• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LŠ: Arsenal nokautiran na "Enfildu"!

U 84. minutu londonski tim imao rezultat za polufinale, ali tamo će se opet sresti Liverpul i Čelsi. Fenerbahče nije imao hrabrosti za podvig.

 LŠ: Arsenal nokautiran na "Enfildu"!  Izvor: MONDO

Arsenal je bio u polufinalu Lige šampiona jedan minut! Ali, ne. Tamo ide "stariji" Liverpul... U 84. minutu epskog duela na "Enfildu" bilo je 2:2 za Arsenal, minut kola su krenula nizbrdo - 4:2, posle londonskih 1:1.

Treći put u poslednjih nekoliko godina u polufinalu Lige šampiona sastaće se Liverpul i Čelsi. Ovi drugi dali su Fenerbahčeu jedan na početku i jedan na kraju za sigurnih 2:0, posle pobede Turaka u prvom meču na Bosforu (2:1).

LIVERPUL - ARSENAL 4:2, UKUPNO 5:3

Petostruki prvak Evrope Liverpul na gotovo neverovatan način eliminisao je velikog rivala iz Londona. Počelo je odlično za Arsenal. Poveli su gosti u 13. minutu, potom primili dva gola, ali ipak uspeli da dođu do rezultata (2:2) koji ih je vodio u polufinale.

Međutim, u poslednjih sedam minuta primili su dva gola. Njihovo posrtanje u Premijer ligi nastavljeno je i u evropskoj eliti.

"Tobdžije" su prvo đule ispalile u 13. minutu, kada je opsadu gola domaćih okončao Dijabi šutem sa desne strane. Lopta se od noge Rejne odbila u mrežu i tu je "Enfild" utihnuo - 0:1.

Ne samo zbog toga što su "crveni" gubili, već zbog toga što "crveni" nisu uspeli da se sastave.

I, to je tako trajalo sve do 30. minuta, kada je mladi defanzivac Arsenala Filip Senderos napravio prvu grešku na meču. Sami Hipija ga je fintom izbacio u trenutku izvođenja kornera, ostao sam i kao snajperom glavom gađao ugao Almunijinog gola za 1:1.

Prva šansa i gol.

Od tog trenutka terenom je vladao Liverpul do poluvremena, ali i kasnije. Nadmoć je krunisana potpunim preokretom. Da i treći put ove sezone ne bude 1:1 u duelu ova dva kluba, pobrninuo se magični Fernando Tores.

Njega nigde nije bilo do tog 56. minuta kada je jednu "bunar" loptu primirio u šesnaestercu okrenut leđima, opet je "izbacacao" Senderosa i bez gledanja, instiktivno, skinuo paučinu sa gola gostiju - 2:1, rezultat koji vodi Liverpul dalje.

Šta se onda dogodilo? Nešto naizgled nemoguće za timove koje vodi pasionirani taktičar Rafael Benitez. Njegov tim je pri vođstvu dozvolio rivalu da istrči kontru 4 na 2, a najveći deo posla obavio je omaleni rezervista Teo Volkot, koji je ušao posle Toresovog gola.

Volkot je uzeo loptu pred svojim golom, pretrčao 70ak metara, nanizao petoricu igrača Liverpula u sprintu i poslužio Adebajora desetak metara od gola, koji smireno poravnava na 2:2. Dakle, sada Arsenal ide dalje.

Ali, ne zadugo. Liverpul je izveo loptu sa centra, usledio je novi dalekometni pas, koji je ovog puta završio u nogama, takođe rezerviste, Rajana Babela. On "okreće" dvojicu čuvara, ulazi u kazneni prostor, a start Turea sa leđa arbitar kažnjava najstrožom kaznom.

Nije prošao ni pun minut od šoka, a usledio je novi. Džerard je siguran sa bele tačke i Liverpul vodi sa 3:2.

Krenuli su euforično tada fudbaleri Arsenala ka golu i bili kažnjeni surovo. U nadoknadi vremena junak "Kopa" Rajan Babel došao je do lopte na sredini terena, izdržao duele sa pratiocem Fabregasom i zakucao loptu za trans na tribinama - 4:2.

Ovaj rat dobio je Rafael Benitez, Vengeru se smrklo...

ČELSI - FENERBAHČE 2:0, UKUPNO 3:2

U Londonu nije bilo ni upola zanimljivo kao na istoku Engleske. Utoliko, jer su junaci turske nacije, posle pobede u Istanbulu (2:1) uputili svega jedan šut u okvir gola Čelsija u revanšu.

Nisu pogodili, nisu napravili iznenađenje. Završeno je rezultatom 2:0 za bogate Romanove ratnike, koji su načeli rivala u 4, a dokusurili u 87. minutu.

Pravila su takva da bi i sa 1:0 otišli dalje, a da ne bude panike potrudio se Frenk Lampard, koji je rutinski poslao loptu u mrežu na centaršut Majkla Esijena.

Asistent neće igrati u polufinalu zbog kartona.

Prvi gol na meču postigao je Esijenov imenjak, sa nemačkom verzijom imena Majkl, Mihael Balak.

On je glavom plasirao loptu u gornji ugao Demirelovog gola posle centaršuta Franka Lamparda.

U međuvremenu, "Stamford Bridž" je gledao dominaciju domaćeg tima, a ozbiljnu nameru da postignu gol gosti su pokazali tek kasnije, u drugom poluvremenu. Ipak, od sedam šuteva ka Kudićiniju, a kasnije i Ilariju (zamena u 40. minutu), samo jedan je išao u okvir gola.

Premalo za Čelsi.

Naš Mateja Kežman počeo je meč na klupi. U igru protiv bivšeg kluba ušao je u 60. minutu, ali nije uspeo mnogo toga da promeni.

Izostanak iz startne postave mogao bi da bude i njegov gest, kada u prvom meču nije želeo da se javi treneru Ziku kada ga je ovaj zamenio.

"Nikad nisam imao problema sa Kežmanom, ali istina je da je otišao bez reči u svlačionicu i nije odgledao kako se njegovi saigrači bore do kraja", rekao je brazilski stručnjak uoči duela u Londonu.

Sada će obojica utehu i pomirenje morati da pronađu u turskom prvenstvu, na redu je englesko polufinale, baš kao i prošle sezone: Liverpul - Čelsi.

REZULTATI REVANŠ MEČEVA ČETVRTFINALA LIGE ŠAMPIONA:

Liverpul - Arsenal 4:2 (1:1), prvi meč 1:1
/Hipija 30, Tores 69, Džerard 85 penal, Babel 90+2 - Dijabi 13, Adebajor 84/

Čelsi - Fenerbahče 2:0 (1:0), prvi meč 1:2
/Balak 4, Lampard 87/

U sredu:

Mančester junajted - Roma, prvi meč 2:0

Barselona - Šalke, prvi meč 1:0

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC