• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prvi dodir izvještača MONDA sa Afrikom

Fudbalska reprezentacija Srbije doputovala u Južnu Afriku, a sa njom i izvještač MONDA Rade Jakšić. Evo njegovih prvih utisaka…

 Prvi dodir izvještača MONDA sa Afrikom Izvor: MONDO

Nakon desetočasovnog leta od Minhena do Johanesburga fudbaleri i stručni štab su oko 8 časova dotakli tlo crnog kontinenta.

Foto galeriju sa Internacionalnog aerodroma pogledajte OVDJE.

Poslije slijetanja i redovne aerodromske procedure fudbalski reprezentativci su se uputili na svom hotelu "Sanisajd" u jednom od najljepših dijelova Johanesburga, koji se zove Parktaun. Hotel je od Pretorije, odnosno stadiona gdje će se Srbija sastati u prvom kolu sa Ganom udaljen oko 40 kilometara.

Odmora za "orlove" nema, jer Svjetsko prvenstvo počinje u petak, i selektor Radomir Antić je zakazao prvi trening već za popodne u 18 časova.

Ekpedicija fudbalske reprezentacije Srbije je u ponedjeljak u 17 časova krenula iz Beograda do Minhena, odakle su u Afriku poletjeli u 22 časa.

A evo kako je prvi kontakt sa Afrikom vidio naš izvještač sa MUNDIJALA Rade Jakšić:

Poslije deset sati prijatnog leta konačno smo oko osam ujutru dotakli tle Južne Afrike.

Već na letu "Saut Afrikan eirvejsa" upoznali smo se sa afričkom kuhinjom. Mislio sam da idem na sigurno kada sam izabrao pastu i palačinke, međutim oni se potpuno razlikuju od onih koje jedemo u Srbiji. Prije svega zbog začina.

Na žalost, nisam imao priliku da vidim kakav šta su klopali fudbaleri. Oni su bili u biznis klasi. Imali smo tek toliko vremena sa njima dovoljno da ih fotografišemo.

Nisam uspio čak ni da ih pitam kako se osjećaju, ali vjerovatno ima onih koji su, kao i ja, teško podnijeli "penjanje" na 1800 metara iznad mora. Ubi me vrtoglavica od kada smo doletjeli u Johanesburg.

Još u samoj vazdušnoj luci imali smo priliku da se upoznamo i sa pravilima koja vladaju u JAR: nije dozvoljeno unošenje voća i sendviča. Zbog toga mi je čak dva puta prilazila policajka sa psom i "pretresla" me.

Na aerodromu su nas dočekali iz Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić i generalni sekretar Zoran Laković, koji su nam bili prethodnica.

Dočekao nas je i duh Mundijala. Na sve strane su prodavnice sa navijačkim rekvizitima i suvenirima, ali i bilbordi koji jasno ukazuju da će uskoro početi svjetska smotra fudbala.

Na putu do hotela ponovo se osjeća koliko mundijalska groznica trese Južnu afriku - duž autoputa su postavljene zastave učesnika, što dodatno pojačava utisak.

Poslije njušenja na aerodromu dobio sam još jednu korisnu lekciju, mada to znam još iz Beograda. Svi novinari koji su doputovali sa reprezentacijom su na svakom koraku su upozoreni da ne šetaju sami gradom, a posebno ne u večernjim i noćnim satima.

U redu, nećemo da pravimo dodatni posao kolegama iz crne hronike.

(Izvještač MONDA sa Mundijala Rade Jakšić)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC