• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PARTIZAN: Tim još u magli

U Partizanu i dalje status quo u vezi sa dolascima i odlascima igrača. Trener najavljuje neke tehnološke inovacije u radu.

 PARTIZAN: Tim još u magli Izvor: MONDO

Fudbalski klub Partizan za tri dana počinje pripreme, ali još nije napravljen ram za sliku tima koji će pokušati da se plasira u Ligu šampiona.

Operativci Partizana i trener prvog tima Aleksandar Stanojević u petak su izašli pred novinare i saopštili da još nema ništa novo u kadrovskim pitanjima u vezi sa ekipom.

Najteže je Stanojeviću. U ponedeljak će mu se na početak pripremati odazvati veliki broj igrača, ali ni on sam ne zna na koga će moći da računa.

U najkraćem:

- Moreira dolazi na početak priprema i to jedino izvjesno oko njega za sada;

- Dijara je poželio da promijeni sredinu, ali će sve zavisiti od ponude;

- Miloš Bogunović se vraća sa pozajmice iz Kadiza;

- oko Ivana Stevanovića i njegove pozajmice iz Sošoa, još se vode pregovori i u narednim danima vidjeće se kakav će biti rasplet;

- Madubanija u subotu stiže u Beograd i biće na pripremama, a da li će potpisati ugovor biće odlučeno takođe vrlo brzo;

- Što se tiče Duška Tošića, uslov za bilo kakve razgovore je pitanje: da li Lomić ostaje ili odlazi?

- Odlučeno je da se pripremama priključe mladi igrači iz omladinske škole: Šćepović, Ostojić, Nastasić, Aškovski, Popara, Miljković (vraća se sa pozajmice) i Brašanac.

Za sada su realizovana dva transfera, odnosno odlaska iz Partizana - Srđa Knežević (Legija) i Mladen Božović (Videoton).

Koordinator za fudbalska pitanja Albert Nađ, Saša Stanojević i generalni sekretar Darko Grubor istakli su da je najveći hendikep po Partizan to što pripreme počinju 14. juna, a prelazni rok počinje tek 21. juna, pa shodno tome trener neće biti u mogućnosti da već od prvog dana ima jasnu situaciju na koga može da računa od igračkog kadra.

Nađ je rekao da se ovih dana vodi dosta razgovora u oba smjera (odlasci i dolasci), ali da još ništa nije konkretizovano, osim činjenice da će se sa pozajmice vratiti igrači koji imaju važeće ugovore sa Partizanom (Bogunović, Aleksandar Miljković, Živko Živković, Siniša Stevanović, Dušan Brković, Danijel Marčeta). Da li će svi oni ostati u konkurenciji za tim ili će neki od njih ponovo na pozajmicu, biće odlučeno čim počnu pripreme.

"Nećemo da gomilamo igrače. Šta nam vrijedi da dovedemo nekoga ako ne prodamo Dijara. Vraća se i Bogun (Bogunović), imamo Klea, Vašingtona, Branu Ilića, malog Šćepovića...Samo na toj poziciji (napadača) imamo šest igrača. Dolasci zavise od odlazaka i obrnuto", rekao je Nađ na pitanje kakva je situacija sa Radosavom Petrovićem i Laminom Dijarom.

Ima li Partizan novca da dovede kvalitetna igrača ako ne proda nikoga?

"Pitanje je šta je kvalitetan igrač...Svi smo svjesni da Partizan nije klub koji može da izađe na tržište i kupuje skupe igrače, to je valjda svima jasno. Ne samo Partizan nego bilo koji klub iz regiona", glasio je odgovor generalnog sekretara Darka Grubora.

Oko Radosava Petrovića nema novosti.

"Pregovori oko Petrovića su u toku. Poslane su nam ponude i to je sve što možemo da kažemo... Možda će poslije nedjelje (Srbija igra protiv Gane na Mundijalu) biti još više ponuda", našalio se Grubor.

Što se tiče Dijare, on je, kažu operativci Partizana, poželio da promijeni sredinu.

"Dijara je izrazio želju da promijeni sredinu. proveo je tri godine i vjerovatno je došlo do zasićenja i da negdje drugdje pokaže kvaklitete. Nećemo mu praviti probleme, ali uz adekvatno obeštećenje kluba koji želi da zadovolji njegove i naše ukuse", rekao je Nađ.

Grubor se nadovezao: "Gledajući apsolutne brojke, mi ćemo na Dijari vjerovatno izgubiti novac, ali dobili smo na drugoj strani - na igračkoj strani, njegovom doprinosu rezultatima u posljednje tri godine. Primarna nam je snaga tima, a ne trgovina, kao što neki misle... Razgovaraćemo sa njim, tek se vratio u Beograd".

Postoji interesovanje i za Duška Tošića, ali opet sve zavisi od toga da li ostaje Marko Lomić, ponovio je Nađ u više navrata. "Nećemo da nagomilavamo igrače što se dešavalo u pethodnom periodu. Odlučili smo da ubacimo dosta mladih iz Teleoptika, za koje očekujemo da za godinu dana budu nosioci igre".

Trener crno-bijelih Saša Stanojević je rekao da ima sasvim jasan stav oko toga kako i na koji način će Partizan ubuduće igrati, koji igrači su mu potrebni, a koji ne, kao i to da će insistirati na tome da za sve igrače koji budu otišli iz kluba, moraju da se obezbijede odgovarajuće alternative.

Takođe je dodao da stručni štab ima jasan plan strategije stručnog rada u narednom periodu i da mu je klub u tome izašao potpuno u susret. Riječ je o nekim inovacijama, kako tehnološkim, tako i u pogledu kooptiranja novih stručnih kadrova, koji će biti uključeni u nešto potpuno novo na ovom prostoru. U tu strategiju biće uključena i omladinska škola Partizana sa svim svojim igračkim i stručnim potencijalom.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC