• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Italijani: Lipi, odluči se

Italijanski selektor Marčelo Lipi i dalje "vaga“ tim koji će suprostaviti Paragvaju u prvoj utakmici "azura“ na Mundijalu.

 Italijani: Lipi, odluči se Izvor: MONDO

Proslavljeni stručnjak drži svoje igrače u neizvjesnosti oko prvih 11 igrača koji će nositi najveći teret u odbrani naslova svjetskog prvaka, što članove njegovog tima navodi na različite zaključke.

"Ništa ne znamo jer nam još ništa nije ni rekao. Da li to znači da se još nije odlučio ili da samo ne želi da nam saopšti odluku, takođe ne znamo“, prenio je medijima dileme iz svlačionice veteran Đanluka Zambrota.

Odbrambeni igrač Milana je jedini igrač koji je počeo obe pripremne utakmice pred SP, protiv Meksika (1:2) i Švajcarske (1:1).

Ipak, i pored, čini se, zagarantovanog mjesta u startnoj postavi, Zambrota i dalje ne zna na kojoj će poziciji igrati, s obzirom na to da ga mu je Lipi u prethodnim utakmicama pružio šansu i pored desne i pored lijeve aut linije.

"Svejedno mi je da li ću igrati na lijevoj ili desnoj strani strani. To neka odluči trener, a moje je da budem na raspolaganju timu“ rekao je iskusni defanzivac.

Aktuelni svjetski šampioni su u pripremnom periodu često nastupali u različitim formacijama, a Lipi je nedavno isprobao taktiku sa tri defanzivna igrača, od kojih je Kijelini preuzeo ulogu kraj lijeve aut linije.

“Nismo zbunjeni, tu je 23 fudbalera i svi smo Lipiju na raspolaganju. Smatram da neće biti problema sa adaptiranejm na nešto drugačije pozicije u timu“, smatra Zambrota, koji za sobom ima 94 nastupa u dresu sa nacionalnim grbom.

Ono što je jedino sigurno je da će Italijani, bar u grupnoj fazi, biti lišeni usluga Andree Pirla, a pod velikim znakom pitanja je i nastup Maura Kamoranezija, bar na startu takmičenja.

Lipi će sve dileme oko sastava definitivno otkloniti u ponedeljak uveče, kada aktuelni vlasnici "zlatne boginje“ igraju pomenuti meč protiv južnoameričke selekcije u okviru grupe F, u kojoj se takođe nalaze i Novi Zeland i Slovačka.

(Beta/Mondo)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC