• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gana dobila, Australija poražena

Gana je sa 1:0 pobijedila Letoniju, dok je Australija izgubila od SAD rezultatom 3:1. Holandija pregazila Mađarsku sa 6:1.

 Gana dobila, Australija poražena Izvor: MONDO

Meč u Rudenportu, u Južnoj Africi, golom u 4. minutu otvorio je Edson Badl, igrač LA Galaksija, koji je mjesto u startnih 11 zaradio poslije povrede jednog od najboljih fudbalera SAD, Džozija Altidora.

Altidorov nastup na Mundijalu doveden je u pitanje, ali ako Badl bude nastavio da igra ovako, "jenkiji" ne moraju mnogo da brinu, jer je projektovani rezervista pogodio mrežu Marka Švarcera i u 31. minutu, za 2:1.

U međuvremenu, u 19. minutu, izjednačenje Australiji donio je igrač Evertona, Tim Kejhil.

Rezultat 2:1 bio je na snazi do trećeg minuta nadoknade vremena, kada je Erkules Gomez povisio na 3:1.

Australijanci su igrali u sastavu: Mark Švarcer - Luk Vilkšajer, Lukas Nil (kapiten), Krejg Mur, Skot Čiperfild - Ričard Garsija (od 71. Nikita Rukavitsja), Vićenco Grela, Džejson Kulina (od 61. Dario Vidošić), Mark Brešano - Tim Kejhil (od 46. Karl Valeri), Džoš Kenedi.

Selektor Australije Pin Verbek nije ubacivao u igru Herija Kjuela.

Nesuđeni engleski reprezentativac Dejvid Bekam, posmatrao je meč Australije i SAD u svojstvu skauta, jer će Englezi u prvoj fazi igrati protiv SAD, Slovenije i Alžira.

Selekcija Gane, protiv koje će Srbija odigrati prvi meč na Mundijalu ostvarila je minimalnu pobjedu nad Letonijom u posljednjoj provjeri - 1:0.

Nakon visokog poraza u prethodnoj utakmici sa Holandijom (1:4), selektor afričke selekcije Milovan Rajevac odlučio je da letonskom timu suprostavi "osvježen" sastav, koji je, prema izvještajima, kontrolisao utakmicu od početka do kraja, iako možda konačni rezultat to ne potvrđuje.

Brojni mediji navode da je selekcija zemlje sa zapada Afrike propustila brojne prilike pred letonskim golom, pa se stoga može zaključiti da i napad srpskog rivala iz Grupe D, koji je nastupio predvođen Asamoom Gijanom i Prinsom Tagoeom muči neefikasnost.

Zapažen nastup na posljednjoj provjeri pred SP su zabilježili i Asamoa i Ajeu, koji su "pakovali" napadačima brojne, ispostaviće se, neiskorišćene prilike.

Za selekciju Milovana Rajevca debitovao je i rođeni Berlinac - Kevin Prins Boateng, koji se nakon nastupanja za sve mlađe selekcije Njemačke ipak odlučio da reprezentativnu karijeru gradi u dresu "crnih zvijezda".

Upravo je napadač Portsmuta bio najopasniji po gol slabašne selekcije Letonije u prvom poluvremenu, koje se ipak završilo bez golova, pošto je pomoćni sudija poništio gol Gijanu u 31. minutu zbog ofsajda.

Pobjednika meča je u trenucima kada se činilo da će biti neriješeno, riješio je rezervni napadač Ovusu Abeje.

GANA: Danijel Ađei - Samjuel Inkom, Li Adi, Isak Vorsah, Džon Mensah (od 58. Džonatan Mensah), Entoni Anan, Kevin-Prins Boateng (od 67. Derek Boateng), Prins Tagoe (od 58. Kvinsi Ovusu-Abeje), Endrju Ajeu (od 82. Metju Amoa), Kvavdo Asamoa (od 58. Stefan Apija), Asamoa Gijan (od 46. Dominik Adijah).

U Amsterdamu, Holandija je demolirala Mađarsku sa 6:1 i potvrdila da bi mogla da bude "mračna sila" na Svjetskom prvenstvu.

Ipak, utisak iz Ajaks Arene pokvarila je povreda Arjena Robena u 85. minutu.

Roben, koji je u karijeri često bio žrtva teških povreda, ušao je sa klupe u 45. minutu i do povrede postigao dva gola, a potom je morao u bolnicu na pregled Ahilove tetive. Selektor Holandije Bert van Marvijk uhvatio se za glavu kada je vidio Robena da leži.

Mađarska je povela preko Balaša Džužaka u 6. minutu, a onda je počela narandžasta rapsodija: Van Persi u 21, Šnajder u 56, Roben u 64. i 79, Van Bomel u 71. i Elija u 74. minutu, a za Mađarsku Balaš Džužak u 6. minutu.

Holandija u prvom krugu u Južnoj Africi igra protiv Danske, Japana i Kameruna.

Južna Afrika je takođe u subotu pobijedila Dansku sa 1:0. Jedini gol postigao je Mfela u 76. minutu.

Slovačka je u pripremi za prvi nastup na SP, pobijedila Kostariku sa 3:0. Sekeira je postigao autogol u 16. minutu, a potom su Vitek u 46. i Šestak sa bijele tačke u 87. minutu donijeli ubjedljivu pobjedu svom timu.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC