• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prva "trojka" Partizana, preokret u Šapcu!

Autor mondo.rs

Partizan pobedio Mačvu u Šapcu posle preokreta u drugom poluvremenu 3:1 (0:1), u meču šestog kola Superlige Srbije.

Prvi put od početka sezone u Superligi Srbije, Partizan je uspeo da postigne više od jednog gola. Na gostovanju Mačvi u Šapcu dao ih je tri, a primio jedan – 3:1 (0:1).

Oko 5.000 navijača moglo je da uživa u zanimljivoj i borbenoj utakmici, u kojoj je prvo poluvreme pripalo domaćinu, a drugo gostima. Mačva je zasluženo vodila na pauzi, imala je više prilika i konačno postigla gol preko odličnog Nenada Gavrića. Uspeo je ofanzivni fudbaler sastava iz Šapca da u 36. minutu izbori penal, zatim i da ga promaši (odbranio Filip Kljajić), ali i da iskoristi popravni kada mu se lopta vratila.

Bled i nervozni Partizan se u nastavku pretvorio u znatno ozbiljniju ekipu, iako trener Zoran Mirković nije izvršio nijednu izmenu na poluvremenu. Dovoljni su bili saveti u svlačinici da vicešampion pokaže karakter koji do sada nije. Crno-beli uspeli su da spuste loptu i da strpljivim napadima grade šanse, koji su u preokret pretvorili Nemanja Nikolić u 68, Danilo Pantić u 81. i Rikardo Gomeš u 87. minutu.

"Ne mogu nimalo da budem zadovoljan rezultatom. Imali smo 1:0 na poluvremenu i sve je bilo kako treba. Ali nemamo dugačku klupu kao Partizan", ocenio je trener Mačve Dragan Aničić.

Morao je šef stručnog štaba "parnog valjka" dosta da kombinuje za meč protiv Mačve. Partizan u četvrtak čeka revanš plej-ofa za Ligu Evrope protiv Bešiktaša u Istanbulu i neophodno je bilo odmoriti pojedine igrače. Uz to, Mirković nije mogao da računa na povređenog Marka Jankovića, dok je Vladimir Stojković u nedelju po treći put postao otac, pa je priliku među stativcama dobio vrlo dobri Filip Kljajić.

"Izuzetno teška utakmica, baš kako što smo i očekivali. Prvo poluvreme smo odigrali dosta loše, upali smo u ritam protivnika i u sopstvene zamke. Čestitam ekipi na karakteru, verovali smo i uspeli smo. Rekao sam im na pauzi da igramo mirnije, bili smo nervozni u pasu i nismo stajali na terenu kako smo hteli i morali", rekao je Zoran Mirković posle utakmice.

Učinio je golman crno-belih sve što je bilo do njega da sačuva mrežu, ali u 36. minutu nije imao šansu. Pre toga je odbranio zicer upravo Gavriću, nakon sjajnog prodora Adamovića i povratne lopte u sredinu.

Penalu je prethodio prekršaj Aleksandra Šćekića na Gavriću. Crnogorski reprezentativac nije se proslavio na prvom superligaškom meču u dresu Partizana. Sudija Miloš Đorđić je opravdano pokazao na "kreč", pošto je Šćekić podmetnuo nogu, a iskusni fudbaler Mačve iskoristio priliku i pao.


Kljajić je prvi udarac pročitao i odbranio šut sa 11 metara, ali se lopta vratila do Gavrića, koji ju je rutinski poslao u praznu mrežu.

Tek u 45. minutu Partizan je stvorio ozbiljnu šansu. Goran Zakarić je tukao glavom, Dušan Puletić uspešno intervenisao, a odbijenu loptu Nebojša Kosović poslao preko gola.

Danilo Pantić nije iskoristio zicer, ali je ta prilika za Partizan bila i najava velikog preokreta. Tačno 19 minuta bilo je potrebno "valjku" da od minusa stigne do pobede. Pantić je u 68. proigrao na levom krilu Đorđa Ivanovića, koji je lepo video Nemanju Nikolića u srcu kaznenog prostora, usledio je precizan centaršut i realizacija glavom napadača Partizana.

Sve je bilo lakše posle gola Pantića. Prvo je mladi reprezentativac nepotrebno fauliran na 18-19 metara od gola. Pantić je namestio loptu i uz pomoć "živog zida" matirao Puletića.

Nedugo zatim meč je bio rešen. Ovaj put je pogotku crno-belih kumovao sam Puletić. Ipak, najveće zasluge pripadaju na ovom meču rezervisti Rikardu Gomešu. Napadač Partizana se lepo "lažnjakom" oslobodio čuvara, ali nije baš najbolje šutirao sa 14 metara po sredini. Lagan udarac išao je pravo prema golmanu Mačve, ali se njemu lopta izmigoljila iz ruku i završila u gol.

Partizan je napravio sjajnu uvertiru pred duel sa Bešiktašom. Crno-beli uhvatili su ritam i sada ima predstoji jurnjava za Crvenom zvezdom, koja nakon početnih kikseva "večitog rivala" ima pet bodova prednosti.


MAČVA - PARTIZAN

Sudija: Miloš Đorđić

SASTAVI

MAČVA:Puletić – Pejović, Lazarević (od 85' Babić), Ristivojević, Marić – Adamović, Ivić, Jovanović – Gavrić, Šušnjar, Gemović

PARTIZAN: Kljajić - Enake, Marković (od 72' N. G. Miletić), N. R. Miletić, Urošević - Šćekić, Kosović (od 59' Rikardo) - Pantić, Ivanović, Zakarić - Nikolić.

IZ MINUTA

KRAJ, ni sekund nadoknade... 

GOOOL!

87' RIKARDO! Stavljena je tačka, čini se, na gostovanje Partizana u Šapcu. Sjajno se napadač Partizana oslobodio svog čuvara "lažnjakom", a zatim ne tako dobro šutirao, ali je lopta prošla pored Puletića (kroz noge) i završila u mreži. Partizan vodi 3:1!

3:1
Izvor: YouTube/Arena sport


GOOOL!

81' Nepotreban prekršaj na Danilom Pantićem skupo je koštao Mačvu. Sjajni vezista crno-belih je namestio loptu i uz pomoć "živog zida" pogodio mrežu. Pantić je bio strelac drugog gola!

2:1
Izvor: YouTube/Arena sport


76' I Nemanja G. Miletić je na terenu umesto Markovića. Rikardo je šutirao sa ivice šesnaestrca iz okreta, ali nije bio precizan.

GOOOL!

68' Nemanja Nikolić! Partizan je bolju igru u drugom delu konačno krunisao golom. Lepu akciju izveli su gosti, Pantić je pustio loptu za Đorđa Ivanovića, čiji centaršut je išao pravo na glavu Nikolića. Napadač Partizana je rutinski savladao odličnog Puletića.

1:1
Izvor: YouTube/Arena sport


59' ODLIČNA ŠANSA! Partizan je imao veliku priliku da izjednači. Zakarić je s levog krila odlično ubacio, Pantić pokušao ispred golmana Puletića, koji je ponovo bio odličan. U istom minutu Mirković je uveo Rikarda umesto Kosovića.

- Ofanziva Partizana, ali nema prilika u drugom delu. Igra se 55. minut.

47' Meč je prekinut je jer je veliki broj baljki upaljen na delu tribine gde je smeštena jedna od tri frakcije navijača Partizana. Prekid nije potrajao.

- Nastavljena je utakmica u Šapcu. Nema izmena.

Završeno je prvo poluvreme. Mačva zasluženo vodi...

45' NAJBOLJA PRILIKA ZA PARTIZAN! Zakarić je bio najviši u skoku, tukao je glavom, ali je Puletić dobro odbranio. Lopta se odbila do Kosovića, koji je imao prilično čistu situaciju, međutim šutirao je preko gola sa pet-šest metara.

39' Danilo Pantić dobija žuti karton zbog navodnog simuliranja. Fudbaler Partizana je zaista fauliran na 20-ak metara od gola, ali je sudija smatra da nema prekršaja i da Pantić simulira.

GOOOL

36' Filip Kljajić je odbranio penal, ali se lopta vratila do Gavrića, koji iz drugog pokušaja pogađa mrežu.

PENAL!

35' Mačva ima veliku šansu! Gavorić je nadmudrio Ščekića, koji je ostavio nogu i faulirao igrača Mačve.

Mačva penal 2
Izvor: YouTube/Arena sport


34' SJAJNA ŠANSA ZA MAČVU! Vrlo lepo je Adamović prošao po desnoj strani, odigrao je po zemlji u sredinu, a tamo je Gavrić iz prve šutirao, a Kljajić uspeo da odbrani. 

30' Pola sata igre u Šapcu, nema golova, nema ni prilika. 

19' Nova prilika za Mačvu. Gemović je tukao pored gola... Konkretnija je ekipa iz Šapca u prvom periodu meča.

16' SPORNA situacija. Fudbaleri Mačve tražili su penal posle jednog duela u kaznenom prostoru Partizana. Đorđić nije ništa dosusdio, a i deluje da nije bilo elemenata za penal. Bio je to period igre kada je domaćin više napadao.

Mačva penal
Izvor: YouTube


- Neko se užasno i iritantno dere od početka utakmice...

8' Evo i Mačve u kaznenom prostoru gostiju. Uspeo je domaćin da stigne i do prvog kornera na utakmici, ali nije bilo opasnosti po gol Kljajića.

7' Dosta energičan početak Partizana. Crno-beli pokušavaju da brzo stignu do vođstva. Partizan je imao i jedan pokušaj, u petom minutu šutirao je Aleksandar Šćekić preko gola.

- Počela je utakmica. Teren nije najbolji, ali je atmosfera vrlo lepa za fudbal.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC