• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Krasić: Sve me pitajte, ali o transferu ne

"Posao oko transfera ostavio sam ljudima kojima vjerujem", rekao je Krasić turskim i italijanskim novinarima.

 Krasić: Sve me pitajte, ali o transferu ne Izvor: MONDO

Miloš Krasić rekao je srpskim, a prije svega turskim i italijanskim novinarima u četvrtak da, 72 dva sata prije utakmice sa Ganom, a ni poslije toga:

"Neću razmišljati o odlasku iz CSKA iz Moskve sve dok sa nacionalnim timom učestvujem na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi".

Kratko i jasno.

U četvrtak, na konferenciji za medije "orlova", na kojoj su govorili Krasić i Branislav Ivanović, bilo je i novinara iz Turske i Italije, koji su došli ne bi li čuli nešto o Krasićevom eventualnom prelasku u Fenerbahče ili Juventus.

Mediji su prethodnih dana naveli da je 25-godišnji Krasić blizu prelaska u Juventus, kao i da je za njega zainteresovan i Mančester siti, ali on je rekao da ne želi da razmišlja o tome, već da je koncentrisan na igru u reprezentaciji.

Krasić je rekao da je sve poslove o transferu povjerio ljudima kojima vjeruje i da "priče o tome na njega ni malo ne utiču".

"Sve sam ostavio po strani", rekao je Krasić i dodao da će za priče o transferu "biti dovoljno vremena".

Krasić i Ivanović, na temu duela sa Ganom, imali su identično mišljenje, da je to utakmica ravna "malom finalu" i da je ekipa optimistički nastrojena, da igrači jedva čekaju da sudija odsvira početni udarac..

"Duel sa Ganom i jeste za nas kao malo finale. Protivnik je težak, ali mislim da smo mi kvalitetniji. Dobrim rezultatom i pobedom stekli bismo još veće samopouzdanje i sigurno bi u sljedećem meču sa Njemačkom bili još bolji", rekao je Krasić..

"Utakmica sa Ganom je od velikog značaja, jer je prva i mnogo bi uticala na naše samopouzdanje, ali ne smijemo da zaboravimo da poslije toga treba da igramo još dva meča. Moramo da imamo kontinuitet", dodao je umjereniji Ivanović.

Srbija će sa Ganom igrati 13. juna od 16 sati u Pretoriji. Ideju kako se treba suprotstaviti tom rivalu "orlovi" bi mogli da pronađu i u nedavnoj prijateljskoj utakmici Gane i Holandije, koju je afrička ekipa izgubila sa 4:1.

"Dosta smo pratili Ganu, komentartisali njihove utakmice, pa i tu sa Holandijom. Sigurno da možemo da iskoristimo mnogo toga dobrog iz igre Holandije, ali i mi imamo neki svoj stil, a ne manjka nam ni samopouzdanje", naveo je Krasić.

Sve bliži početak Mundijala u Južnoj Africi, koji će zvanično početi u petak utakmicom između domaće selekcije i Meksika, nije ostavio ravnodušnim ni srpske reprezentativce.

"Osjeća se neka pozitivna euforija. Ipak je ovo Svjetsko prvenstvo. Uvjeren sam da je Srbija spremna za takav veliki spektakl. Najvažnije je da smo svi zdravi i jedva čekamo da sve počne... Pritisak koji stvaraju očekivanja nacije smo i mi sami stvorili dobrim igrama i rezultatima. Profesionalci smo, svaki igrač u glavi zna šta treba da radi", istakao je Krasić.

Nestrpljiv je i Branislav Ivanović kome je prijala i podrška oko 200 navijača na treningu u srijedu.

"Euforija koja je vladala u Srbiji prenijela se i na naše ljude ovdje. Rezultatima smo im dali vjeru. A kada si toliko daleko od kuće podrška naših ljudi ovdje je od izuzetnog značaja", rekao je Ivanović.

Euforija je, međutim, vladala i prije prethodnog nastupa tadašnje Srbije i Crne Gore na Svjetskom prvenstvu, ali se sve završilo bolno sa tri poraza, uključujući i debakl od Argentine od 6:0.

"Teško je porediti tadašnji i sadašnji tim. Iz te ekipe ostalo je samo nekoliko igrača. Ovo je potpuno novi tim, koji igra totalno drugačije... Drugačija smo reprezentacija, drugačije je i ime... Dobro se poznajemo, dugo smo zajedno. Selektoru smo dali mogućnost da bira", ocijenio je Ivanović.

Jedini problem koji je srpski tim imao u pripremi duela sa Ganom bio je loš teren na stadionu "Miler" na kome su "orlovi" trenirali. Od četvrtka će zato vježbati na stadionu "Rend".

Gana je imala više problema, pa je juče zbog tehničkih problema bila prinuđena i da mijenja hotel.

"Sve te tehničke stvari padaju u vodu kada se izađe na teren tako da njihovi problemi neće biti naša prednost", kazao je Ivanović, dok Krasić nije želio ni da komentariše slučaj Gane.

(Beta/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC