• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BRAZIL: Kaka će biti pravi

Fudbaler Real Madrida najavio sjajnu formu na Mundijalu, samo da još sa riječi pređe na djela.

 BRAZIL: Kaka će biti pravi Izvor: MONDO

Brazilski fudbaler Kaka rekao je da nije zabrinut zbog svoje forme pred Svjetsko prvenstvo, kao i da je spreman da preuzme odgovornost kao vođa svoje reprezentacije na turniru u Južnoj Africi.

"Svaki dan mi je sve bolje. Povreda me više ne muči. Radio sam sve što sam planirao do sada i do prve utakmice ću biti u sjajnoj kondiciji", rekao je Kaka.

Vezni igrač je najveća zvijezda Brazila na Mundijalu, ali će na turnir doći poslije ozbiljnih povreda, zbog kojih su neki dovodili u pitanje njegov nastup na takmičenju.

Kreator igre Real Madrida zbog povreda nije pružao najbolje partije u klubu. Imao je problema sa preponama i tetivama u jednom trenutku, zbog čega nije igrao 45 dana.

Ljekari brazilske reprezentacije rekli su da je povreda prepona prošlost, a da problemi sa tetivom lijeve noge neće spriječiti igrača da počne prvu utakmicu "karioka" na Mundijalu, 15. juna protiv Sjeverne Koreje.

"U početku sam se brinuo. Jako me je ograničavala povreda, ali sada mogu da se krećem mnogo bolje. Prolazim kroz intenzivnu terapiju, a do prve utakmice ostalo je još 10 dana. Biće sve u redu sa mnom", rekao je Kaka.

Brazil je u Južnu Afriku doputovao 27. maja, a Kaka je trenirao normalno sa ostalim igračima, ali ide na posebne terapije kada se ostali odmaraju.

U pobjedi Brazila nad Zimbabveom od 3:0 u srijedu igrao je 45 minuta i kazao je da se osjećao dobro.

"Nije mi to bila najbolja utakmica u reprezentaciji, ali je bilo jako pozitivno. Mogao sam mnogo toga da uradim na terenu bez problema", rekao je 28-godišnji fudbaler.

To mu je bila prva utakmice poslije više od mjesec dana, a selektor Dunga je takođe bio zadovoljan nastupom.

"Vidi se napredak, a vidi se i da će se tako nastaviti", rekao je Dunga.

Kaka je bio velika zvijezda i na Mundijalu 2006. godine, ali ta da je pozornicu dijelio sa Ronaldom, Ronaldinjom, Robertom Karlosom i Adrijanom. Sada nema nikoga ko privlači toliko pažnje kao on.

Sada nosi dres Brazila sa čuvenom "desetkom" i zna da će sve oči biti uprte u njega.

"Spreman sam da budem jedan od vođa tima, spreman sam da preuzmem tu odgovornost. Uvijek sam prihvatao odgovornost", rekao je on.

Kaka je bio i član tima koji je 2002. godine osvojio Svjetsko prvenstvo, ali je bio omladinac i ukupno je igrao 25 minuta.

Loš početak sezone u Realu udaljio ga je od priznanja za Najboljeg igrača godine, koju je dobio 2007, ali on vjeruje da nije sve izgubljeno.

"Razmišljam još o tome. Nije mi to glavni cilj, ali mislim da će Brazilac biti izabran za najboljeg igrača godine ako Brazil osvoji Svjetsko prvenstvo", rekao je Kaka.

On je jedan od glavnih promotera kompanije Adidas, a rekao je da nisu sasvim osnovane žalbe njegovih saigrača na loptu sa kojom će se igrati turnir. Kaka je ocijenio da su kritike uobičajene pred svako Svjetsko prvenstvo.

"Neću kritikovati loptu. Igrači se uvijek žale na nju pred svako takmičenje. Najviše se žale u prvoj nedjelji, a onda počnu da se privikavaju i stvari počnu da se mijenjaju", rekao je Kaka.

(Beta/MONDO - foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC