• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Antić: Šampioni su najbolji kada je najteže

"Moramo mnogo bolje da odigramo, da se okrenemo sebi, da se podignemo, jer pravi šampioni su najbolji kada je najteže", poručio Radomir Antić.

 Antić: Šampioni su najbolji kada je najteže Izvor: MONDO

I pored neuspjeha protiv Gane u prvom meču na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi, plasman u drugi krug i dalje zavisi od "orlova", koje dve pobjede protiv Nijemaca i Australije vode u osminu finala.

Vremena da se izvuku pouke i isprave greške sa prve utakmice ima dovoljno. Reprezentativci su protekle noći odgledali snimak meča iz Pretorije, a već u ponedjeljak prije podne okrenuli se svojim uobičajnim obavezama u trening kampu u Johanesburgu.

Prije početka treninga Radomir Antić okupio je igrač i održao kratak sastanak na terenu.

"Svjesni smo činjenice da nam je rezultat stvorio obavezu u narednim utakmicama. U trenutku kada smo igrali najbolji dio meča protiv Gane došla je jedna situacija koja je bila odlučujuća. Čini mi se da smo u pojedinim trenucima igrali više srcem nego glavom", rekao je selektor Srbije na konferenciji za medije u hotelu "Sanisajd" i podsjetio na nepisano fudbalsko pravilo:

"Još jednom se potvrdilo u fudbalu, onaj ko promaši šanse plaća ceh."

Antić smatra da rezultat utakmice Srbija - Gana nije posljedica igre. Prema njegovom mišljenu meč je bio stabilan, a odlučio ga je jedan detalj.

Veliki pritisak i nervoza bili su očigledni kod "olrova".

"Odgovornost, Svjetsko prvenstvo... Ovo nisu uobičajne utakmice. Radili smo na psihološkom polju, ali smo juče upravo tu pali. Bili smo više nego opterećeni", objasnio je on.

Srbija će protiv Njemačke igrati bez kažnjenog Aleksandra Lukovića.

"Veliki hendikep. Luković je odigrao kvalitetno, ali koga nema bez njega se može. Umjesto njega igraće Subotić. Inače, penal i crveni karton su situacije koje pokazuju da moramo da vodimo računa", poručio je Antić i objasnio zbog čega je zamijenio Nikolu Žigića.

"Sudija nam je na poluvremenu rekao da postoji velika opasnost da Žigić u nastavku meča bude isključen."

Antić je priznao da ni on nije uspjevao da zadrži smirenost protiv Gane.

"Osjećao sam se privilegovano, sa milion različitih emocija, mnogo toga je prošlo kroz glavu. Svakako sam se osjećao čovjekom fudbala. I u meni se stvorila psihoza velike obaveze. Pokušaću to da prevaziđem na sljedećim utakmicama."

Selektor Srbije ima povjerenje u svoju odbranu.

"Sigurno da imam povjerenje u moju odbranu i moj tim. Mislim da je i utakmica protiv Gane pokazala da smo bili dobri na tom polju."

"NIJEMCI ME IMPRESIONIRALI"

Vremena za tugovanje nema jer je u petak novi duel, za Srbiju ponovo istorijski sa Nijemcima.

"Moramo mnogo bolje da odigramo, da se okrenemo sebi, da se podignemo jer pravi šampioni kada je najteže igraju najbolje", hrabri svoje momke Antić.

Igra "pancera" protiv Australije ostavila je snažan utisak na srpskog stručnjaka.

"Imaćemo za protivnika selekciju koja je do sada na prvenstvu pokazala najviše i moraćemo da damo više od sebe da bi pobijedili. Impresionirala me je igra Njemačke u svim fazama igre. Nije riječ samo o rezultatu, da su prava reprezentacija pokazali su više igrom i zalaganjem", pohvalno je govorio Antić o sledećem protivniku Srbije istakavši da su svi složni u ocjeni da će meč protiv Njemačke biti istorijski.

Za razliku od utakmice sa Ganom, on očekuje da naši igrači protiv "elfa" uđu sa manje grča.

"Njemačka je protivnik koji inspiriše i nadam se da će vrati radost u igri naše selekcije."

Protiv Nijemaca ne bi smjelo da bude srljanja.

"U Pretoriji je pobijedila reprezentacija koja nije napadala. Moramo da tražimo ravnotežu, da imamo malo tečniji pas koji će nam svakako donijeti sigurnost."

Novinari su podsjetili Antića na lošu statistiku u duelima sa Nijemcima, ali selektora ima drugih razloga za brigu.

"Više od statistike me opterećuje to što sam sinoć zaključio da za protivnika imamo izvanrednu reprezentaciju protiv koje moramo da budemo daleko više od jedne prosječne selekcije. Pozivam sve igrače da se izdignu iz trenutne situacije i pruže maksimum", zaključio je Radomir Antić.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC