• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Puče PLS tikva...

Prevare, krađe, pa čak i prijetnje smrću... Jurnjava za sudijom, prekid, telefonski pozovi. Sve to obeležilo je posljednje kolo Prve lige Srbije.

 Puče PLS tikva... Izvor: MONDO

Tempirana PLS bomba eksplodirala je u nedelju, po završetku posljednjeg kola za sezonu 2009/10.

U Lazarevcu sudija čak nije uspio ni da odsvira kraj sezone, u kojoj su Inđija i Sevojno izborili plasman u Superligu, a Mladost Apatin, ČSK Čelarevo, Sloga Kraljevo i Radnički Niš ispali u treći rang po kvalitetu.

Nekako je za očekivati bilo da će izdanja sportske štampe od ponedjeljka donijeti žestoke optužbe uglavnom onih koji su 6. juna ostali kratkih rukava. To su u ovom slučaju fudbaleri Kolubare iz Lazarevca, koji su bili ispred Sevojna pred posljednje 34. kolo, ali su porazom kod kuće od Teleoptika (0:1) prokockali veliku šansu.

Nezadovoljni i "prevareni" osjećaju se i u Kraljevu, gdje optužuju Nišlije da su namjestile meč, uprkos tome što su i jedni i drugi ispali...

U Lazarevcu, meč je prekinut u 86. minutu pri vođstvu Teleoptika od 1:0, a to će vjerovatno biti preinačeno u pobjedu gostiju od 3:0, kako se to kaže "za zelenim stolom".

Zašto prekid? Pa, ogorčeni suđenjem, navijači Kolubare upali su u teren i krenuli ka sudiji Srđanu Obradoviću, čiju je glavu sačuvala policija. Potom, fudbaleri Kolubare napustili su teren.
Oni su prije meča sa Teleoptikom najavljivali da će "protivnik biti silno motivisan, jer je dobio visoke premije od konkurenata", u ovom slučaju FK Sevojno.

Poslije svega, Lazarevčani tvrde da su njihove sumnje bile samo potvrđene, a nezadovoljstvo pred 1.500 navijača Kolubare dostiglo je najvišu tačku u trenutku kada je sudija Obradović iz Jagodine poništio gol Draganu Jovanoviću za 1:1. Taj rezultat Kolubari ne bi donio plasman u Superligu, ali...

"Čime smo ovo zaslužili? Ko je ovo režirao? Zašto nam uskraćuju pravo na pobjedu, radost, sportsko zadovoljstvo?", pitao je preko stranica "Sporta" kapiten Kolubare Marko Ranković.

"Tokom utakmice sudija Obradović se otvoreno stavio na stranu gostiju. Nismo mogl ida vjerujemo šta čovjek govori. Kada je Šćepović, igrač Teleoptika, promašio iz izgledne prilike, rekao mu je: 'Daj gol, da riješimo ovo, inače j.... ovi iz Sevojna'. I to nije sve. Nama je govorio da smo somovi, majmuni, seljaci... Strašno, užas", nastavio je Ranković.

"Zar poslije svega ima svrhe baviti se sportom, planirati pobjede, željeti u viši rang. Uz ovakve stvari i ljudi kao što je Obradović, to je čisto gubljenje vremena", zaključio je Ranković.

Njegov saigrač, Zoran Stojanović, kaže da ga je sudija Obradović zvao poslije utakmice i prijetio mu smrću, zbog čega ga je prijavio policiji.

"Prije nekoliko trenutaka imao sam telefonski poziv od sudije Srđana Obradovića. Nisam mogao da vjerujem šta mi čovjek govori. Prijetio mi je smrću, pominjao porodicu, govorio kako ću da zažalim zbog svega, kako će on da presudi mojoj porodici. Sve sam prijavio policiji i očekujem da nadležni organi preduzmu nešto", rekao je Stojanović (37) koji je kao najstariji u timu Kolubare bio jedan od zagovornika ideje da ekipa napusti teren u 86. minutu.

"O fudbalu ne želim da pričam poslije današnje bruke", rekao je Stojanović.

Meč Kolubara - Teleoptik, posmatrao je veliki broj funkcionera FSS, među kojima su bili i sekretar klubova Superlige Miodrag Žuća Janković, kao i bivši sudija Miroslav Radoman, koji je zadužen za kontrolu sudija.

Kada je nastao haos i potjera za Obradovićem po stadionu Kolubare, flaše su poletjele čak i prema Radomanu.

Disciplinski sudija Prve lige Srbije Slobodan Pajović već je suspendovao Kolubaru i naložio rukovodstvu tog tima da u roku od tri dana pošalje izjave i objasni šta se dogodilo u meču sa Teleoptikom, odnosno zašto je ekipa izašla sa terena.

Taj čin znatno će olakšati posao komesaru za takmičenje PLS, Branku Stojakoviću, jer su propozicije jasne. Teleoptik će dobiti meč 3:0, a moguće je da će Kolubari biti oduzeto do devet bodova.
Za to vrijeme, u Sevojnu se pjevalo i slavilo. Ekipa je pobijedila Slogu iz Kraljeva sa 4:1 i zabilježila najveći uspjeh u istoriji, od plasmana u finale Kupa Srbije prije dve sezone i to preko Crvene zvezde.

Kraljevčani su kući otišli potučeni, jer su tim porazom izgubili status učesnika PLS za narednu sezonu. Uprkos tome što su ispale i Nišlije, predsjednik Sloge izjavio je sumnju da pobjeda Radničkog u Novom Pazaru (1:2) nije regularna. Njega čudi što su Pazarci odbili njegovu ponudu da "igraju pošteno" i za to zarade 10.000 evra.

"Nije nas sramota što ispadamo iz ovakve lige! Ali, Novi Pazar i Radnički bi poslije svega trebalo da budu prebačeni dva ranga niže!", grmio je prvi čovjek Sloge Zoran Milašinović.

"Nudio sam igračima Novog Pazara, prije svega Emiru Plojoviću premiju od 10.000 evra da igraju pošteno u meču sa Nišlijama. Pitam se kolika je bila cijena nepoštenja...", dodao je Milašinović.

Bilo kako bilo, smrknulo se i Nišlijama, kojima pobjeda nije donijela opstanak najviše zbog rezultata iz Beograda. Bežanija je izgubila kod kuće od lučanske Mladosti, koja je na taj način sačuvala status drugoligaša.

Za sada, FK Radnički Niš nije izdao saopštenje u kojem se žali na ishod meča Bežanija - Mladost Lučani, ali ne bi bilo iznenađenje da se i to dogodi...

REZULTATI 34. KOLA:

Novi Pazar - Radnički Niš 1:2 (0:0)
Kolubara - Teleoptik 0:1 (0:0)*** PREKID
Bežanija - Mladost Lučani 0:1 (0:0)
Dinamo - Novi Sad 3:2 (0:1)
Sevojno - Sloga Kraljevo 4:1 (1:0)
Banat - Mladost Apatin 5:1 (2:0)
Proleter NS - ČSK 5:2 (2:0)
Radnički Sombor - Srem 1:1 (0:1)
Zemun - Inđija 1:1 (0:0)

TABELA:

1. INĐIJA 60
2. SEVOJNO 59
-----------------------------------------------
3. Kolubara 56***
4. Bežanija 54
5. Novi Sad 51
6. Teleoptik 47***
7. Srem 47
8. Novi Pazar 46
9. Proleter NS 46
10. Radnički Sombor 45
11. Banat 45
12. Zemun (-2) 43
13. Dinamo 33 11 7 15 29:36 43
14. Mladost Lučani 42
-----------------------------------------
15. RADNIČKI NIŠ 41
16. SLOGA KRALJEVO 33 9 12 12 27:28 39
17. ČSK PIVARA 33 6 14 13 30:43 32
18. MLADOST (A) 33 7 7 19 23:56 28

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC