• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Predsednik Vea ponovo zaigrao fudbal!

Autor mondo.rs

Iako ima 51 godinu, iako je predsednik svoje države, Žorž Vea ponovo je obukao kopačke i istrčao na teren u dresu Liberije.

Fudbal ne zna za granice, a to možemo videti i na primeru Žorža Vee.

Najbolji fudbaler sveta 1995. godine, danas predsednik Liberije, aktivirao se na fudbalskom igralištu 15 godina po završetku karijere!

U 52. godini ponovo je obuo kopačke i dres svoje reprezentacije i zaigrao u prijateljskoj utakmici protiv Nigerije. Na terenu je proveo 79. minuta, ali nije pomogao Liberiji da izbegne poraz (1:2).


Ova utakmica bila je revijalnog karaktera, pošto je organizovana u čast povlačenja "broja 14" iz upotrebe u reprezentaciji Liberije. Taj broj je Vea nosio tokom karijere, kao i u utorak.

Žorž Vea je kao fudbaler bio šampion Liberije dva puta, prvak Francuske sa Pari Sen Žermenom, dvostruki osvajač Serije A sa Milanom, pobednik FA kupa sa Čelsijem i osvajač Kupa Francuske sa Monakom jednom i Pari Sen Žermenom dva puta. Igrao je i za Mančester siti, Olimpik Marsej, a karijeru je završio u Al Džaziri iz Abu Dabija, 2003. godine.

Nekada je tresao mreže... a od danas predsednik!

Istog dana kada je nekadašnji golgeter i sadašnji predsednik Liberije igrao protiv Nigerije, na terenu je bio i njegov 18-godišnji sin Tim Vea. On je kao reprezentativac Sjedinjenih Američkih Država slavio 1:0 u prijateljskoj utakmici protiv Meksika.


Tim Vea je od ove sezone prvotimac Pari Sen Žermena.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC