• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mateus: Srbija je postala "punoljetna" ekipa

Lotar Mateus navijaće za Njemačku i Srbiju na SP. Prednost "orlova" u odnosu na "pancere", po mišljenju bivšeg trenera Partizana, je u Dejanu Stankoviću.

 Mateus: Srbija je postala "punoljetna" ekipa Izvor: MONDO

Bivši trener Partizana Lotar Mateus na predstojećem Mundijalu navijaće za dvije reprezentacije. Pogađate o kojim timovima je riječ...

Naravno, o Njemačkoj i Srbiji!

Posljednji kapiten Njemačke koji je podigao "zlatni globus" u razgovoru za "Novosti" iznosi svoja očekivanja na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi.

"Ako govorim iz srca, onda navijam da u drugi krug prođu Njemačka i Srbija", počeo je jedini trener koji je uspio da srpskog prvaka uvede u Ligu šampiona.

"Međutim, isto tako i ako treba objektivno da procjenjujem kvalitete ekipa, opet ću izdvojiti iste dvije reprezentacije", dodao je Mateus učesnik pet Mundijala, a zatim i objasnio: "Njemačka, najprije, zato što je uvijek prava ekipa na velikim takmičenjima, jača nego što to ljudi misle prije početka šampionata. A, Srbija zato što je 'izrasla' u izvanredan tim, pravi, ozbiljan kolektiv, kojem držim palčeve da taj kvalitet zadrži i na Mundijalu."

Ipak, Nijemac je još jednom potvrdio svoje riječi o afričkom iznenađenju na Mundijalu.

"Mjesecima unazad govorim da će jedna od afričkih selekcija doći daleko na SP. Zato Ganu moramo svi uzeti za ozbiljno."

Mateus smatra da je Srbija konačno dobila pravu, "punoljetnu" ekipu...

"To je čvrst tim, a ne skup brojnih sjajnih individualaca. Ali, isto tako uspjela je i da sačuva izuzetan pojedinačni kvalitet, pa ima nekoliko fudbalera koji mogu potezom da riješe utakmicu. Ne volim da izdvajam igrače, ali smatram da je kapiten Dejan Stanković ključna figura tima. Koliko će daleko Srbija da stigne, to zavisi samo od nje. Jedan savjet: velika takmičenja umiju često da pokvare atmosferu u ekipi! To je možda najvažnija stvar koju svaka selekcija mora da sačuva", poručio je Mateus, kome je najdraži meč protiv Jugoslavije bio na šampionatu u Italiji.

Po njegovom mišljenju svaki duel reprezentacija Jugoslavije i Njemačke bio je poslastica za sve ljubitelje fudbala. Ovaj put "elfu" će se prvi put suprotstaviti samostalna Srbija.

"I ovog puta obje reprezentacije su izvanredne, a presudiće veći motiv u tom trenutku. Ono što je prednost Srbije je što će imati vođu na terenu, Dejana Stankovića, dok je lider Njemačke, Mihael Balak, ostao kod kuće zbog povrede. To je krupna stvar za ovaj nivo takmičenja", zaključio je Lotar Mateus.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC