• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ORLOVI: Novinari, nasmijte se i vi

Dejan Stanković i Marko Pantelić primili "na grudi" kritike izvještača iz Afrike, a onda im poručili: "Svi smo ovdje sa istim ciljem, svi smo Srbija".

 ORLOVI: Novinari, nasmijte se i vi Izvor: MONDO

U nedjelju, 13. juna Srbija ispisuje novu stranicu u svojoj fudbalskoj istoriji. Prvi put pod tim imenom startovaće na Svjetskom fudbalskom prvenstvu, a kapiten Dejan Stanković igraće svoj treći Mundijal.

"Lijepo je to, šta da kažem...Rekao sam i kad smo polazili u Afriku da želimo prije svega da se vratimo uzdignute glave u Srbiju. Dosta smo truda uložili i osjećamo veliko zadovoljstvo, ali i odgovornost", rekao je Stanković na konferenciji za novinare 50-ak sati uoči prve utakmice Srbije na Mundijalu protiv Gane.

Stanković je 1998. godine debitovao na svjetskim prvenstvima, kada je igrao za reprezetentaciju SR Jugoslavije u Francuskoj. Prije četiri godine igrao je na Mundijalu u Njemačkoj za reprezentaciju Državne zajednice Srbija i Crna Gora u Njemačkoj.

Meč protiv Gane koji će biti odigran u Pretoriji u nedjelju, 13. juna (početak 16 sati) Stanković opisuje kao "malo finale".

"Utakmica sa Ganom je prekretnica. Pobjeda će biti vjetar u leđa, otvara ti i mogućnost za neke kalkulacije", smatra Stanković.

Njegov kum Marko Pantelić nadovezao se na ovu temu dodajući da je meč sa Ganom "najvažniji" i da ne pamti kada je jednu reprezentaciju toliko gledao i analizirao njihovu igru.

"Ne želimo da propustimo nijedan detalj, odlično smo ih upoznali, a ne zanimaju nas te priče ko će da igra, a ko neće. Gana je ozbiljna reprezentacija, ali mi gledamo samo sebe", rekao je Pantelić.

Novinara londonskog "Gardijana" zanimalo je da li se možda plaše atmosfere, jer je Gana jedna od pet afričkih reprezentacija na Mundijalu, takoreći domaća.

"Ne, naučili smo da igramo na gostujućim terenima", odgovorio je Pantelić, a Stanković dodao da je i na prijateljskoj utakmici protiv Alžira bila velika buka ali da su pokazali da mogu da se nose i sa tim.

Veliki broj pitanja, pa i zamjerki srpskih izvještača odnosio se na tretman koji imaju u kontaktu sa reprezentativcima. Tačnije, u tome što ga nemaju.

Kumovi Stanković i Pantelić pokušali su da spuste loptu...

"Ja razumijem vas (novinare), ali razumite i vi nas. Došli smo ovdje, na Mundijal da predstavimo Srbiju u najboljem svjetlu. Ipak je to valjda važnije od toga na koja ste vrata ušli na konferenciju za novinare", rekao je Stanković.

Na konstataciju novinara RTS-a da se Pantelić nijednom nije osmjehnuo na konferenciji za štampu, napadač reprezentacije je odgovorio:

"Nisi vidio osmjeh, jer sve vrijeme razmišljam o ovome što su tvoje kolege rekle i pitam se šta nam sve to treba. ja razumijem vas novinare, ali zar i vi ne treba da ste sa osmjehom ovdje? Mi smo Srbija, a ne neka velika zemlja, kao Kina. Treba da smo svi složni, ako nismo, čemu sve ovo!? Došli smo ovdje svi zajedno, sa jednim ciljem, tenzija nam ne treba".

Uoči meča sa Ganom, Srbija će u subotu od 15.50 imati još jedan trening.

Srbija i Gana do sada su igrali jednom i bilo je 3:1 za Srbiju.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC