• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Krunić za MONDO: Gore nije moglo, ali...

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

Pred Krupom je serija teških gostovanja u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, a kruna "snažnih" utakmica je stigla žrijebom osmine finala Kupa BiH protiv šampiona Zrinjskog u Mostaru.

 Branislav Krunić o Kupu BiH i Premijer ligi BiH Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Izabranici Branislava Krunića su u dosadašnjih 10 kola u prvenstvu zabilježili dvije pobjede, pet remija i tri poraza, a posljednji u nizu je domaći neuspjeh od lidera Sarajeva (1:4), koji je i najteži u dosadašnjoj klupskoj istoriji.

A tek sad klub iz kanjona Tijesno očekuju teške tri utakmice u gostima kod Tuzle sitija, Čelika i Širokog Bijega.

POVEZANE VIJESTI

Ni u ponedjeljak, nisu stigle dobre vijesti za Krunićevu ekipu iz Ilidže, gdje je obavljen žrijeb osmine finala Kupa BiH, a koji ju je spojio sa trostrukim uzastopnim šampionom Zrinjskim i to na stadionu "Pod Bijelim brijegom".

"Gore nije moglo, posebno u ovako teškom rasporedu. Slijede nam tri teška gostovanju u prvenstvu i onda odlazak u Mostar protiv Zrinjskog u Kupu BiH. Jako teško i naporno, ali pokušaćemo dati svoj maksimum i vidjećemo koliko će nam to donijeti", rekao je Krunić i dodao da će njegov tim igrati rastećeno "Pod Bijelim brijegom" uz dodatak: "Pa šta bude"!

Krupa je u posljednja četiri meča osvojila samo dva boda, ali je klupsko rukovodstvo pružilo podršku mladom strategu Kruniću i nakon posljednjeg poraza od "bordo" tima.

"Protiv Sarajeva nam ništa nije išlo kako treba. Ušli smo loše u meč, primili gol, a potom dobili crveni karton...Kad smo sa igračem manje došli u nekoliko situacija da nešto napravimo, primimo autogol u 44. minutu. A onda i na samom početku drugog poluvremena. Vjerovatno je u pitanju bio pad koncentracije, a i teško je sa 10 fudbalera igrati protiv Sarajeva".

Vjerovatno je jedan od razloga podrške od strane rukovodstva Krupe i to što Krunić pred sobom ima tim u nastajanju, da "kuburi sa rosterom" zbog nekoliko povrijeđenih igrača, ali i zbog odlaska najboljeg strijelca Elvira Koljića.

"Gledam samo na igrače koje imam na raspolaganju. Nova je ekipa, koja se još slaže, mada imamo problema i sa povredama. Lazar Marjanović i Nikola Dujaković su povrijeđeni, otišao nam je najbolji napadač Koljić. Desile su se promjene, težak je period, ali vjerujem da ćemo popraviti igru i rezultate".

Prva prilika za "popravni" biće već u srijedu na tuzlanskom "Tušnju" protiv ekipe koju vodi njegov prethodnik na klupi Krupe Slobodan Starčević.

"Tuzla je tim protiv kojeg možemo igrati i možemo da očekujemo da uzmemo bodove. Sigurno imaju kvalitetan tim i pojedince, ali i njima treba vremena da se uigraju s novim trenerom Starčevićem i dođu u fazu stabilnosti. Kvalitetniji su od trenutnog bodovnog salda, pa nam neće biti lako, ali s njima možemo da igramo", zaključio je Krunić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC