• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dva lica Bešiktaša - od očaja od sjaja!

Autor mondo.rs

Bešiktaš se razigrao pred put u Beograd i megdan sa Partizanom u plej-ofu Lige Evrope.

Bešiktaš će u sredu doputovati u Beograd, a u četvrtak će na megdan Partizanu u prvom meču plej-ofa za ulazak u Ligu Evrope.

Dok su beogradski crno-beli odmarali i duel 5. kola Superlige Srbije protiv Rada odložili na neko drugo vreme, istanbulski velikan je igrao utakmicu 2. kola turske TFF 1. lige.

BEŠIKTAŠ: Tolga – Gonul, Pepe, Vida, Adrijano – Ujsal, Medel – Kvarežma, Ozjakup, Babel – Negredo. Izmene: Već u 37. minutu Šenol Guneš je zamenio Oguzana Ozjakupa i uveo Kanera Erkina. Od 72. igrao je Ujsal umesto Lensa, a od 82. Negreda je zamenio Arslan.

Bešiktaš je bio gost novom superligašu Erzurumsporu. Pred punim tribinama nije mu bilo nimalo lako, a prema izveštajima turskih medija, favorit je odigrao još jedno loše poluvreme, ali i zablistao u drugom, u kojem je preokrenuo rezultat i stiogo do pobede 3:1 (0:1).

Najveća opasnost po Partizan svakako će pretiti od Rikarda Kvarežme. Krilni napadač Bešiktaša bio je strelac i dvostruki asistent. Prvi je namestio Gonulu posle centaršuta, a drugi Negredu pred kraj meča.

Odbrana Bešiktaša bila je konfuzna u 16. minutu. Vrlo loše reagovao je Adrijano, koji je loptu, umesto da je ispuca u polje, vratio do Jasmina Šćuka, a Mostarac kroz šumu nogu pogodio mrežu.

Bešiktaš 0:1
Izvor: YouTube


Očajni Bešiktaš nije uspeo da izjednači do kraja prvog dela.

Ipak, u drugom poluvremenu gosti su posle devet minuta anulirali prednost Erzuruma. Kvarežma je izveo korner, Gokan Gonul sjajno skočio, uhvatio na "krivoj nozi" golmana domaćina i glavom prosledio loptu u gol.

Bešiktaš 1:1
Izvor: YouTube


Portugalac je u 76. minutu dobio otvorenu desnu stranu, sjurio se do šesnaesterca, gde je uočio slobodnog Negreda. Španac je pas po zemlji "štiklom" zakucao u mrežu rivala.

2:1
Izvor: YouTube


Kvarežma je sjajnu partiju krunisao golom iz penala u 86. minutu.

Inače, Šenol Guneš je izvršio čak pet izmena u odnosu na tim koji je u četvrtak igrao protiv LASK-a u Lincu i izgubio 2:1, ali je golom Negreda u poslednjem minutu, ipak, obezbedio plasman u plej-of za Ligu Evrope i duel sa Partizanom.

Negredo sigurno neće putovati u Beograd, jer je u Austriji, odmah posle gola, dobio crveni karton, odnosno drugi žuti i moraće da pauzira.

Domagoj Vida je u zadnjoj liniji zamenio Enca Roka, Gokan Gonul je na poziciji desnog beka dobio šansu umesto levog beka Kanera Erkina. Brazilac Adrijano, koji je u Lincu bio desno, protiv Erzurumspora šansu je dobio na levom boku.

U veznom redu Necip Ujsal je zamenio Tolgaj Arslana, dok je Rikardo Kavrežma igrao umesto Džermejna Lensa. Takođe, u startnih 11 vratio se Negredo. U Austriji je najofanzivniji bio Klaj Larin.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC