• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Orlovi" srećno i hrabro!

Sa puno optimizma i željom da se srpska nacija učini ponosnom, "orlovi" pošli na Mundijal.

 "Orlovi" srećno i hrabro! Izvor: MONDO

Fudbalska reprezentacija Srbije, letom preko Minhena, otputovala je na Svjetsko prvenstvo koje 11. juna počinje u Južnoj Africi.

"Orlovi" će u prvoj fazi biti smješteni u Johanesburgu, a premijerni meč na Mundijalu igraju 13. juna u Pretoriji protiv Gane.

Pred polazak na put u za srpske reprezentativce i članove stručnog štaba upriličen je svečani ručak u restoranu "Marko".

Bila je to prilika da igrači i selektor Antić ješ jednom iznesu svoja očekivanja na Mundijalu.

Nikola Žigić poručio je navijačima Srbije da će ih "orlovi" obradovati, naglasivši pritom da će reprezentativci izgarati do posljednjeg atoma snage.

"Ne bi trebalo ništa da mijenjamo. Samo da ponovimo igre iz kvalifikacija. Mislim da smo pokazali da smo jedna generacija koja može mnogo i da sve zavisi od nas. Mi smo ti koji se pitamo i učinićemo sve da obradujemo naciju", rekao je napadač Srbije i priznao da ima tremu, ali pozitivnu, pred početak turnira,

Njegov kolega iz reprezentacije i napada Marko Pantelić nada se da Srbija može da prođe grupu, ali smatra da bi igru i autoritet trebalo graditi "ciglu po ciglu", kao u kvalifikacijama.

"Mi smo u kvalifikacijama krenuli od nule, možda čak i iz minusa. Kroz takmičenje smo gradili naš uspneh, slagali ciglu po ciglu. Isto tako smo počeli i pripreme za Mundijal i siguran sam kada se u Africi budemo malo izolovali, da će opet sve doći na svoje mjesto i da će Srbija protiv Gane biti dosta bolja."

Pantelić kaže da je smiren da nema tremu, a tenziju očekuje tek u Africi.

"Lično nemam tremu, možda se ona malo osjeti u timu. Pokušavam da budem miran. Očekujem da adrenalin i pozitivna trema počnu da rade kada se smjestimo u Južnoj Africi."

Pantelić je pred polazak na put obećao:

"Maksimalno zalaganje, borbu za svaki dio terena i uz božiju pomoć i malo sreće, prolazak u osminu finala."

Selektor Radomir Antić nije krio da mu je godio ambijent na stadionu Partizana u utakmici sa Kamerunom i ponašanje navijača.

"Prijali su mi aplauzi koje su navijači uputili protivničkoj himni i asu Kameruna Samjuelu Etou", rekao je Antić, ističući da upravo takva atmosfera i navijačka kultura predstavljaju veliki naredak, koji je potreban srpskom fudbalu.

Na pitanje novinara o zdravstvenom stanju štopera i zamjenika kapitena Nemanje Vidića, Antić je odgovorio da tu nema mjesta za brigu.

"Vidić nije trenirao ni jutros zbog osipa, ali njegova zdravstvena situacija ide na bolje", rekao je Antić.

FOTO-GALERIJU pogledajte OVDJE.

Poslije ručka, igrači i članovi stručnog štaba otišli su do hrama Svetog Save da se slikaju sa navijačima, odakle su potom krenuli na aerodrom Nikola Tesla...

(MONDO - foto: FoNet)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC