• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bajern na "ripitu" - Kovač do pobjede na debiju

Uspješan debi Nike Kovača pred domaćim navijačima, ali nije bilo bez problema.

Bundesligu tradicionalno otvara šampion kod kuće, a tu čast je već šesti put u nizu imala "Alijanc arena" i minhenski Bajern.

Bavarci su u proteklih pet godina svaki put slavili pobjedu u prvom kolu i večeras nije bilo drugačije, ali teže nego očekivano.

BAJERN - HOFENHAJM 3:1 (1:0)

Gigant iz Minhena nije mnogo trgovao ovog ljeta. Tim je kao slobodan igrač pojačao mladi Leon Gorecka, dok su se sa pozajmice vratili Renato Sančez i Serž Gnabri. Jedini značajan odlazak je onaj Artura Vidala u Barselonu. Da stvari za bundesligaše budu još gore pobrinuo se Manuel Nojer koji se nakon osam mjeseci odsustva vratio na gol Bajerna pa je ionako najbolja odbrana u ligi postala još bolja.

Kada se na papir stave rosteri ekipa u Bundesligi najtrofejniji klub u Njemačkoj nema pravu konkurenciju ni ove sezone pa je "ripit" i sedma vezana titula i više nego realna, ali nadu ostatku lige niko ne može oduzeti.

Hofenhajm će ove sezone po prvi put u svojoj istoriji igrati u grupnoj fazi Lige šampiona pa se klub iz Sindshajma "isprsio" i do sada u tekućem prelaznom roku potrošio nešto više od 28 miliona evra na pet novih igrača - Kasima Adamsa, Leonarda Bitenkura, Išaka Belfodila, Vinćenca Grifa i Džošuu Barneta.

Ipak, veliki problem će predstavljati odlazak odličnog napadača Marka Uta u Šalke. Hofenhajm će još veći potres doživjeti na kraju ove sezone kada će Julijan Nagelsman postati novi trener RB Lajpciga.

Bajern u pohod na treću zvjezdicu iznad grba kreće sa novim trenerom Nikom Kovačem koji sudeći po meču u Superkupu protiv Ajntrahta i ovom večeras neće praviti neke suštinske promjene u igri svog tima.

Bavarci su od starta preuzeli inicijativu i nakon nekoliko poluprilika već u 23. minutu došli do vođstva golom Tomasa Milera koji je bio najviši u šesnaestercu nakon kornera Džošue Kimiha. Nastavak prvog dijela je obilježila dosta gruba igra gostiju, a najgore je prošao Kingzli Koman koji je nakon starta Nike Šulca morao da ustupi svoje mjesto u timu Arjenu Robenu.

Dosta dominanta predstava u prvom dijelu je "uspavala" domaće fudbalere koje je kaznio Adam Szalai u 58. Mađar je došao do lopte na ivici šesnaesterca odličnim driblingom izbacio Džeroma Boatenga i prizemnim udarcem pogodio za 1:1 i veliko slavlje oko 300 gostujućih navijača koje je do tada "progutala" "Alijanc arena".

Gosti su nakon gola dobili krila i u periodu do 75. minuta preuzeli inicijativu ali je svaki njihov pokušaj završavao u sigurnim rukama Manuela Nojera. Uprkos tome što su se oslobodili pritiska igrači Bajerna nisu dolazili u čiste šanse, ali velike ekipe krasi to što znaju iskoristiti svaku grešku protivnika, a veliku ja napravio Havard Nortvajt.

Štoper gostiju je prerano krenuo u klizeći start, iskusni Frank Riberi ga je sačekao, prebacio loptu preko njega i nakon pao nakon kontakta u šesnaestercu što je sudiji bilo dovoljno da pokaže na bijelu tačku.

Oliver Bauman je odbranio udarac Roberta Levandovskog, ali je na odbijanac natrčao Arjen Roben i zatresao mrežu ali je sudija na intervenciju VAR poništio gol pošto je Holanđanin prerano utrčao u kazneni prostor pa je Leva iz drugog pokušaja bio nemilosrdan - 2:1.

Bavarci su se ubrzo nakon toga ponovo radovali, ali je slavlje ponovo prekinuo VAR jer je lopta na putu prema golu pogodila Tomasa Milera u ruku.

Ipak, do kraja meča na "Alijanc areni" se slavio treći gol Bajerna koji je postignut nakon sjajne akcije iz trougla.

Džošua Kimih je iz auta pronašao Tomasa Milera koji je loptu proslijedio do Robena, a ovaj iza leđa Olivera Baumana za konačnih 3:1.

BUNDESLIGA - 1. KOLO:

Bajern - Hofenhajm 3:1 (1:0)
/Miler 23, Levandovski 82, Roben 90 - Szalai 58/

u subotu

Dizeldorf - Augzburg (15.30)
Frajburg - Frankfurt
Herta - Nirnberg
Verder - Hanover
Volfsburg - Šalke
Menhengladbah - Leverkuzen (18.30)

u nedjelju

Majnc - Štutgart (15.30)
Dortmund - RB Lajpcig (18.00)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC