• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

HRVATSKA: Fudbal "u zaleđu"

Među 20-tak uhapšenih za namještanje mečeva u Hrvatskoj, kao jedan od glavnih organizatora navodi se ime bivšeg trenera Dinama Vinka Šake.

 HRVATSKA: Fudbal "u zaleđu" Izvor: MONDO

Pored njega, kao glavni organizatori namještanja utakmica su slovenački fudbaleri Dino Lalič i Admir Suljič, koji su prvi uhapšeni u kafiću na zagrebačkim Vrbanima u okviru policijske akcije "Ofsajd", javio je hrvatski internet portal "Indeks".

Vinko Šaka javnosti je poznat kao trener iz Dinamove omladinske škole koji je 2005. trenirao i Niku Kranjčara kad je bio na transfer listi.

Dino Lalič nekadašanji je golman slovenačkih klubova Triglav, Rudar i Primorje, te mlade slovenačke reprezentacije. Admir Suljič je, takođe, slovenački fudbaler, ali o njemu se u javnosti ne zna mnogo.

Portparol slovenačke policije Drago Meneglaija je izjavio da su proteklih mjeseci, nakon što su ih kontaktirale hrvatske kolege zbog prikupljanja informacija, razgovarali sa fudbalerima i fudbalskim funkcionerima u toj zemlji.

U akciji "Ofsajd", koja je provedena u utorak, zbog namještanja utakmica u prvoj hrvatskoj fudbalskoj ligi i utakmica u inostranstvu, privedeno je 20 poznatih hrvatskih fudbalera i funkcionera, te dva slovenačka fudbalera, a policija je najavila da će biti još hapšenja.

Očekuje se da u toku današnjeg dana bude odlučeno da li će uhapšeni biti zadržani u pritvoru.

Osumnjičeni su po namještenoj utakmici zarađivali od 150.000 do 300.000 evra.

Među osumnjičenim fudbalerima su: Jasmin Agić (Kroacija Sesvete) i Miljenko Mumlek (Varteks), Andrija Balajić, Zoraa Ivančić (oba Varteks), Jakov Suraća (Zadar), Danijel Mađarića, Mario Darmopil, Nikola Melnjak, Neven Vuljanka (Međimurje), Miljenko Božnjaka, Goran Jerković, Saša Muse, Ante Pokrajčić, Mario Čižmek, Maro Guje, Ivan Banović, Dario Šuška (Kroacija Sesvete).

"Jutarnji list" objavio je listu namještenih utakmica.

Kroacija Sesvete - Zadar 1:2

22. kolo, 27. marta - igrači Sesveta dobili 22 hiljade evra da puste utakmicu

Slaven Belupo - Kroacija Sesvete 4:0

23. kolo, 3. aprila - osumnjičeni igrači Sesveta primili oko 20 hiljada evra da izgube s više od dva razlike

Rijeka - Kroacija Sesvete 4:2 (poluvrijeme 2:1)

25. kolo, 14. aprila - igrači Sesveta dobili 40 hiljada evra da Rijeka vodi na poluvremenu i pobijedi na kraju

Slaven Belupo - Zadar 2:1

25. kolo, 14. aprila - kapiten Zadra Surać dogovorio poraz i sam se kladio, uložio 10 hiljada kuna

Varteks - Kroacija Sesvete 4:1

27. kolo, 24. aprila - igrači Sesveta i Varteksa dobili 26 hiljada evra da domaći pobijede s najmanje dva razlike, obje ekipe zabiju gol, a moralo je pasti više od četiri pogotka.

Kroacija Sesvete - Zagreb 1:4

28. kolo, 30. aprila - Sesvećani se masovno kladili na pobjedu Zagreba s dva ili više razlike uz barem četiri postignuta gola s tim da su obje ekipe morale postići gol

Cibalija - Kroacija Sesvete 5:0

29. kolo, 8. maja - igračima, treneru i sportskom direktoru Sesveta 40 hiljada evra za pobjedu Cibalije s dva i više razlike uz barem četiri postignuta gola, a usput su gosti morali skriviti penal i primiti gol u ranoj fazi utakmice

Hajduk - Međimurje 4:1

29. kolo, 8. maja - igračima Međimurja i Darmopilovom menadžeru 35 hiljada evra za pobjedu Hajduka s tri ili više razlike uz barem četiri postignuta gola te da oba sastava daju gol

Bilo je i neuspjelih pokušaja namještanja.

Hajduk - Varteks 2:0

22. kolo, 27. marta - Varteks je trebao izgubiti s visokim hendikepom, ali na kraju su glavni akteri prevare odustali od namještanja utakmice

Varteks - Dinamo 1:2

25. kolo, 14. aprila - igrači Varteksa odbili izgubiti s dva ili više razlike, za što su trebali inkasirati 45 tisuća evra. Stoper Ivančić je uzeo novac, pa ga vratio

Lokomotiva - Međimurje 1:3

25. kolo. 14. aprila - igračima Međimurja ponuđen veliki novac da izgube s dva ili više golova razlike, ali su odbili ponudu, neočekivano slavili u Maksimiru i produžili nadu u opstanak.

Sesvete - Lokomotiva 1:2

27. kolo, 24. aprila - Sesvećanima ponuđeno 40 hiljada evra za namještanje, ali dogovor nije realizovan. Bio je to jedini susret Sesveta u zadnjih osam kola koji nije namješten.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC