danskoj zaigrao bitno drugačije nego u prethodnom delu sezone i golovima Rikarda Gomeša i Gorana Zakarića zabeležio važnu i vrednu evropsku pobedu nad Nordsjelandom (1:2).

MILANOVIĆ I MIRKOVIĆ SE MIMOIŠLI

Crno-beli će "pravo" iz Kopenhagena produžiti u Zemun, gde ih u nedelju u 17 časova uz direktan prenos na "Areni sport 1" očekuje novo superligaško iskušenje  u već  devetom takmičarskom duelu od starta sezone 12. jula.

Olakšavajuća okolnost po crno-bele pred gostovanje u Gornjoj varoši, gde je prošle sezone rezultat bio 1:3, jesu problemi sa kojima su se Zemunci suočili ovog leta, na startu druge sezone od deset godina čekanog povratka u Superligu.

Lista strelaca:

3 - Slađan Nikodijević (Radnički)

3 - Milan Mirosavljev (Proleter)

3 - Veljko Simić (Zemun/C. zvezda)

2 - Samuel Ovusu (Čukarički)

2 - Mile Savković (Spartak)

2 - Ismael Fofana (Vojvodina)

Plavo-zelene je prošle nedelje posle dve uspešne godine napustio trener Milan Milanović, čovek koji je prvo vratio klub u Superligu, pa izborio opstanak u prvoj sezoni, nezadovoljan brojnim stvarima koje su se događale u klubu ovog leta, a jedna od njih je i odlazak najboljeg igrača i strelca dva gola u prva dva kola, Veljka Simića.

Simićevi golovi u mečevima sa Čukaričkim u gostima (1:1) i Vojvodinom kod kuće (1:1) obezbedili su ekipi dva boda, međutim nakon što ga je Crvena zvezda odvela u drugi deo grada - fudbaler je nastavio da postiže golove i u novom dresu, a zeleno-plavi doživeli poraz u Surdulici od Radnika (2:1) posle kog je Milanović podneo ostavku i stao na 68 utakmica na klupi uz skor 28-20-20.

Partizan i Zemun odigrali su nerešeno 1:1 u februaru ove godine u Humskoj, a biće zanimljivo videti za koji sastav će se Bata Mirković odlučiti pred debi i u Superligi.

48 SATI PRE TRNAVE, 72 SATA POSLE BRONDBIJA

Dva sata kasnije, na Stadionu "Rajko Mitić", snage će odmeriti Crvena zvezda i Spartak takođe u direktan prenos na "Areni sport 1".

Domaćin će pokušati da ne razmišlja na ono što ga očekuje samo 48 sati kasnije u Slovačkoj, gde će morati da postigne gol ukoliko želi da eliminiše Spartak iz Trnave nakon "mršavih" 1:1 u Beogradu, a gost da se odmori od onoga što mu se na istom mestu dogodilo 72 sata ranije.

Subotičani su svoj meč 3. kola kvalifikacija za Ligu Evrope odigrali u četvrtak uveče upravo na "Marakani", gde im je danski Brondbi naneo četvrti uzastopni poraz u oba takmičenja (0:2). Umorni i pomalo demoralisani, plavo-beli će se u isto vreme suočiti sa još jednim crnim nizom rezultata: sedam uzastopnih poraza od crveno-belih u Ljutice Bogdana računajući od remija iz maja 2011.

U 2018. godini samo su CSKA Moskva, Napredak Kruševac i Spartak Trnava napustili "Rajka" neporaženi, u sva tri slučaja ishod je bio nerešen, što dovoljno govori o tome ko je favorit pred ovaj meč - iako je sasvim očekivano da trener šampiona Vladan Milojević poštedi najvažnije igrače za "utakmicu sezone" koja će već u utorak uveče biti odigrana u Trnavi, a u kojoj će crveno-beli pokušati da nastave put ka Ligi šampiona i ujedno obezbede Ligu Evrope.

U neku ruku, maksimalan učinak u prva tri kola Superlige (Dinamo 3:0, Radnički 2:0, Voždovac 1:2) doneo je lideru potrebnu mirnoću pred susret sa Subotičanima, jer bi i eventualni kiks Milojevićevih "drugopozivaca" u najgorem slučaju značio i nastavak sezone sa dva boda prednosti nad Partizanom.

Za to je potrebno da Spartak postane tek drugi tim koji je pobedio Milojevića na "Marakani", nakon što je to uspelo Arsenu Vengeru u poslednjoj sezoni na klupi Arsenala prošlog novembra.

Raspored 4. kola:


petak

Radnički - Voždovac 20.00 (Arena sport 1)
/Zoran Široki/

subota

Proleter - Napredak 19.00
/Srđan Jovanović/

Dinamo - Mladost 20.00
/Aleksandar Vasić/

Mačva - Vojvodina
/Aleksandar Živković/

OFK Bačka - Čukarički
/Petar Piper/

Rad - Radnik
/Bojan Nikolić/

nedelja

Zemun - Partizan 17.00 (Arena sport 1)
/Danilo Grujić/

Crvena zvezda - Spartak 19.00 (Arena sport 1)
/Nenad Đokić/

Tabela: Crvena zvezda 9, Čukarički 7, Proleter 6, Radnički 6, Radnik 6, Mladost 5, Bačka 4, Napredak 4, Partizan 4, Voždovac 3, Mačva 3, Rad 3, Spartak 3, Vojvodina 2, Zemun 2, Dinamo 0.

Parovi 5. kola (18. avgust): Čukarički - Proleter, Voždovac - Dinamo, Mladost - Zemun, Napredak - Crvena zvezda, Partizan - Rad, Radnik - Mačva, Spartak - Radnički, Vojvodina - Bačka.



Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC