• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZVEZDA: Prozivka bez Lazetića i Lekića

Fudbaleri Crvene zvezde počeli pripreme za novu sezonu bez Nikole Lazetića i Dejana Lekića. Prvi je u Italiji privatno, a drugi u Španiji poslovno.

 ZVEZDA: Prozivka bez Lazetića i Lekića Izvor: MONDO

"Ovo što vidite ovde je realnost, a da li će biti prinova? Vjerovatno hoće, ali korak, po korak...", rekao je predsjednik FK Crvena zvezda Vladan Lukić u ponedeljak, 14. juna, malo poslije 10 časova, odnosno prvog okupljanja "pogona" pred početak priprema za sezonu 2010/11.

Treneru Ratku Dostaniću odazvalo se 32 fudbalera, a pored kapitena Lazetića i povremenog reprezentativca Lekića, automobil na parking ispred Upravne zgrade Sportskog društva nije parkirao Mohamed Aval Isah, koji bi trebalo da doputuje za dva dana.

"Na pregovorima smo, zamolio bih vas da me pozovete kasnije", rekao nam jer iz Španije sportski direktor kluba Ivan Adžić.

On pokušava da utanači posljednje detalje oko transfera Lekića u Rasing iz Santandera, a nezvanično cijena bi mogla da bude i do tri miliona evra.

Predsjednik Lukić priznao je da je prva runda pregovora sa Lazetićem bila neuspješna, ali nije isključio mogućnost da dojučerašnji kapiten, ipak, zaigra u crveno-bijelom dresu naredne sezone.

"Da li će doći do nastavka pregovora, vidjećemo...", rekao je Lukić.

Nezvanično, Lazetić nije pristao na smanjenje plate sa 200.000 evra na ponuđenih 80.000 po sezoni.

Treneru Ratku Dostaniću, po suncu, javilo se 32 fudbalera među kojima su i dvojica novajlija. Prvi je Vladan Binić iz Napretka, a drugi talentovani 18-godišnji golman Marko Dmitrović, koji se priključio iz omladinaca.

Najavljivani Marko Vešović iz Budućnosti trebalo bi da se priključi ekipi do petka, kada će vjerovatno biti poznato i da li će se Ognjen Koroman vratiti u Crvenu zvezdu. Koroman će u utorak otputovati u Južnu Koreju, gde će sa čelnicima Inčona pregovarati o mogućem raskidu ugovora pod povoljnim uslovima za njega.

Ukoliko sve prođe kako Koroman i ljudi iz Crvene zvezde žele, velika je vjerovatnoća da će navijači Zvezde ponovo gledati krilnog napadača u crveno-bijelom dresu.

SPISAK: Boban Bajković, Marko Blažić, Vladimir Bogdanović, Nemanja Cvetković, Nikola Ignjatijević, Bojan Đorđević, Slavoljub Đorđević, Aleksandar Jevtić, Milan Jeremić, Darko Lazović, Karlos Mendes Kadu, Igor Mijović, Nikola Mikić, Marko Mugoša, Marko Nikolić, Nemanja Nikolić, Pavle Ninkov, Nemanja Obrić, Oliveira Savio, Slavko Perović, Bojan Pavlović, Miloš Reljić, Stevan Reljić, Vujadin Savić, Nenad Srećković, Saša Stamenković, Branimir Subašić, Miloš Trifunović, Nikola Vasiljević, Milan Vilotić, Vladan Binić i Marko Dmitrović.

Od igrača koji se nalaze na spisku dostavljenom novinarima, a koji nisu "štiklirani", odnosno koji se (još) nisu pojavili na pripremama Prvog tima su: Vilson Caković, Goran Čaušić, Stefan Denković, Mohamed Aval Isah, Aleksandar Kovačević, Nikola Lazetić, Dejan Lekić, Stevan Luković, Miloš Malović, Srđan Mijailović, Andrej Mrkela, Saša Radivojević, Ivan Ranđelović, Filip Stojković, Ognjen Vranješ i Đorđe Vukosavljević.

Trener Dostanić najavio je da će ekipa, dva puta dnevno, trenirati u Beogradu do 21. juna, kada će ekipa otići na prvi od dva boravka u Sloveniji, tačnije Pohorju. Na prvi ciklus priprema, Dostanić će povesti, kako kaže, 27 ili 28 fudbalera i do povratka u Srbiju 4. jula, ekipa će odigrati tri pripremne utakmice, sa Koperom, Domžalama i jednim slovenačkim trećeligašem.

Drugi put, Zvezda će u Pohorju boraviti od 12. do 21. jula, kada će biti odigrani još tri pripremne utakmice, vjeruje se, protiv jačih rivala, jer će se i evropska premijera u kvalifikacijama za Ligu Evrope bitno približiti.

Do tada, Adžić bi trebalo da završi najveći dio posla oko odlazaka i dolazaka.

Prvog dana priprema, ni predsjednik Lukić, ni trener Dostanić nisu želeli da obećavaju pehare, ali su podsjetili da je obaveza Crvene zvezde da ih osvaja. To je rečeno i igračima.

Klub je posljednji put tri sezone bez titule bio u drugoj polovini 90-ih, kada je u periodu od 1995. do 1999. godine, Partizan osvojio tri, a Obilić jednu titulu.

(N. J. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC