• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dva lica Srbije pred put na Mundijal

Pred oko 25.000 navijača, na stadionu Partizana, Srbija je pobijedila Kamerun sa 4:3 (4:2). Strijelci Krasić, Stanković, Milijaš i Pantelić.

 Dva lica Srbije pred put na Mundijal Izvor: MONDO

"Nepobjedivi lavovi" došli su u vođstvo još u 5. minutu, kada je golman "orlova" Vladimir Stojković, poput kompletne odbrane srpske reprezentacije loše reagovao, "plivao u prazno", a napadač Majorke Ačile Vebo zakucao loptu glavom u praznu mrežu - 0:1.

Centaršutu Ekotoa prethodio je prekršaj naših igrača blizu centra igrališta.

Prije vođstva Kameruna, koji igra bez najboljeg igrača Samjuela Etoa, Marko Pantelić imao je priliku za gol, ali je šutirao u Sulejmanua.

Srbija je vratila posjed lopte poslije gola Kameruna, a izjednačenje je stiglo poslije akcije Nenada Milijaša, Marka Pantelića i Milana Jovanovića u 16. minutu.

Popularni "Lane" uputio je oštar centaršut sa lijevog krila, koji je bio jak za sve igrače u srcu šesnaesterca uključujući i Nikolu Žigića, ali je iz svega profitirao sjajno postavljeni Krasić, koji je sačekao loptu na "drugoj stativi" i zakucao je pod prečku - 1:1.

Da Kamerun umije da igra i bez Etoa, potvrdio je Vebo u 20. minutu. Luković je ispao na desnom krilu u duelu sa Nguemom, koji je uputio odličan centaršut na desetak metara pred gol "orlova", a tu je sam kao duh bio Vebo. Udarac glavom - 1:2.

Subotić nije bio blizu Veba, a Stojković je ovog puta ostao na "crti", nemoćan da bilo šta uradi.

Drugo vođstvo Kameruna na meču trajalo je svega četiri minuta. Visoku, neupotrebljivu loptu na ivici šesnaesterca, Krasić je primirio i onda petom proslijedio kapitenu Dejanu Stankoviću, koji je u punom trku uputio neodbranjiv šut sa oko 18 metara.

Na putu ka mreži, adidasov "Džabulani" orkznuo je stativu - 2:2. Bio je to prvi gol Stankovića za reprezrezentaciju od utakmice sa Azerbejdžanom u Beogradu, u sklopu kvalifikacija za EURO 2008.

U 38. minutu umalo je Vebo postigao het-trik. Njegov šut, tačnije volej sa 12 metara prohujao je pola metra pored stative, a onda je prvi put na utakmici povela Srbija.

Stefan Mbia u jednom naizgled bezazlenom duelu sa Jovanovićem u svom šesnaestercu udario je srpskog igrača rukom po licu i to u trenutku kada mu je već bio oduzeo loptu. Kipranin Leontis Gratu pokazao je na bijelu tačku, što je prvo zbunilo, a poslije naljutilo Mbiu.

Standardni izvođač penala u srpskoj reprezentaciji Nenad Milijaš bio je više nego siguran u 42. minutu. Poslao je loptu u Sulejmanuov donji desni ugao - 3:2.

Prije odlaska na odmor, "orlovi" su postigli i četvrti gol! Kamerunski defanzivci listom su loše reagovali na Jovanovićev centaršut sa lijevog boka, Branislav Ivanović nije uspio da primiri loptu, ali je njegov "prijem" završio na spoljnjem dijelu stopala Marka Pantelića.

Popularni Panta uspio je iz okreta, bez da vidi gdje je golman Kameruna, da ćušne loptu u mrežu - 4:2.

Selektor Srbije Radomir Antić odlučio je da promijeni trojicu igrača na poluvremenu, u igru su ušli Aleksandar Kolarov, Radosav Petrović i Danko Lazović, a tempo je igre je pao, pa tako i tempo postizanja golova.

Prvi su ga u nastavku postigli Kamerunci, nakon što je u igru ušao još Dragan Mrđa.

Džeremi je ostavljen na desnom krilu potpuno sam, bivši igrač Reala iz Madrida i Čelsija uputio je odličan centaršut, a Srbija je primila i treći gol glavom. U punom trku, Čupo Moting zakucao je loptu u Stojkovićevu mrežu, štoperi Subotić i Luković markirali su Idrisua na prvoj stativi, a Ivanović je zakasnio da isprati Motinga - 4:3.

Srbija, koja prvi put igra u crvenim dresovima sa bijelim krstom preko grudi, nastupa bez Nemanje Vidića, koji je dobio visoku temperaturu.

SRBIJA: Stojković - Ivanović, Subotić, Luković, Obradović - Stanković, Milijaš, Krasić, Jovanović, Pantelić, Žigić.

KAMERUN: Sulejmanu - Manđek, Embija, Basone, Ekoto - Nguemo, Makun, Nukuolu, Abubakar - Moting, Vebo.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC