• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONDO selektori, obratite pažnju!

Dan prije utakmice Južna Afrika - Meksiko, skoro 10.000 posjetilaca MONDA sastavilo je svoje timove na našoj on-line igri Fantasy selektor.

 MONDO selektori, obratite pažnju! Izvor: MONDO

Pogledajte "vjerovatne sastave" na prvoj utakmici šampionata.
U prvoj utakmici na 19. fudbalskom šampionatu svijeta, koji će biti održan od 11. juna do 11. jula u Južnoj Africi, selekcija domaćina sastaće se sa Meksikom, a selektor Karlos Alberto Pareira tvrdi da će publika na "Soker siti" stadionu u Johanezburgu u petak biti dodatni adut njegovih izabranika.

"Uvjerio sam se da Afrikanci mnogo vole fudbal i da umiju da prirede sjajnu atmosferu na tribinama. Smatram da će publika biti naš 12. igrač na otvaranju", istakao je brazilski stručnjak.

Očekivano je da oba rivala odigraju ofanzivno, s obzirom da su unaprijed "ukalkulisali" da bi im pobjeda u prvom kolu bila od velikog značaja za eventualni plasman u osminu finala.

Južna Afrika biće treća selekcija sa "crnog kontinenta" kojoj je pripala čast da otvori Mundijal, a u prethodna dva Kamerun i Senegal zabilježili su senzacionalne pobjede u duelima sa braniocima planetarne titule - Argentinom i Francuskom.

"Bafana Bafana" je u kontrolnim mečevima pred početak Svjetskog prvenstva značajno popravila formu, pa se navijači nadaju startnom uspjehu, a euforija je zahvatila i igrače.

Za razliku od Pareirinih momaka, iskusni Meksikanci su dosta umjereniji u izjavama, iako i oni zrače samopouzdanjem pred početak turnira.

"Mislim da je selektor Havijer Agire odabrao odlične igrače, sa osnovnom idejom da u ekipi bude dosta onih koji su tehnički dobro obučeni", tvrdi mladi napadač "sombrerosa" Karlos Vela.

Selektor Agire imaće problema prilikom sastavljanja tima. Napadač Giljermo Franko se povrijedio i neizvjesno je hoće li biti spreman za prvu utakmicu na Mundijalu, dok se iskusni Rafael Markes tek ove sedmice vratio u pun trenažni proces.

Meksiko je čak četiri puta igrao na otvaranju Mundijala i nijednom nije pobijedio. Tačnije, dva puta izgubio je, a dva puta kao domaćin igrao neriješeno. Posljednji put kao domaćini remizirali su bez golova 1970. godine protiv državnog tima SSSR-a.

Sutrašnji rivali do sada nikada nisu "ukrštali koplja" na najvećoj fudbalskoj smotri.

Utakmica Južna Afrika - Meksiko igra se u petak od 16 časova na stadionu "Soker siti" u Johanezburgu, na kome će biti odigrano i finale.

Meč će suditi Uzbekistanac Ravšan Irmatov, a u dijeljenju pravde će mu pomagati njegov zemljak Rafael Iljasov i Bahadir Kočkarov iz Kirgistana.

VEROVATNI SASTAVI

JUŽNA AFRIKA: Kune, Gaksa, But, Mokoena, Masilela, Modis, Sibaja, Pjenar, Tsabalala, Parker, Nomvete.

MEKSIKO: Očoa, Huares, Markes, Osorio, Salsido, Torado, Kastro, Gvardado, Blanko, Hernandes i Dos Santos.

MONDO selektori, da li su igrači iz vaših timova u "vjerovatnim sastavima"? Za kraj, trebalo bi da vas podsjetimo na istoriju, koja kaže da nijedan domaćin na prethodnih 18 prvenstava nije izgubio meč na otvaranju, a samo šest tih duela završeno je neriješeno.

MONDO selektor možete postati na našem web portalu ww.mondo.rs

Za sada, skoro 10.000 ljudi sastavilo je svoje idealne timove. Pridružite nam se u igri...

(Tanjug/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC