• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PARTIZAN: Pripreme počele, nema Moreire

Parni valjak upalio motore na vrelom junskom suncu, ali još nije poznato kakav će tim imati Aleksandar Stanojević. Moreira "pregovara sa nekim klubom".

 PARTIZAN: Pripreme počele, nema Moreire Izvor: MONDO

Vrelog junskog dana, fudbaleri Partizana počeli su pripreme za novu sezonu u kojoj će pokušati da odbrane titulu prvaka države i da se ponovo dokopaju "duple krune".

Za razliku od prošle sezone, kada su "pala" neka obećanja od predsjednika kluba Dragana Đurića ("obećavamo Ligu šampiona"), na početku priprema crno-bijelih Evropa nije pominjana. Tačnije, spomenuta je stidljiva i reklo bi se realno, kroz usta koordinatora za fudbalska pitanja Alberta Nađa: "Partizanove ambicije i ciljevi se znaju, a u Evropi da probamo da doguramo što dalje".

"Neke od vas nisam vidio, pa koristim priliku da vam čestitam osvajanje titule u jednoj teškoj sezoni koja je za nama. Neka nam ta sezona bude škola za ovu koja nam predstoji i da se što bolje pripremite za ono što nas očekuje. Osvajanjem titule dokazali ste da Partizan ima kvalitetan igrački kadar, ali i da ima kvalitetne ljude koji vode klub. Mogli smo da uzmemo i kup, ali i ovako treba da budemo zadovoljni", rekao je Đurić u obraćanju fudbalerima.

On je istakao da je prethodna godina bila teška, jer su promijenjena tri trenera, a bila je i Skupština kluba(!?), ali da je sada situacija u Partizanu stabilna.

"Imamo mladog trenera, koji je budućnost Partizana i koji će sigurno ovdje biti tri, četiri godine. Na vama je da pokažete koliko vrijedite. Idemo na oba trofeja u narednoj sezoni, kao i uvijek, a ko razmišlja drugačije nije mu mjesto ovdje. Mada, takvih ovdje nema", rekao je predsjednik Partizana.

Na spisku koji je podijeljen novinarima u "Zemunelu" bila su 32 imena, ali upadljiv je bio izostanak Almamija Moreire, za koga je Nađ otkrio da je "dobio odobrenje od kluba da kasni, jer je u pregovorima sa nekim klubom".

Nađ, međutim, nije rekao o kojem je klubu riječ.

Nije tajna da je uprava kluba saopštila Moreiri da će mu, ako želi da ostane, biti smanjena plata.

Osim Moreire, izostao je i Brazilac Kleo, koji je zbog privatnih obaveza takođe dobio odobrenje kluba da zakasni na početak priprema.

Ostali, koji su crno-bijelima donijeli 22. šampionsku titulu, bili su tu. Uključujući Senegalca Lamina Dijaru, za koga "jedino postoji konkretna ponuda", otkrio je Nađ.

Na "prozivci" su bili i povratnici: Siniša Stevanović (bio u Spartaku), golman Živko Živković (bio u Metalcu), Slovenac Danijel Marčeta (bio u Škotskoj), Aleksandar Miljković (bio u Metalcu)...

Ali, i neki novi klinci iz Partizanove škole, tačnije iz Teleoptika: Marko Ščepović, Nikola Popara, Stefan Aškovski, Miloš Ostojić, Borivoje Ristić...

NOVO LICE - LATLADI MATUBANJA

Prvog dana priprema za novu sezonu u "Zemunelu" je bilo i jedno novo lice - Južnoafrikanac Latladi Madubanja.

Madubanja (na slici) igra na poziciji zadnjeg veznog. Ima 26 godina, visok je 181cm i u Partizan je došao na probu, poslije čega će se odlučiti o potpisivanju ugovora.

Njegov angažman trebalo bi da se dovede u vezu sa prodajom reprezentativca Radosava Petrovića (opravdano odsutan jer je na Mundijalu) i povredom Ljubomira Fejse, koji je i u ponedjeljak hodao uz pomoć štaka i čiji se povratak ne očekuje prije proljeća.

Dakle, pozicija zadnjeg veznog prilično je deficitarna u Partizanu, ali i još neke pozicije, ako odu nosioci igre.

Tu se, prije svega, misli na lijevog beka Marka Lomića, mada je Albert Nađ rekao da osim za Dijaru, ni za jednog drugog igrača ne postoji konkretna ponuda.

"Ponavljam, dolasci će zavisiti od odlazaka. Ako neki igrač ode, dovešćemo adekvatno i dobro rješenje za tu poziciju", rekao je Nađ, dodajući da je trenutno stanje na fudbalskoj pijaci "siromašno", prije svega zbog Svjetskog prvenstva koje je odvuklo cjelokupnu pažnju javnosti.

Ko će sve ići na pripreme u Austriju za sada nije poznato. Nađ je dodao da će spisak igrača najvjerovatnije biti poznat dva dana pred odlazak u Austriju.

Golmana Darka Božovića, kojem je istekao ugovor, nije bilo u "Zemunelu". Ali, zato jeste Aleksandra Radosavljevića i Živka Živkovića, kao i Ristića iz Teleoptika.

Novina u taboru crno-bijelih je i nova oprema. Umjesto "Robe di Kapa", sa kojom je prekinuta sedmogodišnja saradnja, fudbaleri Partizana pojavili su se u novim, Adidas "radnim odijelima".

(P.V. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC