• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Murinjo ustao i otišao sa konferencije, možda i...

Autor mondo.rs

Od "dajte momci, pa ovo je Totenhem", do mučnih 0:3 u utakmici protiv kluba koji nije potrošio ni funtu ovog leta.

Žoze Murinjo proveo je leto pripremajući ekipu u SAD ljut i besan što ne dobija pojačanja koja je dostavio direktoru Edu Vudvardu, nakon čega su se stvari samo pogoršale kada je prelazni rok završen, a njegova uglavnom kobna treća sezona počela.

Lošu igru i negativnu energiju na terenu donekle je prikrila pobeda nad Lesterom na otvaranju od 2:1, mada su mnogi već poraz od Brajtona 3:2 u gostima doživeli kao "početak kraja".

Onda je u ponedeljak uveče na "Old traford" došao rival koji je izvukao dva remija na tom stadionu u prvih 25 sezona od dolaska sera Aleksa Fergusona u engleski fudbal i konačno zabeležio pobedu u SAF-ovoj poslednjoj sezoni pred odlazak u penziju. Ujedno, rival koji u periodu "hladnog rata" između Murinja i Vudvarda nije doveo nijedno pojačanje.

Završeno je rezultatom 0:3, u još jednoj utakmici posle one u Brajtonu u kojoj se Murinjov tim "raspao na sitne komade" posle vođstva protivnika, ne dajući ni tračak nade navijačima da postoji vera i samopouzdanje u preokret.

Na sve to, nijedna od tri menadžerove izmene u drugom poluvremenu, nakon akrobatike sa Anderom Ererom na poziciji trećeg štopera uz Fila Džonsa i Krisa Smolinga. Ulazak Aleksisa Sančeza nije doneo ništa, Viktora Lindelofa jeste - paniku, a Maruana Felainija samo potvrdu da će Nemanji Matiću biti potrebno još vremena da povrati kondiciju, tačnost i formu kojom je održavao "đavole" na okupu prošle sezone.

Da li će Murinjo ikada povratiti vrline koje su ga nekada činile najboljim trenerom sveta? Na "Old trafordu" – teško!

U novom neprijatnom nastupu pred kamerama, Murinjo je posle najgoreg starta kluba u Premijer ligi od 1992. i najviše primljenih golova u prva tri kola još od 1947. godine, odbrusio jednom od novinara koji su postavljali škakljiva pitanja, ustao i otišao…

...možda iz iz Mančestera.



U narednim danima biće zanimljivo videti šta će biti Vudvardov i odgovor porodice Glejzer na sve što trenutno čini Mančester junajted, a malo šta je pozitivno osim recimo podatka da su akcije kluba skočile za još dva odsto (25,8 dolara) i da gigant sada vredi 4,24 milijarde dolara.

"Nisi više tako specijalan", skandirali su navijači Totenhema portugalskom menadžeru, koji je za tri sezone u klubu doživeo isto toliko poraza od "pevaca", nekada redovnih mušterija Mančester junajteda.

Bivši kapiten ekipe u Fergusonovoj eri, irski fajter Roj Kin, ispričao je u jednoj emisiji - ukazujući na to kako je nezgodni Škot umeo da prepozna kada se nešto smučilo ekipi - da mu je jedno vreme bilo dosta vatrenih motivacionih govora pred mečeve i da je baš tada Fergi ušao u svlačionicu i rekao samo: "Dajte momci, pa ovo je Totenhem".

Bilo je 2:0.

Ovog puta završeno je 0:3, što je Murinjo iskoristio da naglasi kako u ovom trenutku u Premijer ligi on ima tri titule prvaka, a svih ostalih 19 menadžera dve. Zajedno.

Tražeći više poštovanja ustao je i napustio salu.

Pogledajte...



Nekoliko uticajnih evropskih medija pisalo je o tome da su se Glejzeri već odlučili za Zinedina Zidana kao četvrtog koji će pokušati da vrati titulu na "Old traford", ali da je taj potez bio projektovan za leto 2019. godine.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC