• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Maradona: Slast za pobjedama raste

Maradona uveseljavao publiku stalnim gestikulacijama tokom meča. "Mesi voli loptu kao dijete čokoladu", kaže on za svog ljubimca.

 Maradona: Slast za pobjedama raste Izvor: MONDO

Krenulo je dobro po Argentinu, krenulo je dobro po Dijega Armanda Maradonu, koji debituje na svjetskim prvenstvima u ulozi selektora.

"Gaučosi", koji su se jedva plasirali na Mundijal u Africi, otvorili su takmičenje pobjedom nad Nigerijom 1:0 u Grupi B, a Maradona kaže da očekuje od svog tima da "sačuva glad za pobjedama".

"Emocije su me preplavile. Slao sam poljupce kćerkama tokom utakmice, a pred meč sam proveo malo vremena sa unukom. Biti selektor nacionalnog tima je sjajan osjećaj, mnogo je lijepo. Želio bih da se zahvalim svim koji su me podržavali i koji nisu zaboravili da sam nekada i ja postizao golove u dresu Argentine", rekao je ushićeni Maradona poslije pobjede.

Nekada maestro na terenu, a sada 49-godišnjak u odijelu, sa bradom, iako nije igrao protiv Nigerije bio je u centru pažnje. Prije meča izgrlio je protivničke fudbalere, "bacao" poljupce kćerkama i unuku, radovao se golu Gabrijela Hajncea kao malo dijete, nervirao se poslije propuštenih šansi, skakao je pored terena, pričao sa četvrtim sudijom...Kamere nisu propustile nijednu njegovu gestikulaciju i može se reći da je bio i ostao zabavljač.

"Pobijedili smo u jednoj sjajnoj utakmici i idemo svojim zacrtanim putem. Nadam se da će momci iskoristiti svu ljubav argentinskog naroda i onih koji su bili na stadionu da igraju još bolje. Kada pobijedite raste vam ukus za trijumfom. To se desilo Argentini 1986. godine u Meksiku i 1990. godine u Italiji (Argentina je bila vicešampion). Momci će osjetiti želju, glad za pobjedom u svakom sljedećem meču", uvjeren je Maradona.

Bilo je dosta simbolike za Maradonu u meču protiv Nigerije. Debitovao je kao selektor na Mundijalu baš protiv selekcije sa kojom je odigrao posljednju zvaničnu utakmicu na svjetskom prvenstvu prije 16 godina, u SAD. Potom je došla i ona čuvena doping afera...

"Sada je sve drugačije i potpuno novo za mene. U poziciji sam da moram brzo da donosim odluke. Ovo je Svjetski kup i sve se toliko brzo dešava, kao da ste u Formuli 1", živopisno se izrazio veliki Dijego.

Maradona se hvatao za glavu kad god bi njegovi igrači, a prije svih Lionel Mesi promašivao šanse. Ipak, selektor mu ne zamjera. Kaže da je ljubav Mesija prema lopti ista kao što djeca vole čokoladu.

Mesijeva želja da pokaže da je najbolji na svijetu i da umije da igra kao u Barseloni bila je više nego očigledna. U većem dijelu utakmice je plesao na terenu.

"Lako je od njega izvući ono najbolje - samo mu dajte loptu. Dosta smo pričali o tome i ja želim da Mesi bude uvijek što bliže lopti. Kad god on ima loptu i zabavlja se, nemamo razloga za brigu. Ako mu uskratite loptu to je isto kao kad oduzmete djetetu čokoladu. U ovom meču pokazao je da ima magiju", pun je pohvala Maradona za svog ljubimica.

Priznao je da se pomalo uplašio za rezultat, jer je njegov tim propustio dosta šansi, a to u fudbalu zna da se osveti.

Selektor Nigerije, Šveđanin Lars Lagerbek, naravno, nije bio zadovoljan rezultatom, ali jeste igrom svog tima.

"Razočaran sam ishodom, ali ponosan sam na igrače i na igru. Na žalost, pogriješili smo u situaciji kod kornera, nije bilo pažnje, uspavali smo se...Da toga nije bilo imali bismo barem neriješeno. Ali, naravno, još nije kraj", rekao je Lagerbek.

Izvještači su primetili da Lagerbek poslije meča nije čestitao Maradoni. Šveđanin se međutim pravdao da nigdje ne piše da selektori moraju da se rukuju.

"Rukovao sam se sa Maradonom pre utakmice. Nemam ništa protiv njega, štaviše izuzetno ga cijenim", dodao je Lagerbek.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC