• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONDO AFRIKA: Kad je teško Sony PS

"Orlovi" nemaju mnogo slobodnog vremena, a kad ga dobiju takmiče se u Sony Playstation-u ili gledaju filmove.

 MONDO AFRIKA: Kad je teško Sony PS Izvor: MONDO

Sve je bilo u znaku imena "Aleksandar" u "orlovskom gnijezdu" u srijedu u ranim popodnevnim satima...

Na redovnu konferenciju za medije u hotelu "Sanisajd" došla su dvojica srpskih reprezentativaca, Kolarov i Luković, predvođeni tim menadžerom Boškovićem.

Igrači su na sva pitanja vezana za predstojeće mečeve u grupi na Mundijalu, protiv Gane, Njemačke i Australije, odgovorali sa velikom dozom opreza i umjerenim optimizmom.

Prva utakmica je uvijek najvažnija, a to je u ovom slučaju utakmica sa Ganom, čija ekipa zaslužuje respekt. Reprezentacija Srbije ima kvalitet da se domogne osmine finala, a za dalje... Vidjećemo...

Takva razmišljanja preovlađuju među "orlovima", a po tome se ne razlikuju ni Kolarov ni Luković.
Obojica igraju za italijanske klubove i iza sebe imaju teške sezone pune teških mečeva. Smatraju da im to može prednost u odnosu na tim Milovana Rajevca.

"Dugo smo u Italiji i navikli smo se na taj ritam. Na Mundijalu ćemo igrati teške utakmice, slične onima koje igramo u Seriji A. I to može da nam bude prednost, jer većina reprezentativaca igra u jakim ligama, dok igrači Gane nisu zastupljeni u najjačim evropskim takmičenjima u toj mjeri", poručio je Kolarov, lijevi bek Lacija, govoreći u svoje i ime Lukovića, koji se nadovezao:

"Niko ne razmišlja o umoru niti o sezoni koja je već daleko iza nas. Najvažnije je što, za razliku od drugih ekipa, kod nas nema povreda otkako smo počeli pripreme".

Luković se ponovo osvrnuo na tri gola primljena u posljednjoj prijateljskoj utakmici, protiv Kameruna u Beogradu.

"Nismo izgubili samopouzdanje. To je bio samo pad koncentracije donekle uslovljen specifičnošću utakmice, jer je pred našim navijačima, na ispraćaju, ona bila više od fudbala. S druge strane, ne dijelimo ekipu po linijama, svi igramo i u napadu i u odbrani. I biće sve u redu kada počne Mundijal".

Tandem srpskih reprezentativaca složio se da je grupa u kojoj će se takmičiti na Svjetskom prvenstvu "izjednačena po kvalitetu".

"Možda su Nijemci u blagoj prednosti zbog mentaliteta i tradicije, jer su na posljednja dva Mundijala igrali u polufinalu i finalu", dodao je Kolarov.

Domaćeg novinara je zanimalo da li su Srbi uplašeni u Johanesburgu s obzirom na pisanja, naročito zapadnoevropskih medija, na brojne opasnosti koje prijete u Južnoj Africi.

"Osjećamo se fenomenalno. Bili smo ovdje i prošle godine kada smo igrali prijateljsku utakmicu i znamo da nemamo razloga za strah. Uslovi su odlični, svi su gostoprimljivi", ocijenio je defanzivac Udinezea.

"Orlovi" nemaju mnogo slobodnog vremena.

"Kada nismo na treningu, uglavnom gledamo snimke utakmica naših protivnika ili analiziramo našu igru. Ono malo vremena što imamo za opuštanje koristimo za razonodu. Ja ne igram 'Soni plejstejšn' kao drugi, pa sam jutros igrao bilijar. Igra se i stoni tenis", predočio je Kolarov.

Na priču se nadovezao i Bošković:

"Ponijeli smo mnogo filmova... Imamo cijelu videoteku".

Čitajte i izvještaje našeg izvještača na Tviteru

(Izveštač MONDA sa Mundijala Rade Jakšić - foto: Jakšić/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC