• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čelsi pustio trojicu

Šampion Engleske u srijedu je okončao saradnju sa dosadašnjim prvotimcima Džoom Kolom, Mihaelom Balakom i Žulijanom Beletijem.

 Čelsi pustio trojicu Izvor: MONDO

Kako je saopšteno na sajtu Čelsija, svoj trojici fudbalera istekli su ugovori i oni napuštaju klub, slobodni da izaberu novu sredinu.

Balak ima 34 godine i trebalo je da predvodi reprezentaciju Njemačke na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi. On, prema svemu sudeći, zbog povrede neće moći da nastupi na takmičenju koje počinje u petak.

Nastupajući prethodno za Bajern, Balak je osvojio tri titule prvaka Njemačke, a potom je sa Čelsijem dva puta osvojio Premijer ligu. Tri puta je proglašavan za njemačkog fudbalera godine.

Njegov menadžer ranije je izjavio da je Balak spreman na smanjenje plate kako bi ostao u Čelsiju, kao i da bi prihvatio novi ugovor na samo godinu dana.

Reprezentativac Engleske Džo Kol (28) u Čelsiju je proveo sedam godina. Iza njega je osmomjesečna pauza prouzrokovana povredom koljena.

Sa "plavcima" je osvajao Premijer ligu 2005, 2006. i 2010. godine. Iako prošle sezone nije mnogo igrao, gol koji je postigao u aprilskom derbiju sa Mančesterom junajtedom obezbijedio je Čelsiju pobedu (2:1) i bio ključan u trci za titulom.

Engleski mediji pišu da su za Kola zainteresovani Čelsijevi gradski rivali - Arsenal i Totenhem. Nagađa se da bi prije mogao da završi u Totenhemu, jer taj tim vodi Hari Rednap, menadžer sa kojim je svojevremeno sarađivao u Vest Hemu.

Beletija (33) je prije tri godine na Stamford Bridž doveo Žoze Murinjo. Dolaskom Žozea Bosingve i Branislava Ivanovića, prostor za brazilskog ofanzivnog beka sveden je na minimum.

Uprkos ozbiljnoj povredi Bosingve, minule sezone je zabilježio samo 13 nastupa u plavom dresu.

(Beta/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC